Reklama

Reklama

Quinnův případ

Trailer

Obsahy(1)

Šéf policie malého karibského ostrova Xavier Quinn (Denzel Washington) vyšetřuje vraždu vlastníka řady holdingových společností, jenž financoval boj proti komunistům v Jižní Americe. Hlavním podezřelým je jeho starý přítel z dětství Maubee (Robert Townsend), ale pátrání odhalí podivné skutečnosti vrhající na případ zcela jiné světlo. Slabošský guvernér ostrova Chalk (Norman Beaton) se pokouší celou věc smést ze stolu a Quinnovi dochází, že tu jde o mnohem víc než jen snahu nezastrašit turisty.
Snímek byl natočen podle románu A. H. Z. Carra Finding Maubee. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No Quinn, No Cry.. Polomrtvé krimi z karibského reggae ostrova, kde nějakou činnost vyvíjí jen zapalovače a žehlička na policejní uniformu. Ve filmografii pana Washingtona absolutně zanedbatelný počin, na to klidně vsadím lulku handicapované čarodějnice.. Apropo, na první pohled podivně vyzní scéna, kdy Denzel, celou dobu se chovající jako zkušený antilský obšoust, odmítne krátkodobé zrušení proxemické zóny s postavou Mimi Rogers. Původně tam líbání bylo, ale jelikož při zkušební projekci vyvolalo vlnu nevole mezi černými ženami a bílými muži, muselo se střihat. No Kiss, No Cry.. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Romantickým nádechem odlehčený detektivní příběh se sympatickým Denzelem Washingtonem v roli policejního šéfa hodně opatrně vyšetřující vraždu na fiktivním místě v oblasti Jamajky. Slunné prostředí a reggae hudba ozvláštňuje koncept veškerého dějství vytvářející zcela poklidný svět. Poklidný samozřejmě zdánlivě, neboť i zde je nekalostem učiněno za dost. V rámci vyšetřování samozřejmě nechybí ani nádech rasistického smýšlení, avšak je zároveň kladen důraz na opatrnost před unáhlením. V žádném případě se nejedná o film plný napětí a akčních thrillerových scén. Onen výše zmíněný poklidný svět je držen pevně i v rámci vyšetřování, čímž se snímek od mnohých dosti odlišuje. Kamera zvýraznila danou oblast krásnými záběry neopomínajíc radost z barevného rozhraní a to jak samotnými místními lidmi, tak i krásnou pláží, ulice s obchůdky, všude touha po radosti ze zpěvu a osobního blahobytu. Děj není špatně zpracovaný. Vše souvisí se vším a tak o určité zvraty také není nouze. Takže plně nenáročný snímek detektivního žánru spíše zábavného charakteru, který dává přednost diváckému pohlazení před dechberoucími eskapádami. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Príjemný, pozitívny a sčasti originálny. To sú prívlastky, ktorými by som definoval to, ako na mňa film zapôsobil. Prvé dva sa ku thrillerovému žánru veľmi nehodia, no práve tým bol film zaujímavý a neskutočne osviežujúco sa naň pozeralo. Myšlienkou originálny, no spracovaním klišéovitý príbeh, celkovo pohodovo natočený a kvalitne chytľavou reggae hudbou naladený. A keď prirátam môjho topáka Denzela, nedá sa mi dať menej. 75%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Předně musíme přijmout fakt, že tohle není ani tak o tom, kdo je vrah, jako o tom, jak se hledá místní polda, kým vlastně je. Má americké školy, chová se jako drsoň, ale úplně zapomněl na své kořeny. I proto si z něho dělají v baru srandu, když mu zpívají písničku Mighty Quinn. Teprve, když to dokáže vstřebat, povede se mu vyřešit i případ, do kterého by ráda strkala prsty i americká vláda. Okořeněno jemným humorem a nadhledem, ostatně i ta stylizace Washingtona do věčně uhlazeného v bílé košili má svůj význam. Na 4 hvězdy to není, ale na silné tři ano. I díky těm písničkám. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Dle zdejšího hodnocení jsem se trochu obávala, zda nevstoupím do maléru, ovšem ukázalo se, že pro mě je to bezproblémově koukatelný snímek.. Jedná se o solidní kriminálku, jejíž hlavní předností je mladý Denzel Washington, charismatický chlapík a v bílém zatraceně sexy.. K tomu příjemná ostrovní atmosféra, hudební podmaz pěkný, vyšetřování vraždy obstojné, hledání sám sebe zajímavé, ode mne poctivé tři hvězdy.. ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama