Reklama

Reklama

Chůva na zabití: Krvavá královna

  • USA The Babysitter: Killer Queen (více)
Trailer

VOD (1)

Před dvěma lety Cole unikl ze spárů satanského kultu. Teď ho čeká ještě něco horšího – střední škola. A démoni z minulosti mu nepřestávají dělat ze života peklo. (Netflix)

Recenze (164)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokračování Chůvy na zabití nedává vůbec žádnou logiku, ale zřejmě bylo potřeba si se scénářem nějak pohrát, aby to pro ten druhej díl dávalo alespoň trošku smysl. Sranda je to každopádně opět solidní, i když se opakuje jasně dané schéma. Dokonce i režisér pochopil, že k podobné taskařici se hodí více hudebních vsuvek, než jak bylo v prvním díle. Škoda ale, že než se něco vůbec rozjede, je to docela dost nuda. Na zabavení ale pořád ucházející. Nicméně oproti prvnímu dílu tak nějak na půli cesty. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Co se zpočátku jevilo jako zbytečný sequel je nakonec důstojným následnovníkem zábavné jedničky a to jsem po mdlém traileru rozhodně nečekal. Příběh se odehrává 2 roky po jedničce, postavy vyrostly a hlavní hrdina prožívá novou noční můru - Střední školu a démony z minulosti a je to zábavná jízda, která má šmrnc! V Rámci teen hororů Babysitter 2 patří k tomu nejlepšímu, co se letos urodilo a tuším, že nahláškovanější film z USA letos také nevyšel. Místy jsem se válel smíchy na zemi a už teď kultovní hlášky/ narážky na Terminátora, Deliverance, Hannibala Lectra, Mortal Kombat, Wakandu či éru Jordana Peela je potřeba tesat do kamene! Kadence humoru střídá pořádné gore ( scénu s parožím už letos nic nepřekoná!) a potěší i nové sympatické postavy na scéně či vhodně zvolený výběr trendovních songů. Ano je to hloupé, ale nebere se to vážně, film si umí udělat ze sebe srandu a je zde tolik chytrých a inovativních nápadů, kde McG dává jasně najevo svou oddanost filmovému žánru. Ve finále dojde i na milé překvapení a jeden zajímavý zvrat. Oddechovka roku! Příběh***, Akce****, Humor*****, Násilí****, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí***. 7.5/10. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na každý super nápad připadnou tři nelogické střely úplně vedle, na pár dobrosrdečných vtípků je nutno připočítat slušnou várku zcela mimózních (rodiče) nebo opakovaných "hlášek" (taktéž rodiče). Zkrátka pokračování, které uhání kupředu ještě zběsilejším tempem než originál a používá k tomu nečekané zvraty - aby při jejich vytváření popíralo vývoj klíčových charakterů, ale v rámci vytvoření premisy pak k mému úžasu i konec prvního dílu. Sledovat, jak hlavního hrdinu rodina, přátelé i autority nabádají k tomu, aby byl normální, přestože věci, o kterých mluví, se zcela prokazatelně staly, je neuvěřitelně rozčilující. Killer Queen v sobě má zábavnost, disponuje neuvěřitelně sympatickou hereckou sestavou a na Jennu Ortegu se dívá samo. Těch ran do tváře logiky bylo ale tolik, že pootevřená vrátka k pokračování zkrátka musí zůstat zavřená. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Takže mi chcete říct, že všechny blondýnky mají uzavřenou smlouvu s ďáblem? Jo, to by vlastně sedělo. Pokračování Chůvy je každopádně ještě krvavější, ještě víc meta a taky ještě stupidnější než jeho předchůdce, takže i když bych tam našel spoustu věcí, které jsem si užil (Robbie Amell tady předvádí svoje nejlepší herectví, Bella Thorne je pořád hrozně vtipná p*ča a Emily Alyn Lind naplňuje iluzi Samary Weaving do puntíku přesně), bez toho momentu překvapení už to zkrátka nefunguje zdaleka tolik jako minule. 101 minut sice uteklo, ale že bych se nějak ďábelsky bavil, to bohužel ne. Guilty pleasure optikou ledabylých 6/10. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dva roky po osudových udalostiach, kedy bol Cole (Judah Lewis) obeťou nevydareného krvavého rituálu, sa jeho psychický stav stále nezlepšil. Jeho rodičia ho plánujú poslať do psychiatrickej liečebne, čomu sa snaží zabrániť jeho najlepšia kamarátka Melanie (Emily Alyn Lind), ktorá ho pozve na zábavu s kamarátmi. Cole pozvanie prijme, ale ešte netuší, že sa párty zmení na krvavú jazdu. - Opäť skvelá jazda. Scenár je znova nápaditý, aj keď už velmi neprekvapí, keďže tvorcovia nechávajú postavy zomierať spôsobmi, ktoré majú pripomínať ich úmrtia z prvého filmu. Rovnako ako v prvom filme je tu kopa fajnových gore scén, akurát ma mrzí, že tvorcovia pridali viacero úplne zbytočných digitálnych efektov, bez ktorých by sa to celé zaobišlo. Musím podobne ako minule vyzdvihnúť vydarený casting, aj čo sa týka nových postáv. Po dlhej dobe konečne slušný horor na môj štýl, ktorý mieša horor a zábavu presne v takej forme, v akej to mám najradšej. + Bella Thorne + herečka z Mockingbird, Lights Out a Hidden + herečka z The Midnight Meat Train, Trick 'r Treat a 7500 + herec z Summer of 84 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kdo se bavil u jedničky, tak nemusí mít žádné obavy. McG nevymýšlel nic nového ani rádoby chytrého a vsadil na osvědčené schéma. Znovu jde o bláznivou jízdu plnou krve a metrosexuálů. Největší hvězdou je samozřejmě hororová princezna Jenna Ortega, která původní partičku dost zastiňuje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Krev neposkvrněného jako nezbytná ingredience okultistického rituálu? Už chlípník Bond v Live and Let Die podal návod, jak potenciál takových osob „znehodnotit“.. Z řetězu utržený McG v sobě nedusí terminátorské fanboyství a v teenage módu zavaluje diváka tunami popkulturních odkazů, očividně digitálních triků a primitivních jokeů. Nebýt soundtracku (Tangerine Dream, Queen), bylo by to k nevydržení. Neteř primátora Roklinky anorektická jak přítomností na place, tak vzhledem.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jen o chloupek horší než jednička, ale rozhodně za to stojící pokračování. Moc milý a vtipný krvavý horor. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už si moc nepamatuji, z jakého důvodu mě tenkrát jednička docela dost bavila, ale tenhle sequel mě pořádně zklamal. Je fakt, že slashery nevyhledávám, nicméně co se dělo tady, to už bylo přespříliš přestřelené a vyloženě mě vytáčely mnohé naprosto idiotské gagy převážně ze začátku filmu. Třetí hvězdičku dávám pouze a jen za Samaru Weaving, kterou jsem si právě od Babysitter 1 docela dost oblíbil a dost nemile mě překvapilo, že tu je nějakých chabých 20 minut. Snad si příště už Robbie Amell nezapomene tričko. Na slibovanou trojku už se asi vy*eru...5/10 ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Jednička je jednou z mých TOP guilty-pleasures, ale dvojka je bohužel ze slabšího soudku. Sem tam se objeví geniální hláška (dálkáče) nebo scéna, ale jinak je to zbytečně rozbředlé a možná i dlouhé. Jednička byla dokonalá svou bizarností a zpracováním jednotlivých "killů", které dostaly svůj adekvátní prostor, a prostě bavily od začátku až do konce. A i tady je vidět, že když se tvůrci snaží, právě tohle je jednou z nejsilnějších stránek filmu. Ale žel bohu, tady je toho opravdu pomálu. Většinu dvojky totiž strávíte hlavně zíráním do výstřihu Emily Alyn Lind, který prostě a jednoduše nejde přehlédnout. Kdyby se navíc méně planě kecalo (hlavně mezi rodiči), určitě by se z toho dalo mnohem vytěžit více. Navíc je tam několik plot-twistů, které jsou vám jasné už od samého začátku, ale aspoň dva "zvraty" vás dokážou mile překvapit. Pokud bych to měl nějak shrnout, tak řeknu asi tolik... Jestli jedničku milujete, asi vás bude bavit i dvojka. Celkově však čekejte minimálně o třídu horší zábavu. A pokud se plánuje nějak završit trilogii, poprosil bych určitě více Samary Weaving! Celkem výstižně - za 3. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kokotina na “entú”, ale zato pomerne zábavná i krvavá zároveň. Ako “démonický splater” to funguje celkom slušne, no nič seriózne, premyslené, duchaplné, očakávať rozhodne netreba a budete v úplnej pohode. Ono je to skôr na tri, ale raz za čas treba byť zhovievavý .. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně přesně takové, jaké jsem to čekal, což rozhodně není kritika. Větší, střelenějším vtipnější a krvavější (respektive marmeládovitě - limonádovo - gejzírovější), o něco víc sexy a v závěru i poměrně překvapivě, ale zároveň logicky vypointované. Pokud se vám líbil první díl, budete spokojení, pokud ne, pak předpokládám, že se na tenhle dívat nebudete. A jestli ano, dobře vám tak. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Cheesy hororová ptákovina na zabití hodiny a půl. Klidně bych to o pár minut zkrátil, ale zas se člověk dýl dívá na ty šílený šťabajzny. [Netflix] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se zlákat ne úplně nízkým hodnocením.....je to ještě blbější, než předchozí snímek. Unavuje mě, když hlavní postava je čistokrevný debil a ty okolo na tom nejsou o moc lépe. Nebaví mě trapný a primitivní humor, který je tak křečovitý, až znechutí. Nemám na mysli slovník, ten mi u podobných filmů vůbec nevadí, ale slátané věty, co mají být zřejmě vtipné, jenže jsou trapné. Ani parodie a odkazy na řadu snímků nepobavily, jelikož neměly žádnou přidanou hodnotu. Triky laciné, gore by místy šlo, ale je rovněž levně pixelové. Hlava oddělená surfovým prknem, useknuté ruce či padající lustr z paroží by více potěšily, kdyby místo levného software šlo o klasické mechanické efekty. Jednu hvězdu z milosti, druhou za Dead Kennedys a Jefferson Airplane. Jestli má být mezititulková scéna lákadlem na další díl, tak já ho rozhodně vynechám... p.s. to se nenašla ani jedna pořádná kočka? Samé držky... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Strašný miš maš a o dosť horšie ako jednotka, no i tak som sa celkom solídne bavil. Základný rozdiel je, že napriek všetkej splatterovskému násiliu bola jednotka relatívne koherentným coming-of-age, ktorý fungoval aj po emocionálnej stránke. Vzťah Bee-Cole-Melanie bol fantastický a uveriteľný a to napriek obskúrnemu príbehu a šialenému humoru. Dvojka je len šialená, zdrogovaná, manická variácia na tínedžerské komédie a čo je ešte horšie významne narúša tú skvelú dynamiku medzi Bee, Coleom a Melanie. Ale aj tak by som z toho chcel aspoň päťdielnu ságu. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že moje id mě kvůli Judahovi nutí trochu nadhodnocovat, takže v hloubi vidím slabší čtyři... nicméně to jsem dal i minulýmu dílu a tenhle byl oproti němu přecejenom trochu vlažnější, některý vtipy byly trochu trapný, člověk už tak nějak věděl, co přibližně čekat a nedostával jsem už takový haha syndromy jako u jedničky. I tak se ale furt jedná o zábavnou a stylovou jednohubku se sympatickýma postavama, dobrýma gagama a celý to prostě působí jako ideální nenáročnej film večer, kdy prostě nemáte chuť přemejšlet. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Do jedničky jsem šel prakticky naslepo aniž bych tušil o co půjde a tak mě celkem mile překvapila. Ve dvojce je kouzlo jedničky nenávratně pryč. I tak ale druhej díl považuju za celkem ucházející zábavu, která se sem tam vytasí s povedeným forém, scénou či narážkou. Občas přijde i nějaká ta krvavější scéna. Jednoduše řečeno - průměr kterej nejspíš neurazí ale ani nenadchne. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dva roky po událostech z jedničky se na scénu vrací (vzkříšený) satanský krvavý kult a spolu s ním i panic Cole, který mezitím dospěl a chůvu na hlídání už vůbec nepotřebuje. V nenadále obnoveném rituálu si však má střihnout hlavní roli. Druhé dějství si (překvapivě) zachovalo účast hereckého ansámblu z prvního dějství, dostavil se opětně vizuálně nápaditý režisér McG, jen scenáristická sekce se poněkud rozrostla, odpadl původní scenárista, načež jeho místo zaujal nový kvartet, který se vydává cestou komediálního hororu až sebeparodie. Takže se jede naprosto v předimenzovaném módu, vydatně se hláškuje, vulgarit je plný koš a do toho přehnaně krvavé scény, které mají rovněž komediální vyznění. I když éterem bručí zlověstné hudební tóniny, film se ani na okamžik nedá brát vážně. A ani se vážně nebere. Tvůrci bez větších vynalézavých procesů vrátili na scénu hravou i dravou temnou partu z jedničky a dokonale se (s ní) odvázali, v duchu všech druhých pokračování. Nemá to vyloženě kompaktní ráz, ovšem tvůrce to zjevně netrápí a jedou si svou show. Zjištění, že útlým herečkám, jmenovitě Emily Alyn Lind a Bella Thorne, narostlo výrazné poprsí, je více než erektivně příjemné, zamrzí jen to, že nahotu film neobsahuje, tudíž se jejich pevný mlékárenský produkt nezužitkoval v plné bujné kráse. Druhé dějství se vykašlalo na tradiční úskalí pokračování, prostě přišlo pobavit maximálně zábavným stylem. 10/10 ()

Reklama

Reklama