Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dokončení filmové adaptace Chandlerova románu Dáma v jezeře (1947), natočené výhradně ze subjektivního pohledu protagonisty Philipa Marlowa, se herec a režisér Robert Montgomery pustil do dalšího nevšedního projektu. Osedlej růžového koně vychází ze stejnojmenné knižní předlohy spisovatelky Dorothy B. Hughes, kterou prostupují pocity zmaru a odcizení. Ve filmu byly vyjádřeny za pomoci klaustrofobické mizanscény, vytvořené z větší části v ateliérech společnosti Universal. Centrální metaforou pro situaci, v níž se ocitne hlavní hrdina, válečný veterán Gagin (Montgomery), je starý pouťový kolotoč, kolem kterého je inscenováno několik důležitých scén. (Noir Film Festival)

(více)

Recenze (6)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jasný náběh na kult a jeden ze Scorseseho oblíbených filmů. Neomalené jednání Luckyho Gagina nemá daleko k Miku Hammerovi z Kiss Me Deadly. Samozřejmě ale spíše po slovní stránce než fyzické, pořád jsme ve 40. letech. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

70% Sice to možná mohlo být o dvacet minut kratší, ale jinak to byl povedenej film. Ta atmosféra mexickýho maloměsta byla totálně pohlcující. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dokonale vtipnej noir, prestoze Montgomeryho nemusim ani trochu..., ale zde se to diky podivnosti celeho kousku da vydrzet. Navic je zde dvojice zen ktere jsem jeste neznal, a to jsou zvlastni Wanda Hendrix a krasna Andrea King. Za inspiraci vdecim "noirovemu blogu"...diky :-) ()

Reklama

Reklama