Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Jedné noci tajemná postava přichází k nemocnici a do babyboxu ukládá narozené dítě. A i když se to na první pohled nezdá, právě tato událost zamíchá osudy několika rodin v jednom slovenském maloměstě – Adrián (M. Geišberg) a Nina Kalmanovi (K. Šafaříková) pracují jako projektanti a architekti ve firmě Ninina otce a již dlouho se neúspěšně snaží počít dítě. Ale po takové době se jako jediné východisko pro ně jeví pouze adopce. V rodině Važanových je otec Michal (A. Bárta) již několik měsíců pracovně v Rusku a matka Kristína (S. Norisová) zůstala sama na výchovu syna a nezvladatelné dcery. Kromě této zátěže se však musí vyrovnávat i s tíhou tajemství, o kterém nikdo nemá ani tušení. Nakonec v páru Fialových panuje nedůvěra a napětí, pramenící z toho, že Peter (M. Mitaš) před manželkou Martou (A. Karnasová) tají své gamblerství a dluhy, kvůli kterým je ochoten riskovat i stavařský byznys s Michalem a namočit se do věcí z nichž nemusí být návratu. Jeho žena jej však v první řadě podezírá z nevěry. (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Podle mě by bohatě stačilo osm dílů, dost věcí se tam omílalo stále dokola, taky mě rušila linka gamblera s dluhy, což je škoda, zkrátka mě více oslovila rovina sociální a rodičovská, kterou pokládám za velmi důležitou. Je třeba zdůrazňovat, že nic není černobílé a život člověku kolikrát nachystá takové situace, že rozum couvá a pak mají nástup emoce a instinkty. Soňa Norisová výborná, Alex Bárta taky. Být to kratší a bez vaty, byla by to špica. Ale i tak nadprůměrný a zajímavý počin. Pěkná telka pro širší divácké spektrum. ()

tron 

všechny recenze uživatele

7 rokov po Kolonáde sa objavil nový dramatický seriál s mnohými hercami z Kolonády a s hitovou pesničkou, podkresľujúcou úvodné titulky. A ako Kolonáda, i Hniezdo je mozaikou veľkého množstva postáv. Na tom je najprekvapujúcejší nie ani tak vysoký počet postáv, ale skôr to, ako každú z nich tvorcovia dokázali zručne ukočírovať tak, aby mala význam v deji. A relatívne každej darovali dôstojný koniec. Navyše, každá z do seriálu vnáša nielenže niečo iné (vďaka čomu je seriál dynamický a nenudí), ale tiež aj iný žáner (od drámy miestami až okrajovo po triler resp. krimi). Scenár je silný, obsahujúci plno zaujímavých motívov, ktoré je ťažké jednoznačne uchopiť a asi každý na ne bude mať iný názor (adopcia, nevera...). Záver seriálu sa nesie v znamení satisfakcie, ale i prehier. Proste, ako život. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že na Slovensku tento typ dramatických seriálů o lidských osudech umí točit. Po Tajných životoch je tu Hniezdo, v němž zaujme kromě příběhu i celá řada hereckých výkonů a hudební složka. Druhá polovina seriálu nabírá i charakter krimi, což není úplně od věci. Děj není prostý emocí a celkově funguje velmi dobře, tudíž za mě jsou to jasné 4*, ale přemýšlím i o 5*. ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Pravdu povediac slovenské seriály nie je zrovna moja šálka kávy, ale tento ma naozaj zaujal. Veľmi slušná réžia, herecké výkony (obzvlášť Soňa Norisová) a tiež samotný  scenár, obohatený o kriminálnu zápletku, vedel udržať diváka v napätí. Jednu vec však musím vytknúť - a to veľmi dôrazne: propagáciu viazania červenej stužky na ľavé zápästie. To snáď nemyslíte vážne! To naozaj tomu niekto z tvorcov verí?! Takejto povere?! Ja viem, odštartovala to dávnejšie speváčka, ktorá si hovorí Madona, a pôvod to má v židovskej kabale....ale to si fakt niekto myslí, že červená stužka uchráni dieťa alebo dospelého  pred nejakým  "urieknutím!...alebo pred nejakým zlom?! Niečo ako viera v amulet!? Uff, to ma naozaj zarmútilo i nahnevalo, že to vidím v slovenskom seriáli. Prirodzenejšie by mi bolo vidieť napr. krst dieťaťa. Červená stužka isto nemá väčšiu moc ako Boh. Vari sme už  celkom zabudli na Desatoro? To už  nepatrí do súčasného  "moderného" sveta?  Tak pripomínam z neho  prvé: "Ja som Pán Boh tvoj, nebudeš mať iných Bohov okrem mňa, aby si sa im klaňal." Dávať červenej stužke väčší význam a silu ako Bohu je nielen hlúpe, ale hlavne hriešne - a to v pravom zmysle slova. ()

