Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nabroušený skalpel, ostrá jehla a šílený doktor – zábava může začít. Jak málo stačilo a z malého Juliana Matara mohl vyrůst vynikající lékař. Jenže skulinka ve dveřích, kterou viděl brutální smrt svého bratra z rukou chirurga, navždy změnila Julianovu citlivou mysl. Sice vystudoval medicínu, ale místo aby pomáhal pacientům, rozhodl se jejich problémy řešit méně sofistikovaným způsobem – jedním dlouhým řezem od ucha k uchu. Po nocích se potlouká zšeřelou nemocnicí a nebere si servítky. Zabíjí pacienty i personál a zdá se, že není nikoho, kdo by Juliana v jeho šíleném běsnění zastavil… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Po přečtení obsahu na DVD jsem se těšil na něco ve stylu druhého Halloweenu. Bohužel vrah je odhalen během první půl hodiny a film je strašlivá nuda. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zobrali mi licenciu. Technicky som teraz šialený vedec.“ Český distribútor, ktorý film v roku 2009 uviedol na DVD, urobil všetko preto, aby ma od filmu odradil. Hnusný kostrový béčkarský obal, podozrivý podtitul „návrat Re-Animátora“, céčkarský názov. Čakal som nízkorozpočtovú splatter blbosť o oživovaní mŕtvych a DVD mi rok ležalo v izbe. Pritom už drsné úvodné titulky (s „Lolipop“, - pamätáte si ju z koľajnicovej scény v PRI MNE STOJ!?) naznačili, že to možno až také zlé nebude. A naozaj, slasher scény béčko, ale „medzi tým“ takmer áčkarská atmosféra (troška mi pripomenula obľúbenú AMBULANCIU, neviem prečo). Bez debaty jej pomáha nie-úplne-hlúpa réžia (inak svojho času relatívne renomovaného Carla Schenkela - ŤAH JAZDCOM) a prekvapivo známy kasting (James Remar bol pôvodným kandidátom na rolu Hicksa vo VOTRELCOCH, Peter Boyle ako policajt, Charles Dance ako lekár, Malcolm McDowell...). No scenár žiadny zázrak a minutáž zbytočne rozmerná; väčšina hororov by mala mať zakázané ísť nad hodinu dvadsať. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dnes již ubohá, nudná, zdlouhavá a trapná horrorová záležitost. Zub času zahlodal a navíc, co mohlo vzniknout v 90. letech za pořádný horror? Film se tváří jako slasher v nemocnici, uznávám, že v něm hrají docela slušní herci a slušný byl dle vybavení nemocnice i rozpočet, ale to je vše ... Ve filmu běhá úplně normální chlap, žádné monstrum-zabiják s maskou nebo i bez masky, ale prostě normální chlápek s dlouhými vlasy a schopnostmi regenerace po zranění ... a tento týpek bez charismatu zde vraždí pacienty a personál ... Každopádně takhle by to ještě vypadalo dobře, ale nevypadá ... Gore scény - zapomeňte, až na smrt zabijáka je vše střiženo nebo se kamera zrovna dívá někam do ... ehm! Napětí a lekačky ... ano jsou zde, ale když se nemáte čeho a koho bát, působí to okatě, lacině a trapně. A hlavně ta dlouhá stopáž!! To je opravdu utrpení ... Špatný horror, ve své době možná dobrý film, ale jak píšu, špatný horror, pro mne naprosto neztravitelný ... Hvězdičku dávám snad jen za kozičky hlavní herečky a jedné černošské pacientky ... Jinak špatné ... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se naše trafiky začínají zaplavovat horory z německé produkce a k mému překvapení to zas taková bída není. V posledních letech právě německé horory patřili do velkého podprůměru a řady z nich i do odpadních vod. Tentokrát jsem byl však docela mile překvapit. Nelze si samozřejmě nevšimnout vlivu britských a amerických spolupracovníků, kteří se na filmu podíleli. Atmosféra filmu má slušné grády už na začátku, kdy sledujeme černobílý pohled do minulosti a zjistíme co vedlo našeho vraha k zabíjení. I když popravdě je to hodně zavádějící, protože v průběhu filmu se dozvíme mnohem více informací a pochybuji, že zrovna smrt bratra byla tím impulsem. Navíc mi přišlo, že čím déle film trval, tak mu začali docházet nápady a celý snímek se proměnil v akční podívanou, která se mixovala se scifi prvky. Vrah se neustále regeneroval, utíkal, skrýval se, sem tam i někoho zabil. Rozhodně jeho fantazie byla lepší na začátku, než na konci. Čím víc se blížil totiž film ke konci, tím bylo vidět že režisér i producenti si vymysleli spoustu nápadů, které chtěli ukázat v posledních patnácti minutách, ale mě jako diváka spíš znechutili. Já chtěl vidět pořádný masakr a ne neustále ožívání vraha. To mi stačí vidět v těch starých komunistických filmech o ruských mužích. Tenhle film je podle mě průměrným dílem ve svém žánru. Najde se zde hodně světlých okamžiků i velice zajímavých scén, ale nelze si nevšimnout zbytečné akčnosti poloviny filmu, kdy jde horor trochu stranou a převládají jiné žánry. Někomu to vadit nebude, ale mě osobně to vadilo dost, protože to odvádělo od podstaty filmu. Následné vyrukování s pomalu nesmrtelným vrahem mi vykouzlilo pouze úsměv na tváři. Je to taková pohádka pro dospělé, která neuškodí, ale ani moc nenadchne. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Nečekaně povedená kriminálka a celkem známými herci (no, minimálně 4 jsem znal). Poslední scéna tam byla ale úplně zbytečně. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

To, že ide o nižšie postavený film vo svojom žánri, nezmení ani áčkové herecké obsadenie. Niečo čo v dnešnej dobe v TV uvidíte málokedy, ale ak si zalovíte v DVD kolekcii, ktorá vám narástla vďaka PNS boomu na rozmedzí prvých dvoch dekád tohto storočia, tak sa zrejme začudujete, kde sa to tu vzalo. Nenáročné, nevybočujúce z priemeru ( prečo by to tvorcovia zameraní na konzum, vlastne aj chceli ? ) a v určitosti aj nostalgické. ()

fcreading odpad!

všechny recenze uživatele

Čo si mám dobre mysliet o tomto filme, kde nejaky dlhovlasy psychopat pokracuje po stopach svojmu predkovi teda Re-animatorovi len trocha v nudnom rozliseni. Film ktory sa chce podobat slávnejsiemu pocinu, kultovemu dielku nemusi hned vyzerat lákavo, lebo nie kazdy film dopadne podobne ako jeho predchodca. V tomto pripade ma len utvrdil fakt, ze sa do vyroby hrnuli nemecky obcania a nakrutili svoju vlastnu verziu Re-Animatorsku sracku. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zaciatok filmu je slubny, ale zvysok je blabol bez akejkolvek pointy alebo deja. A objavil sa tu aspon McDowell, co je kvalitny herec /Clockwork Orange/. 10 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Film byl po vynikajícím Tahu jezdcen na vhs hodně očekáván,a nebyl tehdy pro mě žadným zklamáním.Druhé skouknutí je ale směrodatné,a je jasný ,že je to spíš podprůměr.Herci=špatný,režie=špatný,tady neni nic ,co by fungovalo.Spíš béčková záležitost,a neni divu,že po tomhle už Schenkel nic pořádnýho nenatočil.30%. ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Doctor Julian Matar je taková směska Re-animátora a Heparinového vraha, nápad tedy nebyl nejhorší a kdyby ho dostal do rukou někdo jiný, mohla z toho být nadprůměrná podívaná. Bohužel se tak nestalo a tak sledujeme trochu úmorné zabíjení v nemocnici, ve které se občas nějaká ta vražda povede ale celkově neoslní. Škoda, už jen herec Matara vypadal cool... ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Lákavý obal, zajímavý výběr herců a vynikající černobílý úvod natěší diváka na šťavnatou hororovou podívanou z prostředí skalpelů, jehel a lékařských experimentů. Očekávání je bohužel naplněno pouze částečně, stopáž obsahuje hutnou porci nudou zavánějících scén, absenci gore scén, které fanoušek od takového snímku očekává a do očí bijící díry ve scénaři, které nejdou přejít, i když snímek přes svůj znatelně vyšší rozpočet, spadá do béčkové kategorie. Příběh líčí osudy a "rádoby" krvavé řádění pomateného doktora Juliana Matara v městské nemocnici a jejím spletitém labyrintu chodeb, z nichž některé se již dávno nevyužívají. Podtrženo sečteno, nastíněný potenciál využit tak napůl, ztvárnění vraždicího maniaka obstojné, nezbytné nude příjemně béčkové scény a stopáž neúměrně dlouhá. Výsledek je lehký nadprůměr, který nemůže ničím urazit, ale nadchnout také ne, takže u mě za tři hvězdy. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nízkorozpočtové béčko a ejhle, nedostatek financí asi tvůrce netrápil. Navíc se jim podařilo zlákat ke spolupráci takové pány, jako jsou McDowell a můj velký oblíbenec Charles Dance. O to více zamrzí fakt, že se jedná o nudnou sterilní krávovinu bez jakéhokoli náboje, která vlastně ani neví, o co ji jde. Za slibný začátek a výše uvedené pány herce hvězdičku vymáčknu, jinak ale zklamání. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Totálně ujetý snímek ujetého režiséra, který si libuje v krvavých scénách. A rozumu taky moc nepobral, nebo si myslí, že spousta diváku je stejně slaboduchých jako on. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tento thriller som videl velmi davno este na VHS. Film ma stale svoje caro a velmi rad som si to znova pozrel. Hlasky psychicky naruseneho doktora Juliana Matara mi vyvolali usmev na tvari:) Scena, kde chytil svojho byvaleho sefa bola skvela. Zasil mu usta s dotazom: Uz ziadne nudne preslovy nechcem pocut.:))) Po obetiach isiel ako terminator, nic ho nemohlo zastavit:) Vzdy sa otriasol, potom si pichol svoj vlastnorucne namiesany elixir zivota a mohol pokracovat dalej v love na obyvatelov nemocnice,,he he. Juliana ani nezastavilo mnohopocetne strely do tela, ale nakoniec ho dostala ta zenska, ktora s nim v minulosti mala nieco spolocne. Skoda ze zomrel, bol dost mily k pacientom,,he he ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Film s jistě ne velkými ambicemi,profláklým námětem, ale i názvem. Překvapila mne spíše poměrně dosti kvalitní výprava, která určitě neřešila peníze a to ani pro epizodní role velkých hvězd. Není to však úplný odpis, jelikož mne to bavilo stejně asi jako (né zrovna srovnatelný) Verhoevenům Muž bez stínu. Atmoška a celkový feeling se však dělá trošku jinak. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Hororovy Slasher o typkovi, ktorý ako malý chlapec zažije smrť svojho brata, ktorého zabije doktor. Chlapec v dospelosti vystuduje medicínu a namiesto pomoci pacientov sa začne mstit za bratovu smrt, vyvrazdovat ľudí v nemocnici 3* ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Šílený vědec s elixírem nesmrtelnosti, správňácká doktorka, spousta poldů, nabroušené skalpely a ostré jehly ... Tenhle mix se odehrává povětšinou v komplexu nemocnice a celkem funguje. Není to horor v pravém slova smyslu, ale jako zábavná strory s šíleným doktorem a několika hororovými momenty to celkem jde. Ve filmu jsem si nemohl nevšimnout několika zásadních hrubek, ale to se dá připsat na vrub roku výroby. 60 % ()

Reklama

Reklama