Reklama

Reklama

Šachový veľmajster Peter Sanderson (CHRISTOPHER LAMBERT) je jedným z najlepších hráčov na svete. Počas posledného zápasu na turnaji, kde chce obhájiť svoj titul majstra sveta, sa však začnú diať záhadné veci. Niekto totiž jeho hru hrá o krok vopred, nie však na šachovnici s figúrkami. Jeho šialená vražedná hra sa totiž odohráva v realite a figúrkami sú mŕtve mladé ženy. Kapitán Frank Sedman (TOM SKERRITT) a detektív Andy Wagner (DANIEL BALDWIN) začínajú sériové vraždy vyšetrovať a všetky stopy vedú k Sandersonovi. Psychiatrička Kathy Sheppardová (DIANE LANEOVÁ), ktorá Petra dobre pozná, tvrdí, že nie je páchateľom. Telefonicky ho totiž kontaktuje vrah, ktorý ho vyzve na šachový súboj. Každý Petrov chybný ťah však znamená smrť niekoho nevinného. Vraždy pokračujú a policajní vyšetrovatelia sa musia rozhodnúť, či je Sanderson zabijak, alebo je aj on len figúrkou v hre kohosi iného. A Peter Sanderson sa rozhodne konať odhaliť tajomného vraha a očistiť tak svoje meno... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď som to videl prvýkrát niekedy ešte roku 2004 alebo 2005, mal som pocit, že ide o veľmi dobrý thriller s dobrou dávkou napätia a skvelým využitím šachu. A tak som si povedal, že by som si možno ten film mohol pozrieť znovu. A keď som ho videl znovu, zrazu som mal pocit, že film niečo stratil. Napätie tu stále je, atmosféra funguje, no postavy nie sú moc zaujímavé, motivácia je nám od začiatku jasná, vieme, že Peter je nevinný a otázkou je iba, kto je vrahom. Plus scénky vraždy nie sú spracované zrovna najlepšie. Vieme, čo sa stane... a to dosť uberá kvalite. Osobne si myslím, že je to film, ktorý z nostalgie funguje a má dobré nápady a momenty, no keby sa to dopracovalo, mohlo to fungovať lepšie. Rokmi tento film stratil a možno aj faktom, že ako divák som viac dospel. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nelogický film. Neskutečná míra nelogičností tento film úplně položila. Díky dabingu jsem vraha odhalil po pěti minutách a nelogické odbočky v ději jen proto, aby zmátly diváka, byly k smíchu. Christopher Lambert. docela snesitelný. Scénář měl originální námět, ale současně se dopouštěl chyb. Hrát s tímhle thrillerem šachy může být zábavné. 60% ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Kdopak je tak naivní a myslel by si, že zločince by měli chytat policisté od kriminálky? Nikdo samozřejmě, aždému je jasné, že šachového vrahouna nejlépe dopadne šachista, vraha zahradníka zahradník atd. Ale dost ironie, stejně v ní má hlavní výtka nevězí. Od filmu s kriminální zápletkou, pokud nám neslibuje krom napětí a provětrání šedé kůry mozkové i něco víc, očekávám, že se dozvím proč a jak. A zde Tah jezdcem nedává uspokojivé odpovědi. Následují SPOILERY. Proč? Vrah je šílenec s traumatem z dětství. Nic moc. Jak? Vrah sedí u počítače a všechno může. Nic moc. Filmu obvykle ani neprospívá předvídatelnost a zde je v určité chvíli jasné, že oba policisté zemřou, hrdina, jeho dcera a milá přežijí, že dojde ke střetu a boji na život a na smrt. Takže film? Nic moc. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vybroušená promakaná kriminálka z dobrou atmosférou a uvěřitelným výkonem Christophera Lamberta. Dokonce tu má solidní roli i gumák Baldwin, kterej sem tam pronese dobrou bezskrupulózní hlášku jako detektiv kterej se s tím moc nemaže. Vrah tu má celkem zajímavou motivaci a plán a je to na svou dobu rozhodně originální. Finále filmu je taky dobře zvládnutý a pak prej, že jsou šachy nuda! 80% ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Úvod bol slabý. Potom sa to trošku nakoplo, ale stále nič moc. To, čo malo byť napínavé, bolo nudné a smiešne. A ten koniec... Na čo sa snažili vo filme urobiť napätie, kto je vrah, keď to nevedia? Už od začiatku mi bolo jasné, kto je vrah. Lovestory ako obohraná páska, a podobný štýl konca som už videla v mnohých filmoch. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Film se původně měl natáčet v San Franciscu, ale producentům se zdálo, že tam je natáčení příliš drahé, tak film natočili ve Vancouveru. (Trajektt)

Reklama

Reklama