Karrfik 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před velmi kvalitní tvorbou našich nejbližších sousedů. Nejsem vyhraněný na seriály o mezilidských vztahích - nevyhledávám je. U nás samá krimi (ne že by některé nebyly dobré), ale tohle tady chybí. Nehnu se od začátku až do závěrečných titulků každé epizody. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Super scénář, výborné dialogy, ze života, přirozené, člověk se nenudí ani chvilku. Z některých scén mě přímo mrazilo, jak jsou realistické, hluboce lidské, jak život není černobílý a je složitý. ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

...tí istí slovenskí herci stále dokola ......v ďalšej televíznej zlátanine.....ako z juhoamerickej telenovely.... ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo docela zjevení. Vůbec jsem nečekal takovou kvalitu.  Slovenský projekt, který jde kvalitou z 0 na 100. Začíná to jako nenápadné městské drama a končí jako Válka růží. V podstatě něco jako Kukačky nebo This is Us, ale podle mne o moc lepší. wow 9/10 ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jedine, co mohu serialu vytknout je, ze se policie ani v naznaku nezajimala, jak a proc se mrtve telo dostalo ze stavby. Jinak se jedna o serial s opravdu dobrym scenarem, ve kterem snad vsechny dialogy maji sve misto. Velmi dobre herecke vykony, zvlast pro ceske divaky ne uplne "ohrane tvare". Slusna rezie. Tesil jsem se na kazdy novy dil. S hodnocenim jsem na hrane, ale priklanim se k maximalnimu hodnoceni. Vzhledem k puvodu vzniku. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Když jsem neodolala a seriálu Kukačky napálila pět hvězdiček, tak musím stejně ocenit i Hnízdo. To se Slovákům opravdu povedlo! Oproti českým tvůrcům rozjeli velmi slušně hned několik dějových linií a díky skvělému scénáři dokázali udržet divákovu pozornost v relativně vysoké míře až do úplného konce. Herecké obsazení snad ani nemohlo být lepší. Z těch známějších jmen bych chtěla vyzdvihnout především Soňu Norisovou s Alexanderem Bártou. Žasla jsem, jak nadmíru výstižně dokázali interpretovat emoce páru snažícího se o záchranu manželství a ještě jim to spolu seklo. Naopak třeba Katarínu Šafaříkovou jsem vůbec neznala a byla jsem mile překvapená, že roli nóbl ženy marně toužící po dítěti ztvárnila tak přesvědčivě. Nedá mi to a musím zmínit i hudbu, jelikož do titulní písničky s názvem Poslednýkrát jsem se zamilovala na první poslech. (90%) ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře zpracované drama o osudech tří párů, které jsou určitým způsobem propleteny. Myslím, že v tomto seriálu si dokáže spousta lidí najít to svoje, co je zaujme, a nadále to sledovat. Prolíná se tu několik zajímavých témat (adopce, anonymní porod...) ale mě osobně nejvíc zaujalo, že každý čin zde má svůj následek, a za vše je třeba nést důsledky. Dobré herecké výkony od známých slovenských herců, tentokráte se také oproti jiným dílům mohli opřít i o kvalitní scénář. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Ty vole, normálně druhé Game of Thrones, ale na Slovensku. Akorát bez draků, fantasy, nějakých bojích o moc, ale vlastně v tomto případě jen o pouhý život. Tohle je zajímavý tečka. Na seriál jsem začal koukat ještě snad když nebyli venku všechny díly během první vlny. Nějak jsem od toho se trochu odklonil pro nezájem, ale jak to bývá, musel jsem to dokončit. A tak jsem skoro po roce zpět a zjišťuji, co jsem opustil. Neuvěřitelně harmonické a rozehrané drama, které neustále dokáže překvapit, má až neuvěřitelně přesnou hudební šablonu, která jasně vystihuje potřebné pocity a navíc je v rámci zápletky naprosto geniální. Jasně, může se někdy zdát jako zdlouhavé, ale kdo procitne a začne si užít, tak ocení každou vteřinu. Navíc je zde skvělý point v tom, že i když dokáží být nějaké postavy velmi otravné, tak jejich úhel pohledu je v celku dost popsaný a alespoň ji nechcete úplně zabít. Byl jsem neuvěřitelně překvapen happy endingem, který byl velice nečekané po takové souhře všeho možného. Co dodat: Jasně, tohle nemusí být materiál pro každého, ale je neuvěřitelné, že něco tak velkého a komplexního vůbec vzniklo a vlastně hned u našich sousedí. Skoro by se zdálo, že opravdu dělají více originálnější, zajímavější, kvalitnější a hlavně více riskantnější materiál než my. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Bez debát jeden z najlepších slovenských seriálov televíznej tvorby, ktorý nepostrieda nič, čo by mal dramaticky obsahovať. Náučná tvorba a ukázka ako ,, to ,, má vyzerať. ()

Dodmund 

všechny recenze uživatele

Za mě by toto měla být průměrná kvalita TV seriálů, bohužel se tedy jedná o nadprůměrný seriál. Ale přišlo mi, že se autoři Hnízda báli většího vykreslení postav, motivů, charakterů, atd. Vlastně vždy, když došlo k přiblížení se k osobní stránce, tak děj raději nabral změnu / nový děj / zvrat. To pak působí příliš "telenovelně" a hloupě. Jednání protagonistů pak ani nedávají logiku. A to je škoda. Konec už je pak vlastně jen probarvený hudbou "na city" a plochým plácáním. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že když jsem se začala na tento seriál dívat, po prvních minutách jsem byla úplně očarovaná a říkala si, že jednou zase sleduji jasnou pětihvězdičkovku. Zajímavý námět slibující spoustu dramatických situací a napětí, výborní, u nás vesměs neokoukaní a v řadě případů také velmi přitažliví (Alexander Bárta!) herci, chytlavá úvodní píseň, kterou jsem nemohla (a doteď nemůžu) dostat z hlavy. Proč nakonec "jen" za čtyři? Připadalo mi, že po pár prvních velmi slibných dílech (nejpozději od chvíle, kdy byl děj "obohacen" o krimi zápletku) to začalo trochu "telenovelovatět", některé situace, to, jak se v nich postavy chovaly, jak spolu hovořily, mi nějak přestávalo "sedět", začalo působit mnohdy dost neautenticky (tím spíše, když se pak odkryly některé věci a člověk si v hlavě přehrával některé scény zpětně). Začalo to být takové zbytečně natahované, možná trochu moc "přezápletkované". Těch lží a výmyslů tam začalo být najednou na můj vkus nějak moc a na to, co to bylo za "kalibry", se s tím hrdinové kolikrát vypořádávali, resp. chovali se trochu jak kdyby se nechumelilo. I přesto jsou čtyři hvězdičky ale velmi slušné, pozitiv má i přes uvedené "výtky" tento počin na kontě podle mého hodně, dobré hodnocení si ode mě vysluhuje zejména za již zmíněné výborné herecké výkony (i když postavy se na můj vkus někdy chovaly zvláštně, byly třeba příliš "cukrové" či nad věcí, nic to nemění na tom, že od úplně všech herců to působilo zahrané po celou dobu velmi přirozeně, dokonce i dětští herci byli výborní, což nebývá vidět zdaleka vždy) a za to, že mě to dokázalo tak strhnout, na spoustě místech dojmout a i když to pak ve výsledku úplně vysoká očekávání z prvních dílů nenaplnilo, přesto mám pocit, že jsem viděla kvalitní věc a nelituji času s ní stráveného. 75 %. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem z toho paf! Žena ve mně se dere na povrch a já jen doufám, že příště nezatouží po Ordinaci v růžové zahradě. Uf, tohle byla jízda. Asi nikdy jsem ještě nekoukal na tento typ seriálu a asi už ani nechci. Mám pocit, že jsem se právě dodíval na to nejlepší (na světě), s čím se v tomto žánru můžu setkat. ()

Reklama

Reklama