Reklama

Reklama

The Dark and the Wicked

Trailer 2

Obsahy(1)

Na odlehlé farmě v blíže neurčeném venkovském městě pomalu umírá muž. Jeho rodina se shromažďuje, aby truchlila. Brzy na to dostává pocit, že je ovládá cosi zlého. (Alfréda)

Recenze (115)

verbal 

všechny recenze uživatele

Inu, vlastně se ani nedivím, že to ty místní „hororové“ expertpanice a milovníky rurální erotiky zase rozrajcovalo až k hysterickému přebušování hodnocení. Furt jsou tam totiž naprosto explicitně zobrazovány nějaké kozy, a to snad ze všech možných úhlů. A mezi ty kozy někdo naprudko strčil démona. Ten už sice vidět není, protože jednak na něj zjevně nebyly prachy, druhak by to pak muselo být od dvanácti nepřístupné, a kdo by to pak patřičně docenil, že ano. Ale jinak samozřejmě strašlivá hrůza! Incestní brácha a incestní ségra sedí devadesát minut v hnusné kuchyni na hnusném vidláckém statku, haluškují a chovají se jako čuráci, protože se jakože intenzivně bojí. A bodejť by ne! Vždyť sem tam démonicky zacinkají podkovy a flašky na řetězu, občas strašlivě zaskřípou dveře od stodoly, chvílemi v útrobách temného baráku cosi temně zavrčí, děsivě zavrže podlaha a incestní máma si nakrouhá prstový salát, čas od času do toho teroru někdo příšerně zahraje na pilu a zkomatizovaný incestní táta, poháněný démonem, se náhle zjeví v koupelně a má bělmo, kujón jeden. No „lek“, kurwa! Musím uznat, že mezi „Přímo-na-DVD-k-podepření-hajzlu“ filmy se tu režisér snímáním škaredého statku alespoň trochu snažil o jakous takous atmosféru, nicméně výsledkem je opět Tmavý a špatný festival unyle vatěné, klišovité prudy, scénáristické bezradnosti a nedostatku financí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu velmi příběhově jednoduché - a chtělo by se říct neoriginální až běda. Na stranu druhou, když se člověk správně naladí, tak i velmi funkční, atmosférické a chvílema kurevsky strašidelné. Po dlouhé době mi u pár scén nepříjemně zatrnulo, Bryan Bertino si evidentně po dvou slabších filmech nezasloužil úplně odepsat. Nechci tenhle film hajpovat úplně do nebe, přecijen ne vždy je děsivý do takové míry, do jaké asi chtěl být (strašení nahými starými lidmi před pár lety bylo cool, ale už se to používá tak často, že se to docela okoukalo!), a závěr je utnutý hrozně náhle, nicméně letos toho na poli hororu moc srovnatelného nevzniklo. Není to úroveň Hereditary, ale míří správným směrem. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Famózní. Farmageddon aka rutyšuty Arizona Texas, fyzicky nepříjemný, úsporný, atmosferický a s motivem zla úsporně pracující horor. V podstatě jde o psychologické drama o vyčerpávající blízkosti smrti a o tom, že matky jsou nástroj Satana. Neurotický sound design, krásné tahy kamery Tristana Nybyho a povznášející scény krájení mrkve a telefonátů do záhrobí. Horor roku. Bertína si píšu na seznam smrti. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ĎÁBEL, ĎÁBEL, ĎÁBEL...“ /// Od začátku atmosféra, že by se dala krájet. Nechápu sice vo co gou, ale líbí se mi to. Sny, výjevy, bludy, fantasmagorie… TO JE PEKLO! Teda aspoň pro Louise a Michaela. Film o cca deseti lidech a se spoustou mrtvol… Rozhodně jeden z nejzajímavějších filmů „O NĚM“. Jen ten konec je zbytečně podivnej… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Doma se všichni bojíme. 2.) Starej je na umření a né a né chcípnout. 3.) Thx za titule „pozorovatel“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ *** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Jako popravdě, čekal jsem dle hodnocení na csfd více... Nesympatické herecké obsazení, a i ty kozy to zahrály lépe, než brácha se ségrou. A rozsvícení světla v bráchovém pokoji, to už byla komedie. Jediné co bylo fajn, tak pokrájené prsty nožem santoku. Bohužel, teď když s ním krájím zeleninu, mám obavy, že dopadnu jako ta stará ve filmu. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Príbeh o rodine na odľahlej farme, ktorá sa stará o umierajúceho deda. Na rodinu však začínajú postupom času pôsobiť démonické sily, takže pre súrodeneckú dvojicu sa začína peklo - v okolí pribúdajú samovraždy a nočné mory. Bertino, režisér parádneho Strangers, sa po nejakom tom zakopnutí opäť vracia k tomu, čo mu vždy šlo najlepšie - budovanie tiesnivej atmosféry, mrazivých pocitov, že niečo je tam vonku, do toho neskutočne desivé vízie, ktoré najmä v záverečnej tretine šialene naberú na obrátkach, a nájdu sa aj skvelé krvavé scény. Nepoznám veľa režisérov, ktorí by dokonca aj takú blbosť ako zvonenie telefónu v správny moment dokázali nakrútiť tak, že sa z toho divák poserie. Ku scenáru by som možno nejaké výhrady mal, ale kašľať na to, pretože tento film bol natočený len a len za jediným účelom: Vydesiť. Misia splnená. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

The Dark, the Wicked and Evil!! Bryan Bertino proslavený svou prvotinou Strangers z roku 2008 bohužel za dalších 12 let nenatočil už dobrý film, ale nyní to vypadá, že je zpátky ve hře a při síle. Příběhově film není nic nového, ale díky neotřelému a ošklivému prostředí jedné děsivé farmy působí film svěže a především nepříjemně. Film si vystačí jen s pár postavami a umírajícím otcem v posteli, které s ním stráví na místě celý týden. Film bude hodně rozdělovat na 2 tábory, jelikož zde chybí lekačky a tempo filmu je hodně pomalé, na druhou stranu trpěliví a náročnější diváci budou náležitě odměněni. Atmosféra celého filmu je nekompromisně znepokojivá a Evil!! Zlá k postavám i k divákovi, soundtrack je opravdu špičkový, dokáže se zažrat pod kůži a musím souhlasit, že zazvonění telefonu dokáže být po dlouhé době dosti nepříjemné. Ve finále dojde i na trochu krve a na kozu běžící bez nohy taky jen tak nezapomenu. Mrazivá, tísnivá, nepříjemná, znepokojivá a především solidně natočená podívaná. Nakonec se ke konci roku hororové statistiky výrazně zlepšily. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba*****, Vizuál****, Atmosféra*****, Napětí****. 8/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku The Dark and the Wicked vôbec nie je zlý horor. Dvojica dospelých súrodencov prichádza k rodičom, z nich jeden leží na smrteľnej posteli, druhý je z toho samozrejme psychicky absolútne na dne a okolo, na divnej farme, sa dejú, nuž, divné veci. Nepríjemné scény (rôzne zvuky a tiene) sú správnym spôsobom nepríjemné. Fungujú. Herci neveľmi sympatickí, ale zas nemusí byť každý sympaťák á la Omar Sy. Niekde v strede sa to ale nie že pokazí, to ani tak nie, ale proste to začne upadať do nudy a scenár prestáva fungovať a zaujímať diváka. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výborný rurální zlohoror, který dostojí svému názvu a je přesně takový, jaký to chci mít - hřejivě temný, drsný, beznadějný, krvavý, syrový, heavy, smrtí nasáklý a nesvatý, bez nějaký výplně a píčovin. A to je přesně ten problém, tím lepší, čím vyvolá víc brrr pocity. Chceš natočit pořádný horor a nebo další zbytečnou šunku, user-friendly pro co nejširší ovčí publikum? Beru to první a pojďme víc takových, přitlačit na pilu a 666. Inspirace z Hereditary/ Martyrs. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Slow burn horory mi většinou nevadí, ale tohle už bylo na mě moc. V tom filmu se toho vážně moc nestane a z prokleté farmy se takřka nehneme. Jasně, nemá to špatnou atmošku, přítomnost Zla nebo samotného ďábla cítíte hlavně skrz zlověstné smyčce, jenže lepší hodnocení zkrátka nemůžu dát z osobního principu. Nesnáším totiž horory, co jedou podle jediné šablony strašení: hrdin(k)a čučí vystrašeně do jednoho místa, hudba ztichne, nastoupí bubák/přízrak, hrdin(k)a zavře oči a poté, co je znovu otevře, přízrak je samozřejmě pryč a celou bubu scénu uzavře třeba zvonící telefon. A takhle to jede pořád. Rozumím režisérovu záměru, že Ďábel má zůstat skrytý a díky hrůzným vidinám donutit oběti sáhnout si na vlastní život. Ale nedělat to tak pomalu a úplně celý film. Příště to chce strašit rafinovanějšími způsoby. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Taková špinavější, komornější verze filmů Ariho Astera. Být to o dvacet minut kratší, možná by se dalo hovořit o sice ne příliš originálním, ale přesto velmi dobrém horroru. Alespoň na dnešní prachbídné poměry. Ovšem tu scénu, vypůjčenou z japonského Suicide Clubu, si mohli odpustit - deja vu jsem začul v momentě, kdy babka začala krájet. Horror roku, jak píše Marigold? Nic proti tomu, ale to hodnocení jen ukazuje, jak špatně na tom tenhle žánr poslední roky je. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Týden na farmě plné koz? To by v tom byl čert, aby mezi nima nebyl Baphomet! Kdo vyhlíží digitálního belzebubáka s rudýma očima, nebo aspoň z kouřové clony vystupujícího Karla Heřmánka, ten se nedočká. Bertino totiž vsadil na nefyzickou přítomnost neznámého zla a i když se spousta scén ani nesnaží o originalitu, najdou se takové, u kterých se nebudete cítit komfortně. To kupení zlověstných výjevů v kalendářním rytmu postupně přidává na intenzitě a tak nějak přirozeně z něj vyplyne, proč se chodí do kostela v neděli. Hereditary se nekoná, ale liga je to stejná.. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Z odcizenosti rodinných vztahů i z potměšilosti ďábelské entity zatrne jen sporadicky, protože se obojí projevuje příliš monotónně, než aby to gradovalo, jako třeba v Hereditary. Všechno je tam ale na dobré cestě. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ačkoli příběhově velmi jednoduché, tak všechny hororvé prvky filmu fungují perfektně. Při sledování hned u několika scén mi běhal mráz po zádech až mi naskákala husina po celém těle. Proto tedy i přes trošku pomalejší začátek a přímočarý příběh hodnotím velmi kladně.85% ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Ako sorry, ale ja sa potrebujem u filmu aj aspoň trochu baviť, toto bolo na mňa dosť nudné. Dopozerané s výpätím max. úsilia :-( ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi solídna, atmosferická záležitosť. Treba absolútne ticho, tmu, no najmä pokoj v duši. Pokiaľ ste správne naladený, mali by sa dostaviť pocity, ktoré divák od snímkov ako je tento, neustále očakáva. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mrazivý. Film, u kterýho nejspíš konečně zjišťuju, že sem na podobný půlnoční zážitky doma o samotě moc starej. Vobčas je totiž fakt vo nervy, dokoukat podobnou věc, zhasnout světla a vodplížit se z obýváku potmě do bezpečí postele. Víc takovejch 😃! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se nalákat řadou příznivých ohlasů a po zásluze jsem byl potrestán. Na farmě se starší žena stará o těžce nemocného manžela. Přijíždějí jí na pomoc dcera se synem, byť je žádala, aby nejezdili. A věděla proč! Na farmě totiž straší. A nejde o nějakého druhořadého bubáka, nýbrž o samotného vládce temnot. Tematicky nic nového, ale budiž, podobný typ filmů mám rád. Jenže...atmosféra nula, strašení nula, hloupých lekaček několik, vizuál otřesně televizní, hudba se vyžívá v třískání do činelů a piana, aby se divák vylekal (na mě už to nefunguje). Všechno je to takové laciné a ošuntělé, avšak nikoliv příjemně syrové a hnijící. Gore se smrsklo na uříznuté prsty, jehlice v očích a mizerné podříznutí rybičkou. A jestli dnes někoho vyděsí pevná linka, to fakt nevím... Masky v náznaku, halucinace bez nápadu a Irelandová je zde hnusná jako noc. Ty dvě * jsou tak nějak z milosti, že jsem tenhle utahaný snímek vůbec dokoukal. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nepopieram, že The Dark and the Wicked má dobrú atmosféru a väčšinu času ma vedel držať v napätí. Dej okolo hlavných hrdinov bol však neuveriteľne plochý, za celý film sa v podstate nič nestalo (okrem úmrtí) a rodinné puto medzi sestrou a bratom som im akosi nedokázal uveriť. Záver ma navyše vyslovene sklamal. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film, v němž se hnusným lidem dějou hnusný věci, a mně nedělalo moc dobře na to koukat (fakt nemusím vidět, jak si někdo zuřivě krájí vlastní prsty apod.). Zlověstná atmosféra je tu vystavěna velmi precizně, ale ve výsledku celá ta přehlídka utrpení vlastně nedává moc smysl a není to film, který by mě nějak bavil nebo mi něco dal, spíš mě jenom děsil, ale takovým tím nepříjemným infarktovým způsobem, který moc nemusím, takže podruhé bych se tomu asi spíš už vyhnul. ()

Reklama

Reklama