Reklama

Reklama

Recenze (6)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Především nepřehledné a jen velmi stěží zápasící se všemi těmi dialogy. Je ale roztomilé sledovat po dlouhé době film, ve kterém režisér pořádně neví, kam s mikrofonem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočený a hlavně velmi dobře zachovaný a zrestaurovaný film, který už má za sebou více jak 80 let existence, blíží se 90 letům, ale není to na něm vůbec znát. Herecké výkony velmi dobré, dějově to také není špatné. Tady se ukazuje, že i stará díla dovedou dlouho přežít, pokud jsou dobrá. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nejdříve byla divadelní hra, která měla úspěch všude kde se hrála. A tak netrvalo dlouho a vznikl filmový přepis, ve kterém námět ještě více vynikl. U nás je nejznámější třetí filmové zpracování 'Na titulní straně' (1974) s okázalou dvojicí Jackem Lemmonem a Walterem Matthauem. Tento snímek z roku 1931 je filmovým zpracováním prvním, který byl dokonce nominován na Oscara. Nápadité jsou už úvodní titulky v podobě novin, ve kterém se listuje a na každé stránce je někdo s tvůrců. Celý děj se tedy, jak známo, odehrává v tiskové místnosti soudu, kde novináři sledují dění kolem připravující popravy odsouzence. A k tomu je přidána etuda jednoho určitého novináře. Konverzační dění má v sobě skrytou sílu tématem a děním plně zaujmout. Výše zmíněný již druhý remake se sice moc neodlišuje, ale i tak tento původní film stojí za shlédnutí. Ještě pořád platí, že originál je prostě originál. Je ohromná škoda, že o tuto prvotřídní filmovou klasiku není mezi českými distributory a televizemi zájem. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Ostrá satira o světě v područí bezpáteřních politiků a novinářů, křížená veselohrou. Kulometné dialogy, tu a tam (samoúčelně?) rozverná kamera, výborný Menjou. Šetrný sestřih by podle mě dílu neuškodil. ()

Reklama

Reklama