Reklama

Reklama

Ti druzí

(festivalový název)
Trailer
Polsko, 2021, 106 min

Předloha:

Dorota Masłowska (kniha)

Kamera:

Bartosz Bieniek

Hrají:

Jacek Beler, Sonia Bohosiewicz, Magdalena Koleśnik, Marek Kalita, Sebastian Fabijański, Beata Kawka, Zuzanna Bernat, Krystyna Tkacz, Marta Ojrzyńska (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Nezaměstnaný raper neustále přesvědčuje svou matku i přítelkyni, že připravuje debutové album. Na shánění hudebních podkresů však pravidelně zapomíná a radši si začne aféru s nešťastně vdanou ženou závislou na antidepresivech. Provokativní sociální drama v rytmu hip-hopového muzikálu zachovává veršovaný jazyk knižní předlohy Doroty Maslowské, přičemž neúprosně odhaluje temné stránky polské společnosti, kterou nespasí ani rapující Ježíš Kristus. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy vyprávěné vypravěčem. Ale tady děj glosuje rapující Ježíš, což je natolik neobvyklé, že jsem se tím dobře bavil. Už jen nezaměstnaný raper jako hlavní postava je výborná. Příběh mohl vypadat jako tuctové sociální drama, ale v balení rapového muzikálu s vtípky jako je sbor bezdomovců je z toho moderně šlapající nekorektní komedie, která má ovšem k temným stránkám naší reality co říci. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Rád bych na úvod předznamenal, že minimálně co se týče hudebního stylu jsem byl před projekcí všechno, jen ne cílová skupina, protože hip hop a rap mi povětšinou vůbec nic neříkají. Naopak, jejich protagonisté mě mnohdy iritují a často se jejich póze…pardon, chtěl jsem napsat „životnímu stylu“ (ehm) spíš vysmívám. Ale světe div se, tady to docela dobře funguje! Režisérka se rozhodně ničeho nebála a narvala do filmu snad úplně vše, a to ještě měrou vrchovatou; koncentrovaný rap (většina písní by dost možná obstála i jako samostatný videoklip) „cool“ vizáž, sex, emoce, humor (málo, ale přesto), originalita, vynalézavost a fakt, že snad každá postava v tomhle dílku má svůj hudební part (a rapující Ježíš? Nejlepší postava filmu). Pokud jsem napsal „měrou vrchovatou“, sluší se dodat, že někdy je tam toho až příliš, a když se něco často opakuje, divák začne být vůči tomu trochu apatický, ale zas ne natolik, aby ho film začal štvát. Pokud máte rádi rap a ty věci kolem, věřím, že si můžete 1 či 2 hvězdy klidně přihodit, já zůstanu u lepšího průměru. ()

Reklama

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Takový ten "sídliskový sen", který rozhodně není pro každého. Takhle vyprávěný film jsem ještě neviděl. Při úvodu jsem chtěl hned vypínat, poté mě to pohltilo, aby mě to ke konci doslova zatemnilo a zpátky na zem postavilo. Fanoušci pomalého "rapu" si určitě minimálně jednu hvězdu přidají. Rozhodně odvážný a i svým způsobem zajímavý kousek. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo podaná forma rozprávania príbehu, ktorá spočiatku môže byť rušivá, ale dá sa na  ňu rýchlo zvyknúť. Naozaj, zvláštne vyrozprávaný film. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Film získal hlavní ceny na Polském festivalu polských filmů a Cenu Fipresci na Tallinských černých nocích....Pozoruhodné provokativní dílo, které strhne a nepustí. Nezaměstnaný raper  Kamil neustále rapuje a zmítá se mezi rozháraným domovem, vdanou, depresivní Iwonou a atraktivní dívkou Anetou. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama