Reklama

Reklama

Hlavní podezřelý: Chybné úsudky

(TV film)
  • Velká Británie Prime Suspect 5: Errors of Judgment (více)

Obsahy(1)

Za ta léta práce na policii už Jane Tennisonová prošla lecjakou stanicí, lecjakým oddělením. Občas si o nový post sama požádala, občas ji přeložili víceméně proti její vůli. A není divu. Nenaučila se za celá ta léta "držet hubu a krok". Vždycky dokázala dát až příliš zřetelně najevo, co si v dané situaci - a o daných lidech - myslí. Snad i proto se teď ocitla daleko od Londýna, v Manchesteru, ve městě, které jí - jak už po těch čtrnácti dnech zdejšího pobytu ví - k srdci rozhodně nepřiroste. Oficiálně je tu ovšem proto, aby se s místními poldy podělila o své bohaté zkušenosti. Jenomže bude jich tu vůbec zapotřebí? Kriminalita tohoto města se totiž, jak halasně proklamuje šéf místní policie Ballinger, sice nikoli dramaticky leč přece jen permanentně snižuje. Pravda, všichni obyvatelé o tom nejsou tak úplně přesvědčeni, ale čísla jsou čísla. Naštěstí pro Jane se však ještě zřejmě ze všech místních grázlů nestali andělé. To by teď nemohl na pavlači ošklivého chudinského paneláku ležet zastřelený chlapec, který je vzápětí identifikován jako jeden ze zdejších drogových dealerů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tleskám, Hlavní podezřelý je totiž zpátky ve starých dobrých kolejích. Napínavý příběh se spoustou zvratů, který nemá šanci nudit ani při tak velké stopáži, poctivá britská detektivní práce, báječná Helen Mirren, s jejíž hrdinkou nejde nesoucítit a prostě si ji musíte oblíbit... A opět to, co mám ráda, odbočky k soukromému životu Tennisonové, který se prolíná s tím pracovním, nedůvěra v její osobu ze strany kolegů... Tak snad mě poslední dva díly nezklamou, protože toto je kvalitní série, která si drží vysoký standard. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Bezchybné krimi drama klasického britského střihu. Všechny ingredicence, které k tomuto žánru patří jsou zde vyváženě namíchány: tradiční stavba příběhu, občasný humor, stálé napětí, relativně nečekané rozuzlení... Helen Mirren je skvělá, i když mi pořád připadalo, že je to role jako vystřižená pro Annie Girardotovou, která by v ní byla asi ještě skvělejší. S tím ale nic udělat nelze. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nezdieľam obdiv k tomuto dielu seriálu opísaný v doterajších komentároch. Nechal som sa nalákať na 82 %, ale významnejšie bolo, že som v poslednej dobe videl Temný prípad, Most a The Fall. Vedľa nich pôsobí Hlavný podozrivý ako chudobný príbuzný. Dokonca som mal pocit, že je bližší sérii s Julie Lescaut, než tým trom predtým menovaným. Svoju úlohu v celkovom dojme určite zohral aj rozčuľujúci slovenský dabing. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tento díl je asi nejakčnější. Je to pěkně zamotané a je taky vidět, že to naši hrdinku pěkně zmáhá. Boj s větrnými mlýny se nedá vyhrát a ona to už ví. Jak dlouho nám ještě vydrží? 85% ()

mirror 

všechny recenze uživatele

Street, boss miestneho podsvetia vs Tennisonová, ktorá vzhľadom na to, že bola opäť čerstvo prevelená musí bojovať o rešpekt a podporu nového vyšetrovacieho tímu, takmer ako v prvom diely. Na týchto britských detektívnych seriáloch sa mi najviac páči ta autenticita a surovosť, niet tu ani stopy po americkej efektnosti a uhladenosti. ()

Reklama

Reklama