Reklama

Reklama

Ztracená domácí videa nacistického Německa

(seriál)
  • Česko Nacistické Německo objektivem amatérských filmařů (více)
Velká Británie, 2019, 2x50 min

Hrají:

Kate Hardie (vypravěč), Eva Braun (a.z.), Adolf Hitler (a.z.)

Obsahy(1)

Na tisících německých půdách skončily jako odpad nekonečné hodiny soukromých domácích videí a desetiletí na ně jen padal prach. Na pásech těchto filmů se odehrává jiný příběh Hitlerovy Třetí říše, soukromé okno do nejvnitřnějších zákoutí života nacistického Německa - jak doma během míru, tak rovněž, což udiví více, z předních linií Hitlerovy dobyvačné války. Tato dvoudílná série se ponoří do těchto soukromých sbírek, které se právě nyní dostávají zcela poprvé na světlo, aby odhalila, jak obyčejní Němci - civilisté i vojáci - natáčeli počátek říše, o níž si mysleli, že potrvá tisíce let. (Viasat)

(více)

Recenze (8)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vskutku unikátny, no hlavne mimoriadne hodnotný dokument. Pretože v dokumentoch by nemalo ísť len o veľké historické mená, udalosti, čísla, vojakov. Ale aj o život bežných ľudí, ako v danej dobe žili, reagovali. Preto sú tieto vzácne "domáce" videá viac než cenné. Ukazujú, že ľudom bol nacizmus či nejaká vojna alebo deportácie úplne šuma fuk, pokiaľ sa to netýkalo ich. To je obraz nielen danej doby, ale platí všeobecne na ľudstvo. Ako spieva Daniel Landa v Protestsongu: "Co bolí druhé, nás přece nebolí." A presne o tom to je. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pořad-film je zpřítomněním slov z vědeckých a populárních knih a filmů. Svědectvím otřesným, které pomáhá pochopit některé prvopoválečné reakce veřejnosti na nacistické relikty let 1944 - 1948. Ne že nevěděli v německém, týlu, co se děje na frontách a v koncentračních táborech všech typů. Minimálně to tušili. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha pro mne dosud neviděných záběrů mimo oficiální propagandu profi filmařů pro Hitlera spolu s filozofováním nad tehdejší skutečnou situací. V prvním díle hrůzná arogance zfanatizovaného národa, osobní příběhy a zacházení s židy a všemi odsouzenými třetí říší, obsazení Francie s koňským povozem a kolem vydávané za geniální blitzkrieg. Nutnost rabování a loupežení při šíleném postupu na Sovětský svaz, verbování starých a dětí, otřesný pohled na zbídačené a mrtvé lidi v koncentračním táboře pro samotné Němce. Dobré zobrazovat zvlášť dnes a už horší pro nynější zpitomnělé ´´chcimíry´´.. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama