Reklama

Reklama

Relikvie

Trailer 2

Když postarší Edna nevysvětlitelně zmizí, její dcera Kay a vnučka Sam spěchají do zchátralého venkovského sídla jejich rodiny, kde po celém domě nacházejí podivné stopy, které odhalují Edninu pokročilou demenci. Ale Edna se náhle vrátí stejně záhadně, jako zmizela. Kay se obává, že její matka nechce nebo nemůže říct, kde byla, ale Sam překypuje nadšením z toho, že je babička zpět. Když však začne být Ednino chování stále nepředvídatelnější, obě mají pocit, jako by ji začala ovládat jakási zákeřná temná síla. Celovečerní debut režisérky a scénáristky Natalie Eriky Jamesové vnáší do žánru filmů odehrávajících se ve strašidelných domech nezapomenutelný nový nádech. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (121)

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Pomalejší atmosférický horor, který - stejně jako zhoubná plíseň - bují a rozrůstá se do netušených rozměrů a podrozměrů stejně jako jedna nemoc. Nejenže se jí pak už nezbavíš, ale přemění tě a člověk v ní ztratí i pojem sám o sobě. Relic není zas taková bomba a nebude pro každého, ale způsob vyprávění, vedení herců a jejich přesvědčivost mi z něj dělá jeden z nejzajímavějších hororů roku (nápad zrcadlení problému do příbytku), ač je prost násilí, netopí se v krvi a nemá jedinou lekačku. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Dcera, máma a bláznivá bába. Sledovat tuhle trojici 90 minut byl fakt vopruz. Možná by mě to bavilo víc, kdybych si Relic pustil v neděli, při večeři s babičkou a spolu hádali, jak to dopadne. Já se na to bohužel díval sám, za tmy a měl jsem co dělat, abych u toho neusnul. Druhá * za celkem slušný finále (oloupaná babča), ale jinak fakt nebavilo, strašně suchý Horor. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

V prvních šedesáti minutách jsem se vyděsil stařeny, jak žere fotky, plísně na zdech a něčeho neurčitého pod postelí. Pak se přece jen začne něco dít, ale znáte to, když hned od začátku něco hodně zanedbáte, tak se to v posledních dvaceti minutách těžko dohání. Závěrečná metamorfóza vyznívá jako parodie. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Australský příspěvek do duchařského žánru nedopadl až tak dobře, jak počáteční hodnocení slibovalo. Příběh se trochu táhnul a scénáristicky to mělo vcelku hluchá místa, které nezachránily ani výkony zdejších hereček. Na horor to bylo trochu moc unylé, na drama trochu moc nezajímavé. Vyloženě ani nemůžete nijak soucítit s postavami, protože si u diváka nevybudují téměř žádné sympatie. Až tak zásadně mě tento snímek ale neotravoval a poskytl i docela zajímavé rozuzlení, nicméně osvětlení této pointy zůstalo neodkryto a to mi vadilo asi nejvíc. ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Keď som sa dočítal že austrálsky Relic je jeden z najviac znepokojivých hororov minulého roka tak som to skúsil. Bol som celkom zvedavý predsa len Austrália má svoje čaro a atmosféru. No úvod bol príliš dlhý. Zábery a hudba vyvolávajúce ľahké napätie rozhodne nestačili a aj keď som bol zvedavý kam babka zmizla dá sa povedať že to bola trochu nuda. Zlepšenie nastalo s jej návratom a pomalým odkrývaním rodinnej histórie a tajomstvá domu. Najlepšia pasáž s vnučkou blúdiacou po dome prebúdza uspokojenie a ono sľubované znepokojenie ale k vyvolanie poriadnych emócii stále niečo chýba. A potom príde koniec, ktorý ponúkne akúsi pointu ale buď mi niečo zásadného uniklo alebo vo filme skôr chýba nejaké vysvetlenie celej premeny babky. Nejaká démonická posadnutosť? Rodinná kliatba? Či dokonca mimozemšťania? No vážne neviem. Relic nie je zlý horor, má potencionál ale aby som ho považoval za nejaký majstrštyk bolo by nutné trochu viac odkryť karty a možno hlavne pridať nejaké desivé momenty. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Austrálii (spolkový stát Victoria). (Rominator)

Reklama

Reklama