Reklama

Reklama

Jeho dům

  • Velká Británie His House
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý pár z Jižního Súdánu chce v Anglii začít nový život. Oba je ale drtí děsivé vzpomínky na hrůzy, před kterými uprchli ze svojí válkou zpustošené země. (Netflix)

Recenze (117)

POMO 

všechny recenze uživatele

Když už ta duchařina v ošuntělém baráku začne působit na film, podpořený Sundance Intitutem podezřele jednorozměrně, scénář vyrukuje s docela silným příběhovým motivem, který to zachrání. A z filmu vzejde docela zajímavá kombinace dramatu o uprchlickém traumatu a hororového postrašení s tradičními žánrovými fígly, vytuněnými intenzivním sound designem. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ryzí etnický horor o tom, jak dva migranti hodinu a půl demolují azylový dům, který vyděsí leda tak úředníky městského bytového fondu a potenciální budoucí sousedy těchhle mazlíčků, kteří se kdoví proč cpou do Evropy a topí se při jachtingu ve Středozemním moři, i když je cestou ze Súdánu tolik bezpečných a také bezpečně dosažitelných zemí, kde žádná válka není, a navíc jsou plné soucitných bratrů v Koránu, jako například Saudská Arábie, Spojené Arabské Emiráty, Jordánsko, Maroko, Egypt či Turecko. Pouhý fuckt, že je jen v Súdánu přes třicet miliónů dalších potenciálních adeptů na migraci navodí nejednomu „xenofobovi“, co není schopen pomoci ani svým sociálně slabým příbuzným, ale musí ze svých daní vyživovat tasemnice, aniž by se ho kdokoliv ptal, tisíckrát intenzivnější pocit hrůzy než pár negrů s pomoučenými xichty, bafajících z děr ve zdech. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako klasická imigrantská selanka a končí to jako vyvražďovací rasitistickej horor, kterak šel dům po černejch. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Lépe vystavěné a realizované strašidelné scény jsem neviděl od Hill Houseu. I když ve finále tomu lehce ujedou kopyta, tenhle originální mix sociálního dramatu o adaptaci a traumatech dvou imigrantů a klasického haunted house hororu, je unikátní příkladem filmu, kde se potkala žánrová i artová ambice. Funguje to jako metafora viny a odcizení i jako intenzivní horor, kde se věci z nitra promítají do stěn domu. Jeden z debutů roku! Vidím, že na místní Hnědý spolek přátel filmové lobotomie to opět vytváří velké nároky, kluci, pořád se ještě můžete věnovat přeměřování psích varlat, to vám půjde líp. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Horror bylo, že žrali rukama a ze země a chudák madam si nemohla zvyknout na vidličku. Horror bylo, že imigranti úplně zdemolovali dům...... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný horor. A určite tu nie som od toho, aby som riešil politicko-rasistické sračky o utečencoch v Európe, a aj keby boli hlavné postavy fialové, tak by ma to trápilo najmenej. Film sa ani nesnaží vyvolávať politické diskusie, skôr sa koncentruje čisto na postavy v cudzej krajine, ktoré majú problém s démonmi svojej minulosti - a tie ich strašia noc čo noc. Otravovať môžu iba byrokratické vedľajšie postavy, ktoré našťastie zabrali len malú časť. Mňa zaujímal film najmä ako horor - takže, či dokáže vyvolať nepríjemnú atmosféru, či dokáže vydesiť, či ma presvedčia herci, že to myslia vážne a podobne. A hoci sa určite nejedná o najstrašidelnejší film roka, tak na mňa urobil vo väčšine aspektov veľmi dobrý dojem, pri niekoľkých scénach som dokonca zacítil príjemné mrazenie, ktoré mi tak často chýba. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Můj letošní černý kůň dopadl ještě lépe, než jsem si představoval a pro mne definitivně nejděsivější horor letošního roku. Netflix letošní rok zachraňuje plnou parou a za His House jsem opravdu vděčný. Po delší době originální podívaná, která přináší do žánru plno nových a zajímavých atributů. ze kterých jsem vyloženě nadšený. Film má údernou atmosféru ( prvních 40 minut jsem se regulérně bál) režisér doslova střílí lekačky kulometem v tak krátkých a intenzivních intervalech, že mi srdce vyskakovalo z krku jak už dlouho ne. His House je velmi precizní v detailech, trefný v hereckých výkonech, za hudbu a kameru si zaslouží Oscara a jako navrch má i zajímavý plot twist, který není v hororech úplně zvykem. Líbil se mi celý nápad o utečencích, kteří barák nemohou opustit a že se tam děly opravdu nepříjemné věci. Masky jsou výborné, atmosféra jako prase, vidět film v kině, tak se nejspíš zboří strop. Po zhlédnutí filmu se Wanovi vytvořili 3 šedé vlasy a jedna vráska na čele, jelikož je na scéně nový Game Changer! Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost*****, Hudba*****, Vizuál****, Atmosféra******, Napětí****. 8.5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Neobsahuje to žiadne vyložene podpriemerné časti. Niektoré scény sú priemer, iný slušný nadpriemer. Mnohé sú veľmi solídne a nad celým tým peklom sa vznáša temná, ponurá atmosféra. Ústredné herecké duo (aj postavy) ma bavilo, prišlo mi uveriteľné a v rámci (nepopieram, ťažkých) okolností sympatické. Ale zas na druhej strane to ani neobsahovalo žiadne vyložene geniálne nápady a momenty a hoci som si fakt prial dať tomu úprimné 4*, nakoniec to na ne podľa mňa nemá. Ale nevylučujem, že po repríze sa to zmení. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Před sledováním jsem si nevšimla žánrového zařazení, takže jsem dostala něco velmi, velmi odlišného od očekávání. Je to tedy lidsko-právní horor, jako můj oblíbený Under The Shadow. Ten byl filmařsky vyzrálejší a propracovanější, ale i tak skládám His House nic než poklony, a protože je to celovečerní debut, tak o to víc. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Hororové prvky zvládnuté perfektně. Což je vlastně jediný důvod proč dávám jednu hvězdu, ale tím to končí. Velice zmatečný a nudný příběh o nesympatické dvojici. Zmatečnost pramení z prolínání minulosti, současnosti, náhodných snů, představ i vizí. To vše dohromady, přičemž se často ani nedá jednoznačně určit jaké poselství je nám přednášeno a kdy. Aby toho nebylo málo, z filmu jsem nabyl dojmu, že nám režie násilně předhazuje populární koncept chudáčků hodných migrantů, kteří by se rádi začlenili, ale zlí Evropané jim to prostě nedovolí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tyhle kousky asi nejsou pro mě. Jakmile se šrouby utáhly, tušil jsem, kam to bude směřovat. Tím nechci říct, že jsem tuhle metaforu o vině hned odhalil, ale jednoduše po dvou třech děsivých scénách jsem nepotřeboval další, přitom mě čekala ještě zhruba hodinka stopáže. Ale postupně. Manželský pár prchá z válkou sužovaného Jižního Súdanu do Anglie. Ovšem chladné rozbouřené moře jim vezme dceru. Smutní, ale odhodlaní v lepší příští se nenechají otrávit britskou imigrační politikou a dlouhé nejistotě, a nakonec je jim přidělen rozpadající se domek, se kterým ovšem není všechno v pořádku. A jakou roli v tom celém hraje prožité trauma? Nebo pocity viny? Atmosféra houstne, ale jak jsem psal, já to měl naopak. A ono se ani není čemu divit, když je Remi Weekes srovnávaný s jinými mladými (asi talentovanými) tvůrci jakými jsou Robert Eggers nebo Jordan Peele, jejichž kousky mi taky zrovna nesedly. Na první dobrou atraktivní, jinak ale hororová potrava, která mi úplně nechutnala. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Čakal som to omnoho horšie, vzhľadom na hodnotenia tunajšieho publika, vyskladaného z hororových znalcov, ktorí majú asi tak napozerané, ako ja odsedené počas opery v kulturáku. Neviem, či som dnes taký “senzitívny”, možno ma hneď v úvode dňa dojal Bill Gates a jeho smelé plány ako nás “vyhubiť”, pričom mi to prišlo ľúto :D no musím naozaj uznať, že niekoľko pasáži bolo po atmosferickej stránke veľmi vydarených, a i keď je záver trošku “od veci”, Ja mile rád prihodím. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Spojení uprchlické tematiky a hororu je výborný nápad, bohužel výsledkem je taková místy sice působivá, ale zároveň až příliš jednoduchá, prvoplánová metafora. Škoda. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Něco (mnohem) víc než horor. Líbí se mi, jak to naoko edukativně rozpravuje o něčem - dalo by se to možná popsat jako africká mytologie - a pak se něco změní, a je z toho najednou úplně jinej film. Odvážný experiment, co vyšel. [Netflix] ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jak je tady v poslední době zvykem, opět naprosto podhodnocený hororový kousek. Zatímco se komiksový Marvel nebo DC vytasí po 101 se stejným originem nějaké postavy a jsou vysoko ohodnoceni, tak příjde jiný tvůrce s nápadem, schopností vytvořit atmosféru strachu a je za to sražen. Netflix občas umí příjemně překvapit menším filmem a tohle byl rozhodně ten případ. Líbilo se mi chování postav, kterému jsem rozuměl a uměl jsem si představit, jak se asi musely cítit daleko v cizí zemi, kam si sebou přivezly bubáky minulosti. Určitě jeden z nejzajímavějších filmů roku. 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Místo napínavého hororu jsem dostal ubíjející nudu o domě, který noví nájemníci zničí, a když jim hrozí vyhazov, tak ho začnou opravovat. Atmosféra žádná, rádoby strašení se smrsklo na trapné a očekávané lekačky, takže jsem se nelekl ani jednou. Nu a ten čaroděj....mě prostě rozesmál. Tenhle příběh by byl dobrý jako regulérní drama. Co se mi jediné líbilo, byla retrospektiva, jakým způsobem se oba dostali ze země. Což tedy musel být reálný horor, ale já očekával něco zcela jiného. No, další prachmizerná bubákovina a pro mne ztráta času. Bída...p.s. a je mi naprosto jedno, jestli ve filmu hrají černí nebo bílí, prostě mě nebavil... ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Imigrantský horor od Netflixu? Welp, tož oxymóron právě ukončil svou lingvistickou kariéru.... Z hlediska námětu celkem kuriozní, ale stále jde v podstatě o naprosto identický Peelovský recyklát ¯\_(ツ)_/¯ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemôžem tvrdiť, že by ma dejová linka nejak zvlášť zaujala, no originálna myšlienka jej rozhodne nechýba. To čo ťahá snímok hore je pekná kamera a vydarené hororové prvky, vďaka ktorým sa podarilo navodiť príjemnú, temnú atmosféru. Hlavne v druhej polovici. Prvá polovica je skôr iba taká dramatická a s utečeneckou problematikou, čo ma už vzhľadom na kvantá filmov s touto tématikou dosť výrazne nudí. Na slabší nadpriemer z pohľadu hororového fanúšika to ale stačí. 70/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle film rozdělí většinu diváků na dvě poloviny. První skupině film absolutně nesedne a u druhé skupiny bude převládat spokojenost. Já rozhodně patřím do druhé skupiny. Mě se tenhle počin líbil. Ale chápu i ty kterým se film nelíbil. Je to prostě jiný... ()

Reklama

Reklama