Reklama

Reklama

The Circle – USA

(pořad)
  • USA The Circle
Trailer
Reality-TV / Soutěžní
USA, 2020, 8x44–64 min

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomhle sociálním experimentu a soutěžní show jde o postavení a strategii. Hráči na internetu flirtují, hledají přátele a snaží se podvodem vyhrát 100 000 dolarů. (Netflix)

Recenze (40)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se trochu zúročit kapitál, který jsem nabral tím, že jsem poslední půlrok věnoval reality TV víc pozornosti než za svých předchozích 28 let dohromady. Tak jsem si stáhnul i tuhle novinku - protože mi doposud s výjimkou Survivora chybí sledovat reality show naživo, což je prioritní způsob - abych mohl být zvědavý, jak se to vyvíjí, abych mohl fandit svým favoritům a pociťovat zklamání z toho, že většina oblíbenců nevyhnutelně opouští show. Na první pohled je jasné, že Netflix to tentokrát zpackal s distribucí - vypouštět čtyři díly najednou po dobu tří týdnů rozbíjí samotný smysl reality TV. Nedaří se vybudovat pocit plynutí času, není možné navázat kontakt s účastníky. Co se týče konceptu, vidím v něm potenciál, ale američtí účastníci (na rozdíl od britské verze) považují za nutné svůj čas zaplnit z 90 % flirtováním. Je paradoxní, že ti soutěžící, kteří to nedělají, se automaticky stávají nejpopulárnějšími jak v soutěži, tak mezi diváky - čili taktika, kterou většina soutěžících tlačí právě proto, že očekává úspěch a popularitu, vede k pravému opaku. To je nakonec věc, kterou si z toho jde odnést (a jakmile si jde z reality show něco odnést, jde o úspěch). Druhá řada ale potřebuje změny jak ve stylu střihu, distribuce tak i přístupu účastníků, jinak to bude hodně otravné hodně rychle. Jednička je vlastně malý zázrak v tom, že se našli celkem fajn lidi (když se po pár dílech trochu vzpamatují a navážou vztahy), takže to utáhnou navzdory tomu, že herní systém a střih potřebují hodně důslednou revizi. 70 % Snad se to podaří dostat aspoň na úroveň o stupeň lepšího britského originálu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Circle má zajímavou premisu vycházející z dnešních virtuálních identit na sociálních sítích (kolik svých přátel na FB opravdu znáte?). Nejde tu ani tak o vzhled, jako o schopnost hrát postavu a prodat jí. Samotné "hledání podvodníků" není tolik nosné, protože postavy do něj jsou trochu tlačeny, ale spíš ta manipulace na pozadí včetně komunikace bokem hlavní streamy a tahání za nitky je občas k popukání. Hlavně v druhé sezoně Agatha aka Trevor aka "manželka, co si hraje na manžela" je jízda na plný plyn! ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Stejná binge watching návykovka jako jiné show od Netflixu (Love is blind, Too hot to handle atd). Skoro jsem nestíhala chodit včas do práce. Natočit tuhle show u nás, je to nejspíš samá pomluva, závist a hádky, nevěřím, že by se u nás budovala taková "skutečná" přátelství, už jsme prostě takoví. Americká verze The Circle (pořád nechápu, proč se štábu vyplatilo přivézt všechny účastníky z USA do britského Salfordu, ale ok) je dost pozitivní a přátelská. Účastníci jsou ten typ, kdy jsem si u úvodních videí říkala: "Pane Bože, tak ty seš dobrej k***t" (Joey, Chris...), aby mi ti samí lidé, k mému překvapení, po několika dílech přirostli k srdci a bála jsem se o jejich existenci při vyřazovačkách. Finální čtyřka je pro mě ve výsledku nezapomenutelná banda lidí se srdcem na správném místě a sama bych je brala za kamarády. Nečekala bych, že se někdy "udělám "do reality shows ale ty Netflixovské mě fakt baví. Jen v případě Circle mě mrzí, že se zatím neobjevil žádný "reunion" díl, informující o tom, jak to bylo dál, jak to má teď Netflix ve zvyku u jiných reality (zmíněných na začátku) i dokumentů (např. Pán tygrů). Těším se na verze z dalších zemí. USA to u mě začala hodně slibně. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Nápadem je The Circle určitě zajímavý, protože téma sociálních sítí se k dnešní době určitě hodí. To se podle mého podařilo poměrně slušně přenést do jakéhosi mustru kompetitivní reality show. Problém byl asi jen ten způsob vysílání, který na můj vkus docela šílený. A ačkoliv chápu, že to vysílání Netflixu má trošku jiná pravidla, osobně mi trošku vadila ta nekonzistence jednotlivých dílů, které končili jak zrovna došla přidělená minutáž. Osobně bych asi spíš uvítal nějakou zažitou formu ucelených epizod, jelikož takto podle mého hodně strašně nahodilé. Někdy ta hlasování působila dost mimochodem. Cast byl ale vcelku sympatický, alespoň co se té "hlavní" skupiny hráčů týče. Trošku mi vadilo, že se počty hráčů stále měnili a přicházeli noví obyvatelé. Za prvé to všeobecně moc nemusím a hlavně mi ten užitek z toho nepřišel tak zajímavý. Ale možná je to jen tím, že je to první série. Osobně si myslím, že potenciál má. Jak ze strany produkce, tak ze strany budoucích hráčů, kterým se určitě otevírají zajímavé možnosti, kam to směřovat dál. Původní britskou verzi určitě taky vyzkouším, slyšel jsem na ni ještě pozitivnější ohlasy. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Je to špatný, nahraný, nekvalitní a já to nemůžu přestat sledovat! Taková kravina. Co epizoda, to cringe. Ale většina soutěžících je docela sympatických a moderátorka sem tam vtipné poznámky. Opravdu ale nevím, proč to sleduji. Strašný guilty pleasure. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Novodoba cringe reality show - podobne jako Love is Blind, soutezici se navzajem nevidi (fyzicky), ale komunikuji pomoci socialnich siti - kde lze predstirat, ze jste nekdo jiny. Samozrejme je to bizarni, sledovat, jak spolu lidi "chatujou" a snazi se navzajem sami sobe zalibit. Zatimco uvodnich par epizod pusobilo strasne, nakonec jsme se do toho s partnerkou dostali (predevsim ona) a porad jsme schramstli jako malinu. A mam problem s formatem tohoto poradu - v prvni epizode nam predstavi nejakych 7 soutezicich a pak nekdo vypadne. A nasleduje to, ze vypadnuvsiho nahradi nekdo novy. Tohle by mozna fungovalo, pokud by tam byla nejaka motivace o novacky nejakym zpusobem usilovat, ziskat je na svou stranu. Misto toho se originalni sestava uzamkne, navaze "vztahy" a aliance, a nikoho novyho mezi sebe nepusti a tak sledujeme, jak prijde nekdo novy, a za dve epizody se uz zase pakuje domu. Mozna spojleroidni dodatek - vitez mi prisel jako strasnej pozer, muj oblibenec byl Chris. AD Season 2: Doufal ze tu bude na cssd druha rada zvlast, podobne jako to maji serialy, ale neni. Tak jenom napisu ve zkratce, ze druha rada mnohem zabavnejsi a lepsi nez ta prvni. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na tohle jsme narazili se ženou prakticky náhodou a jakkoliv byl první díl na hranici snesitelnosti,u pátého můžu s klidem prohlásit,že tohle je moje první letošní guilty pleasure.Možná je to pořád další z řady hloupých reality show,ale moc pěkně to ukazuje,jakým způsobem fungují sociální sítě a jak kolikrát přemýšlí ti co jsou schováni za slovy a fotkami (které nutně nemusí být realitou).Soutěžící jsou tady evidentně vybráni schválně tak aby každý zastoupil jiný typ a jako celek je to prostě podvratně slušná zábava...80% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Ne, opravdu to není podívaná, která má v první řadě varovat před nebezpečím sociálních sítí, je to prostě reality show, která sice ukazuje to, že není tak těžké "zblbnout" ostatní, ale žádné velké morální poselství vám od nos nestrká. Hodně mě bavila moderátorka, soutěžící byli také veskrze fajn, jen nebylo úplně fér do soutěže neustále posílat nové lidi. Jinak ale guilty pleasure, respektive jen pleasure, guilty se necítím. ()

boogieman 

všechny recenze uživatele

Nech sa na to pozerám z akejkoľvek stránky, nemôžem sa zbaviť toho pocitu, že som riadny dement že svoj čas venujem takémuto nezmyslu. Je to však zároveň fascinujúci príklad toho ako sa v súčasnosti realita formuje už len tak banálnou vecou, ako vynechaním jej drobných častí. Ale aj tak som retardovaný. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

První řadu táhnou lidi. Kór Joey, Sammie a Shubban je dokonalá spontánní trojice, u který se tu povedlo to, po čem tajně prahne každá reality show. Po osmi dílech si připadáte, že jsou to i vaši kámoši. Oceňuju navíc nerozplizlou stopáž i dobře fungující závěrečný shledání. S o chlup zábavnějším finále ve studiu bych tak klidně vlepil i pětku. Za precizní řemeslo. ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Je to shit, ale zároveň moje guilty pleasure tohohle roku. Sešli se jim tam zajímavý typy lidí. Thumbs up za Chrise a Joeyeho! ()

ganz 

všechny recenze uživatele

Absolutně příšerný pořad, který se těžko vypíná. Když mě žena v karanténě naučila reality tv, chtěl jsem vidět opravdu to nejhorší, co tento žánr nabízí a The Circle, je myslím přesně to. Nahraná simulace sociálních sítí, která vytáhne z protagonistů to nejhorší, nenudí. Každých třicet vteřin se budete ptát sami sebe proč to proboha sledujete, ale bohužel je to svým zvráceným způsobem zábavné (hlavně pak nejlepší reprezentace over the top italského stereotypu - Joey). ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

Na téhle (virtuální) reality show všechno dokonale fičí. Lidi se zavřou v pokojíčkách a komunikují jen skrze sociální sítě. Postupně vypadávají, nejsilnější influencer vyhrává. Ruku v ruce s tím jdou promakané výzvy a nepředvídatelné zvraty ustavených pravidel. Seriál vás napíná jak Zeman trenky a láká k binge-watchingu. Casting je skvělý - účastníci vám zvláštním způsobem přirostou k srdci. Nejhorší součástí je přepitvořená egoistická moderátorka. Mimo ní ale seriál povyšuje podřadný žánr na úroveň, kdy se za jeho sledování nemusíte stydět. Narozdíl od různých Prostřen a Výměn nemusí být výsměšný ani ponižující, aby diváka pobavil. Čisté guilty pleasure - těstoviny s kečupem mezi seriály. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Reality show Too hot to handle mě do sebe vcucla během první minuty. Tady se to nepodařilo ani v průběhu celého prvního dílu. Oceňuji ten nápad a provedení, ale viděl jsem americkou verzi a příkladně tlustá černoška, která si hraje na krásnou mulatku Mercedeze, nemá dost pod čepicí na to, aby z reakcí Mercedeze nečpěla tlustá černoška. Neříkám, že bych si to užil, k tomu bych potřeboval tu klasickou interpersonální interakci, ale minimálně by to v mých očích povýšili inteligentnější, rafinovanější soutěžící. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Hodnotím zatím jako divák, co během jednoho dne zhlédl první sérii. K tomuto počinu jsem se přesunul poté, co jsem prospal tři díly "Too hot..", což mi naprosté vypnutí mozku dalo najevo, že si mám najít jinou zábavu, ještě pár dílů a upadl bych to vegetativního stavu. V mých očích by si projekt The Circle zasloužil větší uznání, neboť oproti jiným americkým reality show má tato podívaná nějakou základní myšlenku. Samozřejmě pro nás vědecky zvídavé si raději přečteme přinejmenším abstrakt sociologické studie vycházející ze zkoumání několika tisíců respondentů, nicméně rád nahlédnu i do malého vzorku pár záměrně vybraných podivínů. Nutno však dodat, aby divák počítal u americké verze s nepřeberným množstvím klišé, afektované mluvy a někdy naprosto retardované viditelné falešnosti. Také střet různých názorů a jejich vyjadřování nemusí udělat konzervativnějšímu divákovi dobře. Upřímně, sám jsem si někdy říkal, proč účinkující reaguje jak naprostá kráva. Je zábavné sledovat spekulující lidi, jak přemýšlí nad tím, kdo se tam vydává za někoho, kým není. V seriálu se pořád něco děje, musím si však položit otázku: „Není to na škodu?“ Je to samý flirt, samé tajné konverzace, samé spolčování, ale co člověk opravdu nevidí… to je volný čas účinkujících. Čas zde pro diváka nehraje roli, show velmi rychle utíká, a tak nějak… si nedokáže v plné síle vytvořit vztah ke svému oblíbenci. Za mě osobně je také neustálé doplňování stavů hroznou blbostí. Ok, na začátku ještě budiž, ale když do show přijde někdo ke konci, je jasné, že nemůže vyhrát a ani už nezamíchá kartami. Navíc, v pozdější fázi jde do ústranní chatování… jak je těch lidí moc, tak si povídají zejména základní jádro. Show by slušelo inteligentnější osazenstvo, trochu drsnější (jako Ed v první sérii), neboť moderní Američané jsou přecitlivělé plačky bojící se říci něco negativního. Jinak nápad zajímavý, pro mě osobně byla první série sobotní záležitostí. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Zajímavý koncept. Napínavost. Queer soutěžící. V 2. sérii jsem si našel hned 2 favoritky ("Trevora" a Chloe). Doklad, že IQ není totéž co EQ. Nevadilo mi fandit lidem s daleko vyšší sociální inteligencí. Mezi: Uštěpačná moderátorka. Ale většinou to sedělo. Mínusy: Manipulace napravo nalevo. Queer soutěžící v 2. sérii nebyli tak sympatičtí jako v předešlé, ba mě napadlo, jestli by s něma neměli už šetřit. Hodnocení po 2 sériích: lehce zvyšuju na 70%. ()

Toka 

všechny recenze uživatele

|| 1. série – 60% Hm... The Circle není špatná reality show. Samotný koncept je dost chytlavý, tvůrcum se dařilo držet pozornost díky mnoha scénáristickým zvratům, sešla se dobrá parta soutěžících... Bohužel je tady spousty "ale". Na celém konceptu je vidět, jak je zoufale nedotažený. Noví soutěžící nefungovali, bylo zde velmi málo interakce mezi hráči, která navíc kvůli postprodukci působa leckdy zbytečně skriptovaně. Během 12 dílů nemá člověk šanci se zžít se soutěžícími. Na tenhle typ reality show je to prostě málo dílů. Taky si mohli odpustit ty rádoby povznšející pokrytecký kecy o tom, proč se někteří hráči vydávali za catfish. Osobně mi nesedla moderátorka se svýma uštěpačnýma a zaujatýma poznámkama, což bylo obzvláště vidět ve finále, kde ke hlasu přibyla i mimika v obličeji. Ono celé to finále bylo dost nezvládnuté. Vzhledem k produkci a způsobu natáčení téhle reality show očekávám více sezón a jsem zvědavý, jak se s tím tvůrci poperou. || 2. série – 85% Druhá řada napravila překvapivě velkou spoustu chyb z řady první. Pryč jsou woke kecy ohledně sociálních sítí a zůstala relativně čistá hra duchem podobná Survivorovi. Host Michelle je méně otravná. Finále bylo vyškrtnuté, resp. velmi chytře přesunuté s upraveným formátem do bonusů. Samotná hra obsahovala více zajímavých zvratů ze strany produkce a zároveň přišli na geniální způsob, jak hru přizpůsobit novým soutěžícím a kdy zastavit jejich příliv. Stále si myslím, že by tenhle formát měl mít víc dílů a že té konverzace mezi soutěžícími není dostatek, nicméně z The Circle se vyklabala velmi zajímavá reality show. || 3. série – 40% The Circle stojí a padá na kvalitním výběru účastníků. Ti ve třetí řadě nebyli dostatečně sympatiční, nebyli ani ničím zajímavý. Ale hlavně, že si Netflix plní kvóty I guess. || 4. série – 20% Tak přece mohlo být ještě hůř. Z reality show se vytratila naprosto jakákoliv snaha o kreativitu v už tak plytkém prostředí. A když nevíš co, tak tam plácni celebritky. V kombinaci s naprosto nezajímavými soutěžícími, kteří se ani nesnaží nějak hrát, tu máme nejnudnější reality show za posledních pět let. ()

septic

všechny recenze uživatele

Imposter jako reality show z posbíraných největších dementů v severní části amerického kontinentu. Totální vymatlanost. První díl jsem přetrpěl ze zájmu, co dnes "frčí" a málem jsem si nablil do trenek řití. Mohl jsem hodinu strávit příjemněji. Třeba strkáním péra do větráku ()

Reklama

Reklama