Reklama

Reklama

The Banishing

Trailer 1

Obsahy(1)

Ve 30. letech 20. století se mladý reverend, jeho žena a dcera přestěhovali do panství s děsivým tajemstvím. The Banishing vypráví příběh nejstrašidelnějšího domu v Anglii. (JasonCZ)

Recenze (24)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bohužel extrémně mrtvolná staromódní duchařina, jejíž nezáživnost mě až šokovala. Christophera Smithe mám totiž docela rád, považuju ho za nedoceněného autora malých žánrovek, s kterými zatím nedokázal úplně udělal díru do světa, ale za pozornost fanoušků jeho filmy vždycky stály. The Banishing tedy ale poměrně výrazně zklamal. Je to sice pěkně natočené - z hlediska kamery a výpravy, ale nezvládlo to ve mně vzbudit ani kapku zájmu. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nie najhoršie, ale čakal som to predsa len o niečo svižnejšie, akčnejšie a predovšetkým zábavnejšie. Nejaké to kúzlo film má, starodávny a strašidelný domček pohrávajúci sa s mysľou hlavných hrdinov dokáže svojou atmosférou celkom zaujať, ale desivé to veľmi nie je a trochu sklamal aj nevýrazný záver. Technicky či herecky je to obstojné a zatiaľ čo množstvo duchárskych hororov (najmä z Ázie) kritizujem za to, že tlačia na pílu až príliš, následkom čoho ich "šoky" strácajú účinok, v tomto horore platí pravý opak. Najväčší problém bol u mňa ten, že som mal pocit, že je film ešte o pol hodiny dlhší. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Christopher Smith režisér skvělého Triangle a Černé smrti natočil gotickou duchařinu ze staré Anglie z konce 30. let ze sídla, které skrývá děsivé tajemství. Řemeslně šikovně zvládnutý horo, kamera působivá, herecké výkony víc než solidní, především Sean Harris si krade většinu filmu pro sebe a věrné je i periodické zasazení. Plyne to sice trochu pomalejším tempem, ale byl jsem v pozoru i ve 2 ráno! a místy je to slušné halucinogenní psycho s velmi efektním a mrazivým strašením ( Procházky úzkými podzemními chodbami jsou působivé). Došlo i na 2 nepříjemné Jump scary, kde jsem příjemně poskočil a líbila se mi i nábožensky nasáklá atmosféra, či creepy mniši s kápěmi. Haunted Hause ze staré školy, který funguje, ale mainstream diváci se možná budou nudit Rozhodně to není taková nuda jako Saint Maud a the Night. The Power bohužel Banishing sesadil. 6-5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Christophera Smitha som mal kedysi rád ako hororového režiséra (Metro). Bol som zmätený, keď sa od tohto žánru začal odkláňať. Preto som uvítal informáciu, že sa v roku 2020 vrátil k hororu snímkou The Banishing. Zápletka o žene, ktorá sa nasťahuje do strašidelného domu, je síce klišé, ale ak sa dobre spracuje, prečo nie. Navyše bol dej umiestnený do politicko-vojnovo nestabilných 30. rokov 20. storočia, čo mu mohlo dodať na zaujímavej atmosfére. Nič z toho sa však žiaľ napokon nekonalo a ja nemôžem dať ani len mizivé 3*. Postavy strašne nudné a nezaujímavé, herecké výkony detto. Atmosféra ako pohnutej doby, tak samotného domu? Veľmi slabé. Scenár ma nudil k smrti. Hrdinka neustále odbieha z domu do iných častí (mesto, kostol), čo narúša beztak polorozpadnutú atmosféru. Za mňa sklamanie. Ako-tak ma z hercov bavili len Sean Harris a John Lynch. Po stránke hororu mi to pripadalo do takej miery nedostatočné a nedotiahnuté, až neviem, či by som o tom radšej nevravel ako o historickom dramatickom trileri. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Príbehovo nemám žiadne výhrady. Z tohto pohľadu musím povedať že je to ďaleko premyslenejšie než iné tuctové záležitosti v rámci žánru. Lenže keď príde na prvky, ktoré by samotný snímok mali odraziť do lepších hodnôt, je to akési mdlé, nevýrazné, čo spôsobila najmä zbytočne dlhá stopáž, kedy je akosi všetko hororovo podstatné - “ďaleko od seba”. Z celkového hľadiska mi ale tých 40% príde dosť krutých. Je to skutočne tak medzi dva-3, no niekde na úrovni medzi 50-55%. Keby je záver výraznejší, dal by som tretiu. Lenže ten je žalostne odfláknutý, a tak nemám dôvod prekročiť svoje tradičné hodnotenie .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po delší době duchařský horor, který se mi líbil. Žádní vlasatí bubáci a současná otřepaná klišé. Navíc celý film je příjemně tajemný a má napínavou atmosféru. Sídlo jako z černého románu je plné místností, z nichž některé jsou pro jistotu uzavřené, chodby, schodiště a v podzemí rozsáhlý labyrint skrývající ledacos. Mladá žena Marianne s dcerou Adelaide se přistěhuje ke svému muži, jenž je pastorem, do starobylého domu, který stojí na základech starého kláštera. Mniši, kteří zde žili, se dopustili ohavnosti (no, asi jich bylo více), tudíž dům je nyní prokletý a vybírá si daň. Matku s dcerou začnou pronásledovat vidiny a halucinace. Když se rozhodne, že odtud odejdou, zakročí biskup, který jim zde pobyt zařídil. Kvůli tajemství, jež s Marianne sdílí, rozhodne se žena nakonec přijít záhadám na kloub. Do toho pak přijde velká rána..... Já mám tyhle filmy rád, ale chápu, že cílí opět spíše na menšinové publikum. Psychologické drama v hávu gotického románu s otevřeným koncem, jehož pokračování by mě zajímalo. Snad jen bych připomenul, že Německo bylo nacistické, nikoliv fašistické, jak je zde mylně prezentováno. A leckdo si možná vzpomene na Chelčického výrok o neodporování zlu (zlem), jelikož to je zde jedna z myšlenek. A pak...ta zrcadla... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Banishing" je podľa mňa veľmi pomalý, veľmi nudný, vysoko mdlý horor, ktorý dokopy nemá ani jednu scénku, ktorú by som nejako dokázal pochváliť. Podobne ako keď som pozeral "The Turning(hoci tento film nebol až tak nudný) tak som mal pocit, že dokopy všetky scénky, ktoré tu počas filmu máme budú mať buď rolu vo finále (smrť slúžky, "What´s the time Mr. Wolf" a podobne) alebo vypália iba do prázdna. Vizuálne je to natočené dobre, efekty sú schopné, no filmu chýba nejaká výraznejšia atmosféra. Nikdy som nemal pocit, že by sa niečo výraznejšie dialo. Osobne som zhodnotil, že úvodných 5 minút je asi najlepšia časť filmu a nič z toho čo uvidíme ich už potom neprekoná. Film zachraňuje dokopy len celkom solídny vizuál, no inak som mal pocit, že atmosféricky úplne pohorel. Nuda v Brně. Hodnotenie: D+ ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zív. Anglie přišla s haunted hausem, který nevybočuje snad ničím kromě schopnosti uspat diváka. Pobožná rodina se nastěhuje do domu, straší tam, manžel ženě nevěří, místní blázen o tom ví a pomůže jim.... no klasika, která je v každém podobném béčku. Co se povedlo je šikovná technická a vizuální stránka domu, staré Anglie a historické zasazení plus 2 ucházející lekačky, ale čekat hodinu, než se ve filmu něco stane, to je na mě moc. Finále mě už ve výsledku ani nezajímalo, ačkoliv zrovna tam měli tvůrci snahu film zachránit. Film obecně schytává spíše hejt (imdb 4.5/10) a vlastně se tomu ani nedivím. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

(Možná trochu spoiler, tak to nečtěte.) Moje počáteční nadšení z temné a zdánlivě dospělé duchařiny ochladlo v okamžiku, když jsem zjistil, že stěžejními prvky filmu jsou děcko a strašidelný dům. Hm, takže další dětský "horror" se strašidelným domem, kterými jsem už poněkud přesycený. Taky už začínám být alergický na zrcadla, která odrážejí jinou osobu, než která stojí před nimi. Stává se z toho totiž dost profláklé klišé a u čeho jsem poprvé podruhé zažíval příjemné mrazení, mě nyní spíš už otravuje svým stereotypem. Ale jelikož tady je to navíc kombinováno se zrcadlem coby symbolem brány do jiné dimenze, tak dejme tomu. Docela zklamáním pro mě nakonec byla i bizarní postava "okultisty", od které jsem si sliboval nějaké to nadstandardní oživení. No a co dodat k tomu nešťastnému finále... Nejdřív mě znudila dlouhá banální scéna, ve které statečná matka pobíhá po strašidelném domě a snaží se zachránit svého nemanželského spratka ze spárů strašidelného domu. No a celé to zazdí ukrutně pitomý konec s biskupem, kostmi, černou magií, nazisty ve Stuttgartu a vlasteneckým kázáním vikáře v kostele. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Oldschoolová duchařina v tom nejryzejším slova smyslu. Tajemný dům, rodina, temné chodby, zrcadla, kněží i mniši a vzhledem k tomu, že se příběh odehrává na konci 30.let, z rádia hlásí zprávy o blížící se Mnichovské konferenci a dojde i na nacistický prvek, ačkoliv úplně zbytečný. Na mě trošku moc pomalé a obrazově příliš temné, takže spoustu věcí musí divák spíš vytušit. Ale na druhou stranu se tu sešla solidní herecká sestava na čele s Harrisem, dojde na nějakou tu lekačku a atmosféra je místy hustá, že by se dala krájet. Smith má sice na kontě mnohem lepší kousky, ale ani za tohle se stydět nemusí. 60% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Christopher smith natočil niekoľko slušných filmov a tak som čakal, že i tato ducharina sa vydarí. No nie je tomu celkom tak. Remeselne je na vynikajúcej urovni a kamera je skvelá. Ale to je len časť, čo robí horor, dobrým hororom. A práve v tej druhej časti celkom zlyháva. A to sú herci, ktorí vobec nezaujali. Je to aj atmosféra, ktorá tu bola, ale poskromne a na to, kde sa to odohrávalo, jej tu malo byt veľmi veľa, hlavne tej ponurej. A za tretie to bol samotný príbeh a celé to dianie okolo neho bolo slabučko vygradovane a aj nezaujímavé. A zasadiť to do druhej svetovej vojny, tiež nebolo dobre zvolené, takých filmov je už naozaj veľa. Zhrnutie: Ďalšia  s ducharín, ktoré svojou nudnosťou a klišéovitosťou rýchlo zapadnú do zabudnutia. Slabé 3*. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jde natočit duchařinu debilně a nudně? Jde a Christopher Smith o dokázal z 97 minut se zde minimálně 50 nic neděje a celý film se dá zkrátit zhruba do 20 minut. Tak, že tu máme reverenda, jeho ženu a dceru co se stěhují do domu ve , kterém kdysi 3 mniši z jakési sekty nebo co to bylo zabili těhotnou a její děcko (což oni samozřejmě neví) a ta těhotná má zálusk na to děcko. Celý film je v podstatě o tom, že se ten reverend (později ta jeho žena) baví s jedním maníkem o tom, že by z tama měly odejít reverend nesouhlasí zatímco jeho žena má na to otevřenější názor. Není zde ani jedna kvalitní lekačka duch není děsivý a ani neleká a konec vyšumí do ztracena (pokud teda režisér nechystá pokračování) navíc v celém filmu je jen jedna vražda, kterou stejně neukážou (nepočítám ty archivní). 20 procent ani nevím za co. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Christopher Smith sa príliš nevytiahol a aj keď po technickej stránke dodal profesionálny film a nie len nejaké lacné béčko, tak málokto s tým bude spokojný. Scenár a hlavne dialógy sú dosť o ničom, herci nanajvýš priemerní a z hororového hľadiska sa v prvej hodine prakticky nič nestane. Potom sa rázne pritvrdí a jeden pokus o strašenie strieda druhý, no ani tu to nevyšlo úplne optimálne. 2-3 podarené scény film nerobia... Ľahko zabudnuteľný film, z ktorého si po mesiaci pravdeodobne nebudem pamätať vôbec nič. 30% ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Nudná staromódní duchařina, která ničím nezaujme a za dva dny si na ní ani nevzpomenete. Mezi kladné stránky filmu patří hlavní herečka a atmosféra, ale i tak mě to nedonutí jít s hodnocením výš. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá ducharina, veľmi pekne natočená ale prevedenie bolo hrozne nudné a tempo filmu pomalé. Kňaz so ženou sa nasťahujú do sídla, samozrejme je tam nepekná história a dejú sa tam zvláštne veci. Po hororvej stránke je toho veľmi málo, skôr sa tu veľmi pomaly buduje atmosféra. Ľakačky veľmi málo a funkčná asi jedna. Sídlo vyzeralo super, hlavne to podzemie, avšak prišlo mi málo využité . Koniec zvláštny, radšej by som prijal keby sa nesnažil tvorca o psycho výjavy ale podal nám to pekne po lopate. Postavy divné a celý film sa chovajú zvláštne. Nie je to zlé, ale mainstrem diváci by sa mali rozhodne vyhnúť. U mňa medzi 2 a 3*, dávam 2 lebo ten koniec ma sklamal. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

The Banishing sklamal,v ramci tohto zanru sa jedna o velmi slaby horor,ktory sice ma aku taku atmosferu a je i dobre natoceny,no to je asi tak vsetko,nepocitoval som pri sledovani ziaden strach,napatie i lakacky som nejako nepostrehol,jednoducho povedane to bola poriadna nuda,reziser Christopher Smith ma tentoraz neohuril...:-) ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Hmm,jsem zklamaný hlavně tempem samotného filmu,bez údajného napětí,duchařina tak nějak se vytratila,jelikož byla slabá a nevýrazná a pocit celkově průměrný.Smith to trochu odflákl,to je zřejmé. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Nejstrasidelnejsi dům.. Kde se asi 509 hodin filmu nic neděje.. Tvl.. Nechápu přitom.. parádní barák takovejch šanci na pořádné lekacky.. a ani hovno.. Až posledních X minut se něco děje.. Ale i tak to není zazivne a veškerá atmosféra starého domu je fuč.. 30% je to bída.. Spíše se hodí přirivnani k nudnému domu ()

Solverino odpad!

všechny recenze uživatele

Myslel jsem že to bude dobrý, ale takovou slátaninu všeho možnýho jsem dlouho neviděl, takový kktiny! Nesmysly, uáááááá, nevydržel jsem ani do konce, taková blbost. Odpad! Nekoukatelné! ()

Reklama

Reklama