Reklama

Reklama

Brahmastra: část 1 - Shiva

  • Indie Brahmastra (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Brahmastra je třídílná série, která stojí na počátku nového indického Univerza zvaného „The Astraverse“. Tento originální filmový vesmír je inspirován zakořeněnými tradicemi a příběhy z indické historie, zasazený je ale do současné moderní doby. Epický příběh plný dobrodružství, fantazie, lásky, naděje a boje dobra proti zlu je vytvořen pomocí nejmodernějších technologií a divákům nabízí dechberoucí podívanou. Hlavní postavou filmu Brahmastra: část 1 je mladý muž Shiva, který si užívá vášnivou lásku s dívkou jméne Isha. Jejich takřka dokonalý svět se ale převrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy Shiva zjístí, že je tajemně spojen s Brahmastrou a s ní spojenou vnitřní mocí, kterou zatím nedokáže ovládat – sílou ohně. Ve snímku prožijeme Shivova dobrodružství při cestě do světa Astras a objevíme osud, který je mu předurčen: Být božským hrdinou celého vesmíru. (Cinemacity.cz)

(více)

Recenze (18)

david141474 

všechny recenze uživatele

Takže teď řeknu to co jsem si myslel že neřeknu: Brahmastra je dobrej film se sakra skvělýma songama. Souboje takový směšný s ne moc dobrým CGI (speciální efekty), ale pár dobrých soubojů se tam najde. Vztah mezi hlavní dvojicí je takovej ne moc uvěřitelnej. Některý postavy jsou sympatický, některý samozřejmě že ne. A je tam taky jedna scéna, která jasně naznačila, že je konec, ale byl to jenom planej poplach, takže to mělo další půl hodinu s dalšíma takovýma scénama, který jasně říkaj, že jsou poslední, ale nejsou. Tohle je jedno ze dvou negativ filmu, ale film má víc pozitiv než negativ. A konec je samozřejmě kulervoucí a takovej doják, že rozbrečel dvě borky co seděli vedle mě. Je to dobrej film co stojí za vaše zhlédnutí i když tento film budou dávat jenom 3 dny v kinech, což není moc dobrý. Tento film je první díl z trilogie a má velmi otevřenej konec a proto se těším na rok 2024 na 2 díl na který 100% půjdu. 9/10 stojí to za vaše zhlédnutí, ten film má svoje mouchy, ale zas má skvělý songy. (Olympia - 9.9.2022) ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Trochu směs Matrixu a Marvelovek, ale já jsem si to od prvních okamžiků užíval plnými doušky až do konce. A ještě mi to bylo málo a už se moc těším na pokračování. Jednoznačným plusem je jednoduchý příběh bez vedlejších minipříběhů a velmi srozumitelné filmové vyprávění. Nechybí tu obrovská porce akce a barevných efektů, ale je to vyváženo tím pravým člověčenstvím, kterým se vyznačují indické filmy a které převážně chybí v americké, a vůbec západní produkci. Snad jediným mínusem je málo písní a tanečků. 5- ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Pořádná indická ujetina, která mě od začátku svou přestřelností a hudebními čísly bavila. Perfektní představení hrdiny, který je Dj, majitel sirotčince a k tomu magický polobůh! Ústřední romance byla krásná, avšak ta zápletka chabá. První hodina mě královsky bavila, ale a druhá, kdy se snaží všechno vysvětlit a tvořit worldbuilding, mě strašně nudila, protože to nebylo zajímavý a ani zajímavě podaný a než přišlo finále, málem mě to ztratilo. Konec to lehce zachraňuje, ale pořád tu bylo více nudy, než je vítáno. Být to dvouhodinkový nástřel, asi jsem k tomu milejší, ale i na Bollywoodský trhák slabota. Ale má to hromadu povedených zábavných částí, které jsou povedené a svou odvázaností by mohli amíky znovu naučit, jak mít občas s filmy pořádnou zábavu. 5/10 ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tento pokus o hinduistický Marvel bohužel skončil spíše jako ruští Zasčitniki. Už při prvních momentech se tvůrci dostávají do křeče i když mají incenovat jednoduchou scénu, kde spolu dva lidé flirtují. To dává tušit, že epická mytologie s velkolepými souboji jim asi moc nepůjde. A vskutku - Brahmastra vypadá, jako by byla natočená jen z nějakého nedodělaného scenáristického prototypu, který si po sobě autor ani nepřečetl. Zákonitosti fikčního světa jsou představovány zcela nahodile a působí nepromyšleně. Některé osamocené scény jakoby se do finálního sestřihu dostaly omylem (telefonát Ranbira s Aliou je vyloženě WTF). Bůhví proč se nás také tvůrci neustále snaží trápit opakovaným ukazováním Ranbirových vizí, což je akorát rušivé a nikdy to nepřináší žádné podstatné informace navíc. Blyštivá reklamní estetika a solidní CGI (byť občas přecházející do digibordelu) dělá lákavé trailery, ale nikoli dobré filmy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

U indických filmov si treba zvyknúť, že sa tam veľa spieva a tancuje a nádych kari presiaka cez obrazovku, že proste už doživotne stratíte chuť na čapatí. Bez týchto vložiek by mali filmy asi o hodinu kratšie. Bollywood sa v tomto prípade pokúsil napodobiť západné fantasy filmy, čo mu vizuálne aj vyšlo, príbeh však nepriniesol nič zvláštne, okrem spomínaných indických špecifickostí. Hanbu si ale neurobil. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama