Reklama

Reklama

The Rental

Trailer 1

Obsahy(1)

Dva páry si na predĺžený víkend zarezervujú krásne sídlo na pobreží. Trochu ich prekvapí nepríjemný správca (Toby Huss), ale ten zakrátko zmizne a môže sa začať víkend plný prekvapení. Tie ale vôbec nebudú príjemné a vysnívaná dovolenka sa po malej chvíli zmení na teror. (Marceloo)

Recenze (104)

POMO 

všechny recenze uživatele

Kalifornský pobřežní rental snů, který baví vzbuzováním zvědavosti co, jak a v jak velký průser se v něm zvrtne. Thrillerově dobře vymyšlený a psychologicky vystavěný ve vztazích mezi postavami. Vyústění v horor tušíte, přejete si ho a nebudete sklamáni. Jen jeho dovysvětlení mohlo být pointově nápaditější. V kontrastu s předešlou scenáristickou obratností působí trochu banálně. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Další marný protekční pokus slizkého a prkenného bratra Franka vystoupit ze stínu svého sympatického a solidně hrajícího sourozence. Tentokrát režijní a scénáristický. Opravdu nechápu, kdo dal prachy na takové povrchní a nenápadité nic, které unyle vyšumí někam do prdele ještě před závěrečnými titulky. Patrně někdo, kdo se snažil progelovat Džejmse. Myslím, že vyzrazením přesného obsahu tentokráte nikoho o zážitek nepřipravím, poněvadž z toho stejně žádný nebudete mít, bojler nebojler. Dva bratři si prostě vyjedou s kundama na chatu, kde vedou zkratkovité sterilní unifikované kundožvásty alá Gillmorovic děvčata či Dawsnova sněť. Pak standardně slušně předstírající Danek, stylizovaný do sekndhendového Bredlyho Kůpra, vyprcá bráchovi emancipovanou mohamedánkku, přičemž ucpe vířivku. Další zkratkovité sterilní unifikované kundožvásty alá Gillmorovic děvčata či Dawsnova sněť, tentokráte z výčitek svědomí. Chudák vířivka! No a deset minut před koncem všech těch zkratkovitých sterilních unifikovaných kundožvástů alá Gillmorovic děvčata či Dawsnova sněť se tam zčistajasna zjeví jakože nějaký náhodný vrah bez vztahu k čemukoliv a komukoliv, pročež všechny ty žvanily rychle, suše, anemicky a neinventivně zabije. Konec. Jestliže toto naplňuje definici hororu, pak je hororem i Sex ve městě. I když vlastně … Jsem přesvědčen, že nemít Davča tak príma bráchu, neškrtl by si ani v homopornu, a dneska by místo prznění kinematografie někde u Mekdonalda kvedlal milkšejky. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Čtveřice hrdinů odjíždí na víkend do pronajatého domu, ale nikdo z nich netuší, že se tu budou muset poprat s pár ošklivými tajemstvími. A taky jedním magorem. Dave Franco se poprvé postavil za kameru a je to vcelku zajímavé. Nebo by spíš mohlo být. V The Rental je vidět snaha hrát si trošku s žánry i očekáváním diváků, jenže Franco měl možná větší ambice než schopnosti a jeho debut se nikdy nerozjede tak, jak by měl. Pár zajímavých nápadů se mu ale upřít rozhodně nedá. Netvrdím, že z něj bude dobrý režisér, ale rozhodně mu dám další šanci. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nevím kdo to byl, proč to dělal, co, kde, jak..... A ty dveře na kód pod barákem byly jako na co? Takový horror ať si strčí do řiti :-( ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Séria priemerných, sledovateľných, no ľahko zabudnuteľných hororov pokračuje ďalej, a ani tento film neponúkol nič nové ani zaujímavé. Dva páriky, ktoré si prenajmú luxusný dom na pláži, majú medzi sebou tradične jebnuté vzťahy (typu ten chrápe s tou), čo využije maskovaný zabijak, ktorý má všetko pekne naplánované, aby sa s nimi trochu pohral. Lenže vyčíňať vlastne začne až v záverečnej tretine. Dovtedy sa film strašne vlečie. Vraždy taktiež nie sú žiadna sláva, kladivkom po hlave, vybavené. Aspoň že chémia medzi postavami celkom funguje, takže nie sú divákovi úplne ukradnuté. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dave Franco zkouší poprvé režírovat a na debut to není špatné, ale bohužel se jeho film zařadí do škatulky " Sledovatelné, avšak ničím nevyčnívající". Dva bratři se svými přítelkyněmi si booknou hezkou chatu na víkend, ale místo odpočinku je čekají nervy a boj o život. K dispozici jsou známější herci jako Dan Stevens a Alison Brie a potěší i slušná kamera, ale víc pozitiv nenacházím. Seznamování s postavami trvá až nečekaně dlouho a vrah se objeví někde 20 minut před koncem a to by se ještě dalo odpustit kdyby vraždy stály za to, ale vrah vše řeší plácnutím kladivem přes hlavu a to nevím koho dnes uspokojí. Alespoň je finále celkem napínavé a vrah má fajn masku, ale to mi bohužel nestačí. Škoda, snad se do konce roku dočkáme i něčeho výživnějšího. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 6/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Možno to bude znieť divne, ale verím, že keď si pozriete koncovú 20-minútovku, dáte mi za pravdu: z The Rental by sa pokojne mohla stať séria á la Piatok 13. To prostredie na to má. Lesy, megaluxusný dom uprostred nich, more, pláž, hlboké priepasti, temné noci plné hustej hmly a slnečné, ale napriek tomu studené dni. A „on“. Problém je, že sa z tohto séria nikdy nestane a zostane len pri jednom filme. Ale vydarenom. Finále na mňa zapôsobilo tak mocne, že som chvíľu uvažoval nad štvrtou hviezdou. Napokon ju však nedávam, na to je to predsa len miestami rozvláčna nuda. A, to najmä, po záverečných titulkoch si uvedomíte, že mnohé z toho, čo ste videli, azda ani pre príbeh nemalo význam. Kým neviete, o čo ide, čo sa hrdinom vlastne deje, tak si vravíte, že na konci do seba všetko zaklapne, ale ono to vlastne príliš nezaklapne a zo všetkého najviac mi to pripadá tak, ako keby Dave Franco natočil vzťahovú drámu a potom ho to prestalo baviť, vyhodil posledné strany scenára do koša a narýchlo dopísal hororový záver. Oceňujem kvalitnú prácu so sympatickými hercami, z nich aj najslabší má celkom slušne napísanú rolu (favoritom je ale pochopiteľne Dan Stevens z Legion a Apostle Garetha Evansa). ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

(lehké spoilery) je kuriózní, jaká hodnotící kritéria se dočítám, že zdejší uživatelé uplatňují, když snímek shazují. příliš málo goru, příliš nudných dialogů, forma zabíjení nedostatečně inventivní a originální, absence šokujících plot twistů a hlavně co ta identita pachatele, jaktože nebyla zřetelně odhalena? to je přeci jasná známka braku. nebo ne? jestli to není spíše známka toho, že diváci jsou příliš uvyklí brakovým slasherům a zlozvyky nabyté jejich sledováním si nesou i tam, kam tak docela nepříluší. čím nemíním zdaleka jen komentáře. on totiž Rental je paradoxně velice sebereflektivní film a tím způsobem, že identita zabijáka je vlastně zřejmá. stačí povážit, kdo je v tomto případě voayerem, který nepozorován pozoruje hrdiny filmu, kdo se otravuje jejich nudnými všedními dialogy a dychtí po vzrušení a konfliktech mezi hrdiny, kdo se sadisticky těší na jejich nevyhnutelné vraždy v závěru, čím brutálnější tím lepší, a hodlá si vychutnat každou kapku krve. no nehraj překvapeného, milý diváku. jsi to ty. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to docela nepříjemná situace, že James Franco se svými patnácti doktoráty a dvaceti režijními počiny za sezónu neuspěje tolik jako za kameru schovaný ksicht jeho nesnesitelného bratra. Dave to ale totálně dal a co se limonádových pop-hororů týče dal do kupy dobrou podívanou. Swanberg tomu určitě pomohl, i když jeho mumblecore kořeny asi poměrně trpí - nicméně proč ne. Je to fakt dobrý malý film. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dva páry si na predĺžený víkend zarezervujú krásne sídlo na pobreží. Trochu ich prekvapí nepríjemný správca (Toby Huss), ale ten zakrátko zmizne a môže sa začať víkend plný prekvapení. Tie ale vôbec nebudú príjemné a vysnívaná dovolenka sa po malej chvíli zmení na teror. - Velmi príjemné prekvapenie. Najlepšie bude ísť do toho bez akýchkolvek informácií, pretože tvorcovia našli velmi sympatických hercov, vybrali perfektné miesto na natáčanie a darí sa im budovať vynikajúca atmosféra. Musím uznať, že rozjazd je na môj vkus pomalý a nemohol som sa dočkať toho, keď to trochu ožije, ale musím povedať, že to stálo za to. V druhej polovici to poriadne naberie na obrátkach a napätie sa úplne vystupňuje. Či už ide o psychologický alebo fyzický teror, na debut sú oba aspekty zvládnuté vynikajúco. Záver dopadol presne podla môjho vkusu. Tajomný, depresívny, a hlavne neobjasňujúci všetko až do posledného detailu. + herec z Outcast, Martyrs, The Invitation a Havenhurst + herečka z A Girl Walks Home Alone at Night a XX ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sídlo u moře k pronajmutí, bráchova holka k nakousnutí a lebky všech přítomných k rozlousknutí.. Zajímavá hra s žánrovými standardy a diváckým očekáváním, která se, když jde do tuhého, nepárá s postavami ani jejich motivací. Dave Franco to má s režírováním stejně jako s imitováním Roberta De Nira. Je to na dobré cestě, ale pořád je co zlepšovat.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Tohle už dneska prostě nestačí. A nestačilo by ani v časech Jasona X, který vám aspoň narval hlavu do tekutýho dusíku. Na Netflix to nešlo snad jen kvůli Francově touze mít debut kině. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Jako spirála špatných rozhodnutí to graduje naprosto bravurně, i když to nepřináší vůbec nic nového. Je to takový basic Slunovrat, aneb drogama to začíná, párovým peklem pokračuje a pády z útesů končí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Moc hezká vila na pobřeží. Zaslouží si oddych, protože na tenhle firemní úspěch zřejmě dlouho čekali. Ona a on jsou obchodními partnery. Na pár dní si pronajali dům a vzali do něj své partnery. O vilu se stará podivínský bratr majitele, který je tak trochu rasista, což přinese několik zádrhelů ve strávení relaxačního víkendu. Pak už si ale kvarteto začne užívat, ovšem (dle očekávání) proběhne několik špatných rozhodnutí, která budou mít fatální dohru. I když postavy úplně hloupé nejsou, to zase ne. Moc se mi zamlouvalo pozvolné tempo a budování atmosféry provázené nepříjemnými zvuky (hudebním podkresem). Nepotřebuju nutně motorovou pilu a uřezanou nohu, nicméně bych víc odvahy (násilí, nahoty) přeci jen čekal, obzvlášť ke jménu Dave Franco by mi seděla. Přesto poměrně sebejistý debut, který si sympaticky pohrává s očekáváním diváků. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ďalšia podpriemerná "prvotina", ktorá ničím neprekvapí, respektíve nedokáže ponúknuť nič, čo by malo fanúšika horor žánru zaujať. Ja skutočne nevidím žiadny zmysel v tvorbe týchto hororových drám, ktoré riešia viac medziľudské vzťahy, ako podstatu žánru. Keď budem chcieť nahliadnuť do duše osobnosti, pustím si "Dva a pól chlapa". Tam je temný charakter vykreslený viac hororovo, ako by si divák myslel, a ešte sa aj zasmejem. Prirovnávať "Rental" k "Halloweenu", to je normálne na sedatíva. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Takové horory mi moc chybí. Je jich ostatně jako šafránu, maximálně tak dva, tři do roka, a i to je možná optimistický odhad. Skvěle budované napětí, hra s divákem, dobře vypointovaný zvrat, chytré postavy. Plus ohromná tvůrčí sebejistota, která nikdy nesklouzne do líného stereotypu, a k tomu magická kamera. Nemám co vytknout, debut jak z partesu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A já mám prostě podobné filmy rád. Napínavé to je, co se pokazit má, to se pokazí, tajemné místo a solidní herci. Zkrátka hlásím spokojenost a je mě jasné že film to bude mít u širší divácké obce těžší, protože kdo chce hledat jen chyby, ten je zkrátka najde. Dave Franco vsadil na poctivou dávku napětí a za mě dostává palec nahoru. PS: Podruhé už to tolik nefunguje. Je to opravdu hloupější než se původně zdálo. 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dva bratři se svými přítelkyněmi odjíždějí strávit víkend k moři. Pronajali si společně luxusní dům a hodlají si volno řádně užít, čemuž mají dopomoci alkohol a drogy. Jenže ty dopomohou spíše k tomu, že se oba páry tak nějak promíchají, a oheň je na střeše. A jakmile zjistí, že v domě jsou kamery, začne přituhovat. Aby toho nebylo málo, správce zrovna nepatří mezi vstřícné a milé chlapíky. Dvě třetiny filmu jsou ubíjející. Telenovelu, kde se řeší vzájemné vztahy a problematika rasismu, pomáhá přežít atmosférická hudba a slušná kamera. Hovadské chování postav se stupňuje, až si jeden povzdychne, co tím chtěli autoři říci. Poslední třetina, i když mi přišlo spíše čtvrtina, má konečně spád a dojde na vybíjenou. Až příliš rychlou! Jen jsem čekal, zda bude naplněno klišé, kdy pronásledovaná oběť s podvrtnutým kotníkem uteče trénovanému chlapovi. Pouze kvůli konci dám 3*, jinak mizerné. A gore? To se zapomnělo dostavit... ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Snímek je enigmatickým spojením slov rektál, dentál, a mentál - dílčími abstrakcemi počínaje, doslovností konče.... Franco se pokusil o rádoby artový slasher indýčko - výsledkem je ale neskutečně sterilní paskvil o kolektivní paranoie bez spádu a dynamiky - třebaže z hlediska filmovýho řemesla jde o nadstandardně zručný kutilství. ()

Reklama

Reklama