Reklama

Reklama

Lovci divoké zvěře

Trailer

Bratři Marxové pátrají po ukradeném obrazu. Takže se brzy ztratí i kopie. Zámožná paní Rittenhouseová (Margaret Dumontová) pořádá ve svém domě honosný večírek. Mezi hosty je i svérázný dobrodruh a cestovatel, kapitán Jeffrey T. Spaulding (Groucho Marx), jenž se právě vrátil z cest po Africe, kde prý mimo jiné lovil lední medvědy. Dalšími hosty jsou svérázní kumpáni Profesor (Harpo Marx) a signor Emanuel Ravelli (Chico Marx). Hlavní atrakcí večera je vzácný obraz s loveckým výjevem, který chce paní Rittenhouseová hostům představit. Někteří hosté však mají u sebe kopii a plánují ji vyměnit za originál. Večírek, který beztak začal poměrně divoce, se teď díky Spauldingovi, Profesorovi a Ravellimu vymkne veškeré kontrole... (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako nám behom filmu oznámi na kameru Groucho, nie každý fór môže byť dokonalý. Ani Animal Crackers nie sú dokonalou komédiou, čo sa dá ale pripísať najmä faktu, že ide o 90 rokov staré dielo. Napriek tomu nás zavaľujú fórmi od prvého do posledného momentu, či už ide o dialógy, ktoré na jeden krát nemáte možnosť obsiahnuť alebo možno trochu menej vydarené fóry pohybové a čisto vizuálne. Dej nie je príliš dôležitý, vždy, keď si myslíte, že sa detektívka rozbehne, začnú sa hrať karty alebo podobný nonsense, dekonštrukcia klasického štýlu rozprávania hrá prím. Hudobné vsuvky u bratov Marxovcov išli vždy tak trochu mimo mňa, ale nikdy ich nie je až tak veľa, aby som na ich základe znižoval hodnotenie. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Druhý celovečerný film bratov Marxovcov naplno potvrdil ich komediálny talent a špecifický humor, kde si každý z bratov potvrdil svoju charakteristiku. Mňa najviac oslovila slovná ekvilibristika a pohotovosť Graucha v úlohe dobrodruha a cestovateľa. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

A mně se to nelíbilo. Scéna, jako kdyby se natáčelo rovnou na divadelním jevišti, prapodivné střihy, a jakýsi pokus o příběh, který ale nehraje žádnou větší roli. Do toho násilně, ale skutečně velmi násilně napasovaní bratři Marxové se svými hláškami zcela mimo mísu, které někdy jsou vtipné, jindy trapné, často jen nesmyslné. Je to podobné, jako kdyby dejme tomu československý černobílý film Eva tropí hlouposti navštívila Partička (tedy Genzer, Sokol, Suchánek) s jejich stylem humoru, asi tak to tady k sobě nepasuje. Třeba nechápu, co všichni viděli na kapitánovi, protože hned, jak promluvil, by ho z každé podobné nóbl společnosti vyhodili. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ešte to nie je dokonalé. Ale chýba k tomu naozaj máličko. Bratia Marxovci jednoducho vedia spraviť podmanivý príbeh ich postavy, ktoré sa stali nezabudnuteľnými vďaka šablónovitosti akou sú prezentované, dopomáhajú filmu tak ako sa to poradilo napríklad Kevinovi Smithovi a jeho Jayovi a Silent Bobovi. Komika bratov Marxovcov nepozná hraníc, gagy sú neskutočne dobre vystavané a väčšina z nich dokáže naozaj príjemne rozosmiať. A aj keď sa jedná o typicky hlúpu zápletku, ktorá by bez ich uvoľnenosti, hravosti a schopnosti komunikovať z viacerými postavami na scéne, diváka nevynímajúc, bolo by to dielko, ktoré by veľmi rýchlo upadlo do zabudnutia. Takto sa jedná o klasiku, ktorej pozretie by nemal ľutovať hádam nikto, kto zbožňuje vypointované vtipy, svojrázny humor a filmovú divadelnosť. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Česky nejspíš Psí suchary. Na večírku u paní Rittenhouseové (Margaret Dumontová, které tak později říkali Marxové i v civilu) má být odhalen vzácný obraz. Mezi váženými hosty jsou také kapitán Spaulding (Groucho), který se právě vrátil ze svých dobrodružných cest po Africe, jeho zástupce Jamison (Zeppo), a všeteční pobudové profesor Harpo a signor Ravelli (Chico). Naivní zápletka se točí kolem krádeže obrazu, film je hodně statický, celý se odehrává v domě a je vcelku dost špatně a neuměle natočený, až vypadá spíš jako televizní show, nebo záznam kabaretního vystoupení (film skutečně vychází ze stejnojmenné broadwayské show bratří Mraxů). Marxové jsou tu maximálně anarchičtí, jejich absurdní gagy s dějem filmu příliš nesouvisí a celý film destruují svým nezvladatelným chováním, takže zůstává jen rámcem pro jejich někdy až příliš samoúčelné gagy (problém hlavně Harpa a Groucha, Chico tu působí jednoznačně nejpřirozeněji). Podle mě nejlepší byla ukázka detektivního důvtipu prohnaného Chica v závěru filmu, při které Groucho nevěřil vlastním uším. Oproti jejich debutu Cocoanuts slabší, cestu k optimálnímu využití svých divadelních zkušeností v Animal Crackers Marxové teprve hledali. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Další zdařílá Marxovina. Groucho opět kraluje a působí už o hodně výrazněji než v předchozím snímku. Z něj je také převzato plno různých vtípků a hlášek. Jinak ale opět skvělá zábava s obligátními nudnými hudebními výstupy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Groucho Marx mi v některých scénách připomíná - hlavně svou pohotovostí - Vlastu Buriana, kterého mám ale rozhodně raději. Přesto se bratrům nemůže vzít, že jsou prostě vtipní a navíc celkově umělecky nadaní, což dokazují i hudebními čísly. Zábavné mi přišlo, že až u tohoto filmu jsem si uvědomil, že je Grouchův knírek - a vlastně i jeho obočí - nakreslený. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

