Reklama

Reklama

Amulet

Trailer 1

Obsahy(1)

Bývalému vojákovi, žijícímu v ulicích Londýna, je nabídnuto ubytování v chátrajícím domě s mladou ženou a její umírající matkou. Mladý pár v sobě brzy najde zalíbení a společně pracuje na opravě domu. Ani jeden ale nemůže ignorovat fakt, že se v domě děje něco zlověstného. (Veto_01)

Recenze (32)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď sa v story podanej pomalým tempom, objavuje osadenstvo, ktoré pôsobí takým dojmom, ako TOTO, asi ťažko si ma samotný príbeh dokáže plnohodnotne získať. Sledovať "Amulet" až do úplného konca, miestami celkom solídne bolelo, a tak aj moje hodnotenie bude presne také, aké si táto fantasy prvo-kokotina od Romola Garai-a zaslúži. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu nejasná a jenom mírně záživná psycho hříčka, která ale ve výsledku překvapí, dá smysl a dokonce to zvládne s pomrkávajícím nadhledem. Zástupce nezávislého hororu, který místy působí nezkušenou režií s rozmělněnou výrazovostí, ale dobrý námět s vyšším cílem ho drží pohromadě. Zlo, démonično, vina, pokání a trest. Áčková britská herečka Imelda Staunton ve vedlejší, ale ikonické roli. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem 30 minut, a jelikož těch 30 minut byla smrtelná nuda, smazáno....nebudu ztrácet čas u debilní hovadiny. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávaný Britský debut je fajn prvotinou, která doplácí na pomalejší tempo a né příliš zajímavé hrdiny, ale nabízí opět nepříjemnou babiznu podobně jako v Relic. Ex voják nemá bydlení a je mu nabídnuto místo v rozpadlém domě zadarmo s mladou ženou a její umírající matkou. Brzy však zjišťuje, že v baráku něco není v pořádku. Je škoda, že se film trochu táhne a není moc napínavý, protože jednotlivé sekvence mají poměrně sílu. Scéna s netopýrem v záchodě byla pro mne doslova infarktovou lekačkou a ve finále došlo i k trochu znepokojivému gore. Babka je creepy as hell a celkově to má velmi zvláštní až podivnou atmosféru. Zajímavý horor, který určitě patří k tomu lepšímu, ale pořád mi tam na vyšší hodnocení něco chybělo. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí**. 6/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Človek nemusí vždy ísť len dopredu.“ Režijný debut herečky Romoly Garai, ktorú môžete poznať zo silných rolí v dráme Pokánie a sci-fi hororu Posledné dni na Marse. V Amulete nehrá; „iba“ ho natočila (podľa vlastného scenára). Mrzí ma, že nemôžem udeliť 4*. V mnohých ohľadoch je to skvelé, temné, atmosférické. Inšpiratívne. No práca s postavami nie je dovedená do ktovieako zaujímavého konca. Proste sú vám postavy ukradnuté. A to napriek snahe scenáristky a hercov (ktorým nepomôže ani prítomnosť „ružovej učiteľky“ z Harryho Pottera). Občas je to divné a čiastočne nudné. „To, čo chceme, nie je vždy to isté, čo potrebujeme.“ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Za své činy musíme nakonec zaplatit. Dva příběhy se vzájemně proplétají a v závěru se spojí. Tomas utrpí úraz a na ulici ho zachrání řádová sestra. Ta mu následně nabídne, zda by nechtěl vypomoci s opravami chátrajícího domu - za stravu a nocleh. V domě žije dcera s matkou, o niž se stará. Tomas postupně cítí, že dům je prosycen čímsi temným a že matka nebude tím, kým se zdá být. Druhý příběh sledujeme prostřednictvím Tomasových snů a zdá se, že jsou to jeho zážitky z války. Film má sice pomalejší tempo, ale jsou z něho cítit tajemno a neklid. Nejedná se vyloženě o artový snímek, avšak využívá postupy takových filmů - delší záběry, prostřihy, až jakési surreálné vize, smysl pro detail, optické efekty. A rozsypaná skládačka je znovu sestavena až v závěru. Temná postava je fajnová, ještě více potěšila Imelda Stauntonová a její proměna. Nic pro milovníky řadových hororů a snímků nabitých akcí. Tohle ponuré vyprávění s chladnou atmosférou osloví menšinové publikum. Já byl navzdory nízkému hodnocení velmi spokojen. Jo a les nemá chybu! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu jsem vůbec nevěděl a tip na něj jsem dostal od uživatelky Ratchetka. Za což jí tímto děkuju. Amulet je filmem, kterej osloví jen minimum diváků což jasně dokazuje zdejší hodnocení(218hodnoceni-38%). A já se ani nedivím. Má to hodně pomalej rozjezd a celkový tempo filmu není nikterak závratný což mnohý diváky odradí samo o sobě. Má to takovou znepokojivou atmosféru, dobrej nápad, BACHA SPOILER bábrle plodící netopejry to se jen tak nevidí a povedený finále BACHA DRUHEJ SPOILER s mega ulitou. Na to, že jde o prvotinu(doposud herečky)Romola Garai jde o velice dobrou práci. Za mě lepší3hvězdy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dokiaľ si sám nenájdem netopiera v hajzli, tak neuverím, že toto je horor. Ale to sa asi nestane, lebo taký zasraný záchod ako mal ten týpek nemajú ani v dedinských latrínach. Ani odporná starena ma nevystrašila, skôr som sa len zamyslel nad tým, kto také hnusy má za potrebu natáčať. Výsledkom je neprehľadný dej, ktorý nebaví ani nevydesí, ostane len taká pachuť v ústach zo strateného času. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Amulet ukazuje, že režisér a scénárista Garai je mnohem více talentovanější žánrový stylista než poutavý vypravěč (je to jeho debut). Příběh tedy není obvyklý. Má to estetickou krásu a řemeslně je to provedeno výborně. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tohle teda horor nebyl, koukání na chlupatého chlapa mě nebralo. Nudný les a ještě vic nudný příběh. Konec je sice z babičkou krvavá záležitost ale to nemůže zachránit atmosféru hororu a příběhu škoda. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tohle byl nepříjemný film, své hlavní poslání ale rozhodně splnil. Nikdy neznásilním ani nezabiju žádnou ženu, protože nechci rodit ošklivé netopýry. Příběh by potřeboval v mnoha ohledech doladit, protože se mi děj místy táhl takovým způsobem, až mi způsoboval dlouhou chvíli, a já jsem se v těchto momentech převelice nudil. Snímek se mě snažil hororovat psychologicky, aby vzápětí přišel s nějakými těmi nechutnostmi, takže jsem si jej zařadil do škatulky psychonechuťáren. Největším problémem byl pro mě u tohoto filmu fakt, že se mi na něj nedívalo dobře. Já tedy nejsem žádný zjemnělý estét, ale příští týden mě čeká výměna oken a malování a tento snímek mi to neustále připomínal. To byla samá plíseň a odlupující se malba a mně už po těle vyrážel studený pot. Aby těch nepříjemných podnětů nebylo málo, ani herci nepatřili mezi dekorativní typy, takže jsem teď po estetické stránce poněkud vyprahlý. / Poučení: Co sám nechceš, nečiň druhému. 2*+ ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po přečtení anotace jsem nabyl dojmu, že mě čeká standardně přímočaré, nenáročné, mozkovýplachové béčko. Ale šeredně jsem se spletl. Jak už naznačila úvodní nevšední hudba, jedná se o výrazně... nevšední béčko. A jeho vstřebání si bude vyžadovat vaši důkladnou pozornost. Takže když u jeho sledování budete co chvíli čumět do mobilu a dělat ještě několik jiných dílčích činností, tak jako já, tak si možná zčistajasna uvědomíte, že vám pointa trochu uniká, a budete se muset vrátit kousek zpátky a dát si repete, tak jako já. No, ale nejsem si jistý, jestli vám to bude něco platné, tak jako mně... Ale pokud tenhle trochu bizarní a trochu artový film pojednává o jakési strašlivé metafyzické ženské pomstě na násilnických mužích, tak jsem ho snad nakonec přece jenom tak nějak pochopil. Sakra, měl bych asi zůstat u těch standardně přímočarých, nenáročných, mozkovýplachových béček. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bývalého voják přežívajícího jako bezdomovec se ujme jeptiška a zařídí mu ubytování v polorozpadlém domě, kde se dcera stará o svou umírající matku. Vzápětí se ukáže, že není něco v pořádku. Ono to takhle vypadá jednoduše, ale Romola Garai svojí prvotinu pojala poněkud artově, což se sice pozitivně odrazilo na vizuálu a atmosféře, který byl v některých momentech lahůdkový, ale zároveň díky tomu příběh působil i přes pomalé tempo hodně zmatečně a na konci zůstala spousta otazníků, které prostě nelze přehlédnout. K alespoň průměrnému hodnocení mě nakonec dotlačila ústřední dvojice, která zahrála parádně. O to je ale větší škoda, že to dopadlo takhle. 50% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Někdy si říkám co jsem komu udělal, že musím sledovat takové sračky. Celý film je asi tak na náhodu jako bych u nás v obci šel zítra ven a byl tam koncert Arianny Grande. Tak, že chlápek přijde o bydlení v nějakém bezďáckém slumu , ale najde ´´jeptišku,, co mu nabídne jiné s tím, že se bude starat o ženskou a její ´´nemocnou,, matku. Tak on opustí práci dělníka (proč nevím asi je to debil) a přestěhuje se tam kde opravuje zadarmo barák, ale dostane najíst a má kde spát. Ten barák vypadá snad hůře než koncentráky před tím než je spojenci osvobodily a nebýval by v něm snad nikdo kdo umí počítat do jedné sice se na konci vysvětlí proč tam šel , ale to je takové vysvětlení jak se říká ve stylu teče mě do bot a musím něco vysvětlit, aby se neřeklo . Na konci se z toho stane jakási napodobenina Ďábel Přichází a jeho pokračování a jde to do hajzlu úplně i s těmi netopýry (mimochodem jak to, že uměly plavat?) . 1 hvězda za tu babičku a ten konec s jakousi mutantoďáblovitou holkou jinak ztráta času. P.s. já osobně nejsem dobrý tanečník a nikdy mě to nešlo, ale proti té ženské tančí lépe snad i postižení bez nohou a rukou. Humor 0 Zábavnost 0 Horor 20 Násilí 40 Akce 20 Vizuál 40 Atmosféra 0 Napětí 0 Nejlepší komentář Carnifex. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Problémem je fakt pomalé tempo, které vyvolává nechuť se tímto psychologicky laděným strašodramatem dál zabývat. Garai v něm ale předkládá fakt zajímavou vizi (vyprávění, obraz, svícení, střih), takže i když bych chtěl dát 3*, tempo mi i přes nápaditost a osobité ztvárnění nesedlo. No těším se na příští kus, byť to v této formě až tak nesedlo. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Snaha o "art" a par "premudrelych zvastov" s velmi zaujimavou kamerou a presvedcivou ustrednou dvojicou postav. Carlu si pamatam este z uletenych Feuchtgebiete. Tento kusok je vsak gulas vsetkeho mozneho a nicoho sucasne. A tak moj divacky zazitok nestal takmer za nic. Bieda. Pre tych, co vedia aj "za nicim" najst nieco. Pre ostatnych neodporucam. Unudia sa alebo nedopozeraju. 35% ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Solidní žanrovka kterou ovšem není pro každého a už vůbec ne pro publikum, které vyžaduje samou akci a digitální humus. Na to tu můžete rovnou zapomenout. Zde je atmosféra postupně budována a film se v podstatě rozjede až po hodině, ale rozhodně to stojí za to. Dočkáme se jedné ošklivé babizny, několika lekaček a ke konci i slušné gore koncovky. ()

Reklama

Reklama