Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počas 2. svetovej vojny nacisti ukryli obrovský poklad v meste Casablanca. Krátko po skončení vojny všetci hoteloví riaditelia rovnomenného hotela zmiznú za nevysvetliteľných okolností. Bratské trio komikov Ronald Kornblow (Groucho Marx), Corbaccio (Chico Marx) a Rusty (Harpo Marx) rozohrajú šachovú partiu, v ktorej sa im podarí zneškodniť nacistov dokonca ich vlastnými zbraňami. (Volodimir2)

(více)

Recenze (7)

Iggy 

všechny recenze uživatele

Parodie na kriminální thrillery plné komplotů a nacistických zločinců a zároveň asi nejdějovější film bratří Marxů. Groucho se stane novým ředitelem hotelu Casablanca, protože jeho předchůdce byl otráven a jen někdo úplně neschopný může být ochoten ho nahradit. V hotelu totiž v utajení působí skupinka nacistů, kteří se snaží hotel ovládnout a odvézt z něj cenný poklad. Ovšem Groucha se jim nedaří jen tak lehce zbavit a to ani s pomocí svůdné krásky Bey. Zároveň se v hotelu potuluje Harpo, který dělá vůdci skupiny Heinrichu Stubelovi sluhu a přivádí ho tím k šílenství a Chico, majitel velbloudí taxislužby. Dále do děje zasahuje poručík Pierre Delmar snažící se ospravedlnit svou ztracenou čest aby se mohl oženit se svou milou. Film měl být původně parodií legendární Casablanky, ale Marxové nakonec (i kvůli právním sporům se studiem Warner Borthers, kteří se domnívali, že jméno Casablanka vymysleli) natočili vlastní kriminální příběh, který se pouze v Casablance odehrává a na film odkazuje jen volně. Příběh je celkem dobrý, ale jako obvykle jsou důležitější komická čísla bratří Marxů: Harpo podpírající dům, Harpo šermířem, klasický dialog, v němž se snaží Harpo pantomimicky něco důležitého sdělit Chicovi, svůdník Groucho přenášející haldu věcí z pokoje do pokoje, balení kufrů vůdce nacistů, během kterého si z něj Marxové doslova dělají blázny a závěrečná honička s letadlem. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pro Marxovic rodinku je tohle poměrně netradiční snímek a to je jenom dobře. Noc v Casablance je zbavena většiny klišé, která byla typická a dost vadila v minulých filmech a nám tu zůstává jenom sólo na klavír, na harfu, Grouchovy slovní přestřelky a to ještě v omezené míře. Jinak prostor dostává docela dobrý příběh, který je ke konci i celkem akční. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Tento film bol pôvodne pripravovaný, ako paródia na film Casablanca (1942), dôkazom toho sú aj použité kulisy ale aj celé scény z tohto filmu. Až pri samotnom nakrúcaní sa postupne odkláňali od pôvodných myšlienok až nakoniec vznikol úplne iný nezávislý film, ktorý je oprávnene hodnotený ako posledná veľká komédia bratov Marxových. Hlavnou myšlienkou filmu je ukrytý nacistický poklad z 2. svetovej vojny, ktorý si už v dobe mieru prišli bývalí nacisti vyzdvihnúť. To ale nevedeli, že narazia na odvážnych bratov Marxových, ktorí ich vyradia z hry. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Poválečné euforii, kde si z nabubřelých nácků dělal legraci kde kdo, se nevyhnuli ani bratři Marxové. Bohužel dějová linie nechává bratrům tak málo prostoru, že si je divák skoro "ani neužije". Nejvtipnější pasáže předvádí asi Groucho, který hází jeden vtip (pro anglicky nemluvící diváky téměř nesrozumitelně rychle, jak je jeho zvykem) za druhým a narozdíl od Hrapa či Chica se nedá okoukat. ()

Chajimwitz 

všechny recenze uživatele

Pro mě ,,nejslabší " film Marxíků ,vyrobený se solidarity k Chicovi,který se díky gamblerství dostal na mizinu.I přesto jsou zde pasáže,kdy se člověk dusí smíchem. Nutno připomenout,že nácka Stubela hraje vynikající Sig Ruman. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Jeden zůstal v němé grotesce, druhý naplno využívá toho, že film je už mluvený a třetí je něco mezi něma. Je sice pěkné, že ten ukecaný se snaží být celou dobu vtipný, ale často to sklouzne do trapnosti. Přesto musím přiznat, že jsem se několikrát zasmál, i když humor bří Marxových mně moc nesedí. 3* je málo, ale 4* už je zase moc. ()

Reklama

Reklama