Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První film podle knih Donalda Hamiltona. Jde o jakýsi předobraz Jamese Bonda. V tomto filmu podle knih The Silencers a Death of a Citizen musí agent Matt Helm (Dean Martin) z organizace ICE zachránit svět před zlotřilým plánem tajemného pana O, který ovládá americké jaderné rakety, a jednu chce nechat vybuchnout tak, aby vznikl konflikt se Sovětským svazem. Při pátrání po podzemním úkrytu padoucha narazí Helm na krásné ženy, zazpívá pár písní a koneckonců se i jednou, dvakrát porve a dojde na jednu automobilovou honičku. (honajz)

(více)

Recenze (6)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Matt Helm. Nejprve jsem s tímto agentem viděl Dům sedmi rozkoší, abych zjistil, že existují i jiné jeho příhody. Snímek se nese v duchu starých bondovek. Film je takový odlehčený, nenáročný, v lecčem působí až lacině, ale skrze komediální ladění to lze tomuto počinu odpustit. Není nouze o pěkné ženy, důstojný hudební motiv (byť v Domě sedmi rozkoší byl povedenější), vychytávky (vybuchující knoflíky, vylepšené auto či super vychytaná obousměrná pistole) a hlášky, z nichž se mi nejvíce líbila Deanova narážka na Franka Sinatru zpívajícího v rádiu. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Už prvé minúty naznačili akým smerom sa tvorcovia chceli uberať. Pekné ženy, autá, akcia, a sympatického hlavného hrdinu zabalili do atraktívneho obalu špionážnej komédie, aké sa v tom čase stávali stále obľúbenejšími . Ani sa nesnažili vyrobiť niečo na úrovni, zjavne im išlo len o zábavu za lacné peniaze, ktoré aj tak z vačšej miere pohltil honorár Deana Martina. Prvý komentár a tretie hodnotenie. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Předchůdce Jamese Bonda, Matt Helm, ve svém prvním celovečerním filmu. Netuším, zda knižní předlohy jsou podobně bláznivé, ale tohle je mix crazy komedie, muzikálu, akčních scén, polonahých žen, alkoholu a dalšího zpěvu. Osobně mi ten styl moc nevyhovoval, i když Dean Martin se sem docela hodí. Ale příběh je utahaný, ta estrádní čísla vše jen zabíjejí, a samozřejmě zápletka je jednoduchá. Dokonce ani nedojde na větší vyšetřování, přijede se z místa na místo, získá se za dramatických okolností jedna indicie, a už jsme v centru dění, kdy zloduchy nenapadne nic lepšího, než pozvat svého nepřítele do hlavního stanu - tedy do podzemních jeskynních prostor. Vlastně se mi ani nelíbily ty holky tady, a ta rádoby ztřeštěná zrzka, která na co sáhne, to pokazí, mi moc vtipná taky nepřipadala. ()

Isard 

všechny recenze uživatele

Evropští filmaři ve snaze chopit se ryzí bondovské formule vymysleli žánr eurospy, ale nezůstali v tom tak úplně sami. Za oceánem se z Deana Martina stal superagent Matt Helm a vyrazil na svou první filmovou misi. Padoušská organizace Big O zabila několik agentů ICE a je teď na něm, aby zjistil, co se vlastně děje. Film tak úplně nezapře své kořeny – humor odpovídá spíše seriálu Get Smart než eurospy filmům, běloch hraje Číňana atp. Jenže co naplat, to podstatné z DNA tehdejších superšpionských filmů tu máme: Styl, šarm, nadhled, superpadoucha, superagenta, zástup krásných žen. ()

Reklama

Reklama