Reklama

Reklama

Jeho dům

  • Velká Británie His House
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý pár z Jižního Súdánu chce v Anglii začít nový život. Oba je ale drtí děsivé vzpomínky na hrůzy, před kterými uprchli ze svojí válkou zpustošené země. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Umně vystavěné hororové drama, které v první polovině dokáže zdařile vystrašit a zabrnkat na dráždivou strunu znepokojení, aby se v druhé půlce umírnilo a přehouplo k uspokojivému vyústění se zřetelným poselstvím. Nejde o žádnou uprchlickou agitku – když už, tak byl film natočen spíše pro samotné imigranty snažící se sžít s novým domovem, do kterého přijeli se svými problémy a osobními démony z minulosti, než že by byl film cílen na původní obyvatelstvo, aby jim bylo ukázáno, jací jsou přistěhovalci trpící chudáčci. Ačkoliv jde o hororový příběh s nadpřirozenými prvky, tak zobrazená traumata jsou více než reálná a skvěle dokumentují, že každý vedeme v prvé řadě boj sami se sebou. His House oceňuji především za neotřelý způsob zpracování uprchlického příběhu, jaký tu ještě nebyl. Mě osobně víc dostane podobně podaný příběh, než nějaká prvoplánová ždímačka emocí. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Když tady pročítám, zdejší "recenze" od "odborníků" tak si říkám, oni ten film buď neviděli a nebo nepochopili, bo myšlení je pro ovce a vlci nemyslí. A však já jakožto ovce, mohu říct že se mi to líbilo, byť si myslím že z toho nemuseli, nutně dělat horor. On totiž film v tomhle směru, výborně funguje jako psychologický thriller, ale i tak hororové scény, sou pěkně strašidelný a masky taky. A ona symbolika, kterou film má, je podle mně naprosto vynikající a vypovídající, o lidech jako takových. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

když vidím některá hodnocení tak si říkám,že velmi brzo bude mít každý film ve kterém bude cokoliv o uprchlících,nebo v něm bude hrát černoch automaticky nižší hodnocení,protože tady asi polovina lidí volí Okamuru...anyway.Nečekal jsem od His House vůbec nic a extrémně mě překvapilo co jsem dostal.Ono není těžké být v letošním roce nejlepším hororem,když vznikly asi tak dva,ale tohle by nezapadlo ani v mnohem větší konkurenci.Jednak tu jsou dobří herci,ale co je hlavní skoro celou dobu má His House dobře budovanou a správně mrazivou atmosféru.Lekačky nejsou laciné jak bývá poslední léta zvykem a platí to i o závěrečném twistu,který je překvapivý,nicméně dává smysl a celé to posouvá ještě o něco výš...80% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Když už ta duchařina v ošuntělém baráku začne působit na film, podpořený Sundance Intitutem podezřele jednorozměrně, scénář vyrukuje s docela silným příběhovým motivem, který to zachrání. A z filmu vzejde docela zajímavá kombinace dramatu o uprchlickém traumatu a hororového postrašení s tradičními žánrovými fígly, vytuněnými intenzivním sound designem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemôžem tvrdiť, že by ma dejová linka nejak zvlášť zaujala, no originálna myšlienka jej rozhodne nechýba. To čo ťahá snímok hore je pekná kamera a vydarené hororové prvky, vďaka ktorým sa podarilo navodiť príjemnú, temnú atmosféru. Hlavne v druhej polovici. Prvá polovica je skôr iba taká dramatická a s utečeneckou problematikou, čo ma už vzhľadom na kvantá filmov s touto tématikou dosť výrazne nudí. Na slabší nadpriemer z pohľadu hororového fanúšika to ale stačí. 70/100 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Premiéra filmu proběhla na filmovém festivalu Sundance 27. ledna 2020. (SONY_)

Reklama

Reklama