Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Talentovaná mladá zpěvačka má na oblíbené pěvecké soutěži neuvěřitelný úspěch. Mnohem víc ale touží získat lásku svého otce, který je členem poroty. (Netflix)

Recenze (13)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si film pustil jenom proto, že jsem měl chuť na něco polského. Začátek mě navíc vyděsil a tak jsem se bál, že tohle bude průser jak vrata do stodoly. Po první čtvrt hodině, kdy se to pomalu a jistě rozjede, jsem ale začal měnit názor a i když je v tomto filmu všechno dramaticky naprosto klasické, včetně happy endu, tak musím říct, že se mi to vlastně docela dost líbilo. A to i přesto, že hudba je vlastně hrůzně průměrná. To vykreslení postav tu ale nemá chybu. Julia Kamińska je kočička, což je snad každá polská herečka a Tomasz Karolak jako hudební polská legenda a morous jak hovado vytváří parádní protipól. Za mě tedy moc pěkné filmové překvapení a asi to nejlepší, co jsem kdy viděl na téma hudebních reality show. Ameriko máš se z čeho učit. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Snáď už päťdesiata verzia filmu superstar a x-factoru, tentokrát v ľubozvučnej poľštine. Nie je to nič nové a preto film dobre to funguje len sčasti a to vo fáze rodinnej drámy a sčasti komédie. Ale celé to okolo, tá hudobná súťaž, niekedy to bolo až trápne to hlasovanie a zásahy réžie. Film nedokázal prekročiť svoj tieň, ale splnil svoju úlohu. A za všetko chválim najviac ten záber na haváriu, zrazenie autom. To si tvorcovia celkom dali záležať. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

100x přebarvený lejno je pořád lejno. Nevím, čím si to zasloužilo těch 62%. Hlavní aktérka zpívá jak aktér hvězdný pěchoty a herecký výkony jsou naprostým utrpením. #HodnePodPrumernyFilm. 52% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Aj keď to spočiatku pôsobilo prvoplánovo, tak to napokon nebolo vôbec zlé. Áno, schéma ochutená esenciou klišé, toho tu bolo na môj vkus až príliš. Ale celkovo koncept filmu pôsobil zaujímavo, rovnako aj rôznorodé postavy, a celý príbeh zaobalený do neľútostného prostredia talentovej súťaže. Pekná reflexia toho, ako dokáže jemnej duši dospievajúceho dievčaťa celý ten mediálny ruch uškodiť a zo skromného dievčatka z dediny vytvoriť mediálnu ikonu. Do toho ústredná zápletka o utajovanom otcovi, a výsledkom je jemne nadpriemerná epická hudobná dramédia. Zaslúžené 3*, no keby tam nebolo toľko toho klišé a čiastočnej predvídateľnosti, mohlo to byť aj na 4*. Potenciál to malo. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Vlastně by to nebylo až tak špatný nebýt toho děsnýho výběru písní. Konec byl až moc naivní, ale celkově musím říct že se mi to líbilo hlavně kvuli Katarzyně Waczuk i když je až moc vychrtlá. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch polských filmů, které z Polska v mých očích dělají euro Hollywood. Dokonalá výprava, casting, dokonalý timing a práce s emocemi diváků. Není myslitelný, že by u nás byl někdo schopen natočit něco podobnýho. Začátkem jsem se musel prokousat a konec byl až moc sladkobolnej, ale to všechno mezi mě doslova okouzlilo. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Já vím, trochu jsem to hodnocení přepálil, ale mám k tomu své důvody. Ostrá je film na téma, které bylo už natočeno asi 99x. Kdyby byl tento příběh natočen např. v USA, byla by to určitě sra.ka a ani bych to nezkoušel. Bohužel i případná česká verze by dopadla příšerně. Tohle polské vydání bylo oddechově snesitelné, místy i humor. Místy zkratkovité, což bylo jen plusem. Dokonce matka a dcera nebyly vůbec škaredé, což nezapadá do světových podmiňovacích tabulek. Dále žádné boubelky, homodlaci ani pestrá plejáda barev kůže třeba jen statujících postaviček. Na konci se tam sice trochu té Ameriky vloudilo, no co naděláme. Důležité je, že spousta filmů dokáže pokazit večer a to se tady nestalo. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Poliaci opäť idú, a tentokrát pretvorili do vlastnej podoby tému už párkrát videnú v iných filmoch. Tu však funguje talentová súťaž iba ako pozadie, a reálne ide o úplne inú, tiež obohratú tému, a to o nepoznaného rodiča a opustené dieťa. Keby na konci pritvrdili a urobili z toho drámu, bolo by to originálnejšie, takto ide o príjemnú oddychovku. 6,7/10. ()

jayman 

všechny recenze uživatele

Ok, nikto nečaká veľkú filmárčinu. Pri týchto filmoch hodnoťme scenár (predvídateľný), postavy (nie odporné), humor (slabý) a feeling (televízny). A v tomto prípade ešte hudbu/spev (okrem poslednej piesne úplne v poriadku). Teda v rámci žánru priemerné, neurazilo. ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele

"Ostrá" robí veľmi dobrý obraz zákulisiu speváckych/talentových show, ktorý nie je príliš pekný, zato ale pravdivý. Príbeh bol o niečo viac komplikovanejší, než som si myslel (je jednoduchý, ale menej, ako som očakával). Začo ide určite palec hore. Hlavne koniec bol vydarený - mal gule. Poviem na rovinu, že scéna na ceste ma dosť zarazila. Charakterový vývoj, ktorým si prechádzala hlavná postava počas súťaže bol zase niekedy až príliš tlačený, ale jako OK. Postavy sú fajn, no niektorí herci zo seba zrejme nevydali maximum. A to práve Katarzyna Sawczuk, no nájdu sa aj ďalší. Určite však najlepšími postavami boli babča a direktor (prípadne aj Olo). Miestami dráma, miestami úsmevné, možno aj dojímavé. Avšak nič svetoborné s niekoľkými muchami. ()

fricek12 

všechny recenze uživatele

Taková pšonská Amerika, ach prohánět se tak v naleštěné Volze noční Warszawou... Talent show je originální téma na komedii. Když se přenesu přes ten polskej pop a fakt, že Simon Cowell vypadá jako českej šampónek Lukáš Chromek, docela to ujde. Jinak dát v Superstar za Chandelier nějakou místní odrhovačku typu "Neumíš kochať" fakt nechápu :-) ()

Reklama

Reklama