Reklama

Reklama

Tutanchamonův odkaz

(seriál)
  • Velká Británie Tutankhamun with Dan Snow (více)
Velká Británie, 2019, 2 h 23 min (Minutáž: 47–48 min)

Kamera:

Rob Goldie

Hrají:

Dan Snow (průvodce), Raksha Dave (průvodce), John Sergeant (průvodce), Salima Ikram, Colleen Darnell
(další profese)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Záhady životního příběhu legendárního faraona Tutanchamona v třídílném dokumentárním cyklu... Tutanchamon byl obdobně jako jiní faraónové jedním z nejmocnějších vládců své doby a možná umíral s představou, že jeho jméno bude žít věčně. Přesto od chvíle, kdy byla hrobka s jeho tělem zapečetěna, až do dne, kdy ji v roce 1922 objevil Howard Carter, o něm většina světa nevěděla. Nakonec se ovšem mladý faraón stal zřejmě nejslavnějším Egypťanem všech dob. Jak žil, proč onemocněl a v mladém věku zemřel, a jak byl po smrti uložen do zapečetěné hrobky, skryté pod pouštními písky? (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Komentovaná prohlídka i do míst, kam se běžný turista nepodívá. Druhý díl odbočuje k archeologům, jinak zde jde o vědecké zkoumání smrti faraona Tutanchámona, která vládl deset let a zemřel v 19 let. Chodil o berli s "koňskou nohou" a trpěl zdravotními neduhy vlivem páření se mezi příbuznými a následné zdegenerování. Třetí díl se věnuje pohřbu Tutanchámona. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi bulvárne poňatá história a pritom aj so zaujímavosťami. Ale predsa len, nepáči sa mi tento novodobý výklad histórie v štýle neustále používania afektovaných výrazov wow, cool, brutal a podobne. Odbornosť by mal byť zachovaná, pričom tu bola pochovaná hlúpymi teóriami, že Tutanchamon mohol zomrieť pádom zo schodov, ako aj z vojenského voza, ale čo je trápne, vraj možno aj zranením od hrocha... ()

Reklama

Reklama