bratia marxovci a ich druhy celovecerak ma prilis nepobavil. ak to porovnam s veselohramy z rovnakeho obdobia ktore vznikli v ceskej republike s vlastom burianom tak americka tvorba prehrava na celej ciare, hlavne pasaze s "nemym" harpo marxom posobili dost zvlastnym dojmom (hlavne skoro-nasilie na zenach), ale i tak im dam este sancu... ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Příběh je zcela bezvýrnamný, jen rámec pro komické výstupy - zde člověk ocení Vlastu Buriana, který své komické výstupy dokázal do filmů vložit mnohem lépe. Za nejlepší považuji hru na klavír a na harfu, perfektní a dokonalé vystoupení. Přesto krásný dobový dokument humoru. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Druhý film slavných bratří má o něco zajímavější děj (krádež obrazu) a celkově je ještě o něco lepší než slibný debut. Některé vtípky z prvního snímku jsou k vidění i zde.  Marxové mají zkrátka svůj jasný styl a opravdu se občas opakují, ale mně to vlastně vůbec nevadí. Ve snímku zazní i název Československo, na což jsem řádně hrdý. Rovněž zazní i sbor z Trubadúra o cikánce, ve filmech bratrů Marxových jsem ho slyšel už třikrát. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s bratry Marxovými bylo velké překvapení, protože jsem nečekala takovou smršť slovních obratů. Jako by po dlouhé nadvládě němého filmu bylo potřeba plátno zaplnit zpěvem a slovním kulometem. Jinak se totiž přestřelky mezi dvěma bratry nedají pojmenovat. Vůbec nechápu, jak to někdo dokázal vstřebat na první dobrou. Ale musím uznat, že ty scénky byly geniální, absurditou občas připomínající Monty Pythony a díky Harpovi si člověk trochu odpočine na další nálož. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Druhý film bratov Marxovcov, adaptovaný podľa úspešnej broadwayskej muzikálovej hry Morrie Ryskinda a George S. Kaufmana trpí teatrálnosťou a zápletkou muzikálnej komédie, ale dáva nám veľa dôvodov k smiechu. "Príbeh" má čo do činenia s ukradnutou maľbou, ale to je jedno. Groucho spieva "Hooray For Captain Spaulding". Chico a Harpo hrajú bridge. Groucho strieľa slony vo svojom obleku.atď. ()

Reklama

Reklama