Reklama

Reklama

Furioza

Trailer 1
Polsko, 2020, 139 min

Hrají:

Mateusz Banasiuk, Weronika Książkiewicz, Mateusz Damięcki, Łukasz Simlat, Wojciech Zieliński, Szymon Bobrowski, Janusz Chabior, Sebastian Stankiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Policajtka udělá svému bývalému nabídku, která se nedá odmítnout: buď pronikne mezi fotbalové chuligány a začne na ně donášet, nebo jeho brácha skončí ve vězení. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (104)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Furioza je typickým zástupcem polského filmového žánru, který se vyznačuje tím, že když se naučíte slovo kurva, máte pocit, že už umíte polsky. Dalšími konstantami jsou: borci ostří jako břitva a imrvere nahý holky. Obojí bez výjimky. A komplet všichni na fetu a na nervy. Svět, jak ho naštěstí neznám. Do prdele s tím, kurwa. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem si dnes zase naběhl obětovat přes 2 hodiny svého času tomuto filmu.Polské gangsterské filmy které jsem viděl bych rozdělil do dvou kategorií kvality a to následovně:1.KATEGORIE-Kobiety mafii(2018)Kobiety mafii 2(2019),Pitbull:Niebezpieczne kobiety(2016),Pitbull:Nové pořádky(2016),a Jak zostalem gangsterem:Historia prawdziwa(2019).Následují filmy 2.KATEGORIE-Pitbull:Ostatní pies(2018),Jak jsem se zamilovala do gangstera(2022) a mnou dnes shlédnutý film Furioza(2020).Snímek Furioza mě nezaujal ze tří důvodů a to:1)Nezajímaví gangsteři,2)Nezajímavý děj,3)Nezajímaví policisté.Prostě nefandil jsem tam nikomu a když nemáte nikoho k obdivování tak ten film stojí za starou bačkoru.Nejlepší gangsterské filmy stejně pořád natáčí režisér Patryk Vega,který má neskutečně našlápnutou kariéru a kdyby tento film natočil on tak to mohla být úplně jiná liga,protože jeho filmy mají to nejlepší tedy herce,děj,hrdiny a co je velice důležité tak také humor. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Polská akční jízda podsvětím s tématem fotbalových chuligánů - hromada rozbitých drsných ksichtů, fet, fotbal, nějaký ty nahatý Polky, vše ve velmi syrovém balení . Akčňák, který jede na vlně filmů Patryka Vegy, a člověk si řekne wow, ti Poláci jsou filmově o dvě třídy jinde než my ( už jen castingově si to neumím představit ), ale scénáristicky už to není moc hitparáda jak to nedrží pohromadě. Už to není tak bombasticky překvapivé jako když se objevila série Pitbull ( od roku 2016 ) a ani filmařsky dokonalé jako např. seriál Oslněni světlem (2018) ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Trochu gangsta, trochu zločinu, obrovský ponor do súbojov holými päsťami, sekanie mačetami, krv a násilie. Nie je to hlboká psychologická štúdia akéhokoľvek druhu, je to len výsledok veľmi dobrej práce. Dostal som viac, ako som očakával, a som si istý, že ak máte radi tento typ filmov, nebudete sklamaní. 7/10 ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

.....bol som zvedavý -tu samá chvála na film - má 74 percent....toto tu je v popise filmu: "Vyrastali spolu na jednom sídlisku. Boli priateľmi na život a na smrť, avšak osud ich priviedol na rázcestie a teraz, po rokoch, budú stáť jeden proti druhému"......tak som bol zvedavý a...vidím jedincov s prvou signálnou sústavou ,ktorých baví otlkať si svoje sprosté gebule....dej -prostredie-výkony herci-záver- slabota....trvá to vyše dvoch hodín a .....nič len sprosté otĺkanie sprostých hláv.... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Filmári pracovali v poľských mestách Gdansk a Gdynia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama