Reklama

Reklama

Aaron Hernandez: V mysli vraha

(seriál)
  • USA Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez
Trailer
Dokumentární / Krimi / Sportovní
USA, 2020, 3 h 21 min (Minutáž: 66–68 min)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Tenhle dokumentární seriál se prostřednictvím rozhovorů s přáteli, hráči i zúčastněnými snaží zjistit, jak se z hvězdy NFL Aarona Hernandeze stal usvědčený vrah. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

MatoPalkes 

všechny recenze uživatele

Som fanúšik NFL, som fanúšik tímu New England Patriots a Hernandeza som sledoval ešte keď za nich hrával. Možno je dokument miestami príliš rozťahaný ale bavila ma každá minúta. Aj keď bavila je možno nesprávne pomenovanie, veľká škoda chalana.  “You can take your boy out the hood but you can't take the hood out the homie” ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Fascinující příběh, který – bohužel – dokonale potvrzuje, že než začneš někomu závidět, měl by se projít v jeho botách. Protože úspěšný a obdivovaný sportovec v plné síle, se spoustou peněz, milující snoubenkou a malým dítětem, kdo by si nechtěl vyzkoušet, jaké to je? Po zhlédnutí dokumentu říkám: já rozhodně ne! Protože jakkoliv byl veřejný obrázek sportovce plný lesku, jeho soukromí bylo plné hrůz a oživlých nočních můr. Jeho činy se omluvit nedají, ale vysvětlit ano. SHRNUTÍ: Když tě lidé obdivují za to, jak se necháš mlátit do hlavy a ty jsi na ty rány zvyklý už od dětství. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

V první řadě je třeba podotknout, že kdyby se vystřihly zbytečnosti a opakující se záběry, tak by se daný materiál v pohodě vlezl do jednoho hodinového dílu, měl by spád a rozhodně by nenudil. Takhle mi celá minisérie přišla jako zbytečně natahované obkecávání vcelku nezáživného tématu, kde se tvůrci v první řadě zaměřili na osobní život hvězdy amerického fotbalu, vyšetřování je tím pádem zcela upozaděno a díky neustálým časovým skokům je dokument takový neucelený a občas i nepřehledný. Samotný námět není až tak silný, jak jsem u krimi dokumentů od Netflixu zvyklý, patrně je to dáno i typem zpracování. I tak si ale myslím, že je dobře, že se vede nějaká debata o chronické encefalopatii, především teda o její závažnosti a vlivu na chování jedince. Pro fanoušky amerického fotbalu to jistě bude skvělý a poučný zážitek, já jsem se však nijak zvlášť nebavil, tím však nechci říct, že by tvůrci dokument nějak odflákli, patrně mi jen nesedl zvolený styl vyprávění. 6/10. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Třídílný seriál o člověku, který je v České republice absolutně neznámý, ale v Americe je (byla) jedna z největších osobností a nejlepších hráčů americké NFL. Musím tu potvrdit z předchozích komentářů, že to je jiné než na co jsme zvyklí od Netflixu a určitě to mohlo být zpracováno do jednoho samostatného dílu, ale vzhledem k tomu, že jsem doposud o Aaronu Hernandezovi neslyšel, tak mi ten samostatný první díl pomohl jisté věci o něm pochopit a poté jsem si už vyloženě užíval ty ostatní dva díly. Dostane se na všechno, Aaronova minulost, kariéra v NFL, soukromé telefonáty s rodinou, soudní proces a nakonec i lékařská vyšetření jeho mozku. Celkově to nebylo špatné, ale jak se tu už píše, chyběl tomu větší tah na bránu. Každopádně jako doplnění informací to posloužilo dobře. A až podezřele to připomíná případ O.J. Simpsona. /70%/ ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Aaron Hernandez - hvězda amerického fotbalu, který podepsal smlouvu na 40 mil.dolarů ve 20 letech a vyhrál svému týmu super bowl. Nikdy jsem o něm neslyšela, jelikož americký fotbal jde absolutně mimo mě, ale v Americe to byl miláček davu. Jak se z kluka, který je na vrcholu ve 22 letech stane usvědčený vrah? Tenhle dokument e složený z rozhovorů jeho přátel, rodiny, sportovních kolegů, ale i záznamů od soudu, kde se nakonec ocitl obviněný ne za jednu, ale rovnou za tři vraždy. Celé to dokreslují záznamy telefonních hovorů s matkou, kamarádem a snoubenkou. Nakonec byl Aaron usvědčen pouze z jedné vraždy na doživotí, a celý jeho příběh se zamotal ještě mnohem více v momentě, kdy spáchal v cele sebevraždu.  Měly na jeho rozhodnutí vliv výčitky, nebo peníze? Své partnerce v dopise na rozloučenou zanechal vzkaz ve znění: „jsi bohatá", jelikož v jeho případě stále platilo, že pokud během odvolání zemře, je rozsudek neplatný a anuluje se. Nikdo ale nevěděl, jak moc je Aaron nemocný - nejen duševně, ale i fyzicky. Po smrti byl jeho mozek věnován na vědecké účely a změny na něm ukázaly, jak moc mohla nemoc CTE ovlivnit jeho chování. Celý život navíc skrýval, že je gay, stejně jako hodně jeho spoluhráčů.    Tenhle dokument není typickým krimi dokumentem, mapuje hodně samotného Aarona a snaží se přijít na jeho myšlení. A to je tom to skvělé. Doporučuju ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama