Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1665 v Anglii nemilosrdně zuřil mor: obětí moru se stala i Grace (Charlotte Kirk) a její manžel Joseph Haverstock (Joe Anderson). Jakmile je mladá matka sama se svým dítětem, objeví se špinavý panoš Pendleton (Steven Waddington) a snaží se prosadit. To se ale nepodaří a uražený panoš zuřivě šíří mezi obyvateli fámu, že Grace je čarodějnice. Poté, co rozzuřený dav zajme neškodnou Grace, je okamžitě informován známý inkvizitor Moorcroft (Sean Pertwee), který kdysi upálil Graceinu matku jako čarodějnici. Začíná nelítostný proces s téměř nekonečným mučením. (Immortal17)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (42)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď ti takáto pekná riťka dobrovoľne neotrčí svoj Bermudský (🔻) čo iné môžeš v duchu pomsty v období stredoveku urobiť, ako označiť ju za čarodejnicu 🙂 Najviac ma pobavili slová “ricci.ho”, ktorý odľahčeným spôsobom dokonale poukázal na všetky nelogické nedostatky. Kým on to pri svojom hodnotení nezohľadnil, mne sa jednoducho nedá. “The Reckoning” je taká historická “blamáž”, ktorá sa opiera o vtedajšiu, najčastejšie využívanú intrigu voči ženskému pokoleniu. V tej dobe to mali ženy nesmierne ťažké, dnes sú už čarodejnice miesto vyhladzovania - vyhľadávané, pričom čím krajšia, tým viac followerov na instragrame 🙂 Poznáte ju jednoducho. Fotka s vytrčeným análom aj spolu s ceckami, obohatená o múdro Dalajlámu s podtitulom: “HOVNO VÁS JE DO MÔJHO ŽIVOTA”. Nuž, a to je rozhodne väčší “strašiak”, ako táto historická anomália, ktorá z viac ako 2/3 pripomína skôr staré slovanské rozprávky, než horor v pravom slova zmysle. Neviem. Asi som to mal doceniť, ale nejak ma to minulo, i keď ten občas zjavený, neukojiteľný diabol bol dobrá, okamihová “vsuvka”. Čo sa týka mučenia na ktoré došlo, to taktiež nebolo nijak prevratné (keďže nič neukázali), rovnako ako herecké obsadenie a ich výkony na úrovni lacných, TV počinov. Na záver ešte taká drobnosť. Keď sa točia úspešné, historické filmy, tak v otvorenom priestore rozhodne za dažďa, búrky, či sychravého počasia, ktoré sa taktiež podieľa na budovaní atmosféry. “Takto sa to nerobí do psej matere”. Čo to točili na Pagu? A tá stopáž 110 minút je skutočne hororová. ()

Chermy odpad!

všechny recenze uživatele

Omlouvám se, ale nemůžu jinak! Tohle skutečně je odpad! Tak extrémně špatný scénář a dialogy šustící papírem jak z nějakého školního představení, to už jsem dlouho neviděl! Korunu tomuto veledílu dávají neskutečně špatní herci v čele s hlavní hrdinkou, která se celý film provzdychá se svůdným pohledem, jako by točila pornografii. Perfektní makeup a vlasy jak od kadeřníka za každou cenu, kompletní ignorace poměrně vážných zranění jsou jen třešinkou na tomhle amatérském blivajzu. Po tomhle filmu ztrácím naději, že Neil Marshall ještě někdy natočí dobrý film. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jestli se Marshall ještě někdy vzchopí a natočí něco, co by se kvalitou alespoň přiblížilo Pádu do tmy. The Reckoning je taková docela srandovní hra na středověk, kde se místo herců patrně vyskytují lidé, které Marshall odchytnul cestou na nějaký LARP. A hlavní hrdinka si asi odkočila rovnou z přehlídkového mola, fakt jí to sluší, holčině. Postavy zkrátka nevypadají, ani nemluví jako ve středověku. Co už, to bych asi zkousnul, škoda jen, že většina už tak přestřelené stopáže se zasekne na mučení a vyslýchání ženy obviněné z čarodějnictví. Bez vztahu k mučené postavě je to fakt nudnej vopruz. Tvůrci to imho měli pojmout buďto seriózně, anebo se naopak víc odvázat, nechat hrdinku skutečně se spolčit s ďáblem a rozjet tóčo. V téhle podobě se to bohužel nedá ani brát vážně, a ani se u toho člověk moc nepobaví. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"SPOILERY a moru korbel, s Bobligem už není prdel." Ha! Co to vystrkuje hlavu a krk z řeky, snad bájná Lochneska? Kdepak, je to jen nebohá Grace, kladivem na čarodějnice špatně majznutá. Středověká paní s moderním makeupem a účesem, komplet emancipovaná. Zvládá jízdu na koni i "na koníčka" na manželovi, mateřství, farmaření, kopání hrobů i šerm, na vrchnost je drzá jak opice. Kdepak, u téhle samoživitelky s právem první vdovské noci nepochodíte. Nedá a nedá, ani pod hrozbou upálení. Jak a kudy se leze na hranici, to má očíhnuté už od dětství a tortura? Ta jí jde vyloženě k duhu. I s vagínou roztrženou málem od ucha k uchu běhá jako křepelka, vítězně válí po zemi sudy s vražednou Uršulou s dýkou a holýma rukama přepere i chlapa ozbrojeného mečem (!). A aby se v pauzách mezi mučením nenudila, užívá si sex. S mrtvým manželem a jako správná bosorka i se samotným satanem. Při výslechu samozřejmě vše zatlouká, jak Babiš dotace na hnízdo. Prolhala se tak až k echt blbému finále, posuďte sami: Vilnému prasákovi mohla pomstychtivě sdělit sladkou novinu, že nápoj v korbelu měl ochucený karmou a nechat ho žít, resp. hnít zaživa. To by byl trest jak víno [sic]. Ale zlý scenárista jí to zakázal, vrazil jí meč do ruky... a pohádce hřebík do rakve. Mor na něho! Shrnuto: azbestová Uršula byla fajn a její ohnivé repete potěšilo, ale víc nic. Jen jedna malá jiskra z křesadla vyletěla. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Roky som si myslela, že ste diabol. Ale už to vidím. Ste obyčajný chlap.“ Mnohí od tohto hororu veľa čakali, keďže sa Neil Marshall po Páde do tmy (jednom z najlepších hororov desaťročia) vrátil k „svojmu“ žánru. Avšak! Jednak The Reckoning nie je horor a jednak všetky ostatné Marshallove horory (Psí vojaci, Súdny deň, aj keď tam je otázne, či vôbec šlo o horor, ale minimálne prvú polovicu azda áno) stáli za figu borovú (s čestnou výnimkou seriálového Hannibala). Takže ja som od tohto nič veľkolepé neočakával a to, čo som čakal, som plus mínus dostal: solídny historický krvák o usvedčovaní bosorky (či skôr „bosorky“?). Na Kladivo na čarodějnice sa to nechytalo, ale inak to bolo vcelku v pohode a znesiteľné (až na absurdnú dvojhodinovú stopáž a hlavnú ženskú postavu, ktorá by vyzerala ako dobre odpočinutá modelka aj po mesiaci mučenia). Ale rád som znova po rokoch videl Duncana z Posledného mohykána. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama