Reklama

Reklama

Do života uzavřené zámožné rodiny vstupuje masér z východu. Navzdory bohatství z nich vyzařuje vnitřní smutek a žal. Mysteriózní návštěvník má dar, jeho ruce léčí a jeho oči pronikají do duší osamělých žen. Jeho ruský přízvuk zní jako píseň minulosti, klidná melodie jejich dětství, kdy byl svět bezpečnějším místem. Zhenia, protože tak se jmenuje, mění jejich životy. (Film Europe)

(více)

Recenze (23)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Ukrajinský emigrant se ocitá na uniformním polském předměstí a pro místní boháče je nejen masérem, ale i zpovědní vrbou. Małgorzata Szumowska opět míchá sociální satiru s humornými a surrealistickými prvky, ovšem vyjma snové atmosféry a poutavého vizuálu nemá mnoho co nabídnout. Více zde. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí jsem měla chvíli pocit zhybnotinovasti, což se mně stává málokdy. Rozhodně to není film pro širokou veřejnost, ale kdo má rád pomalu plynoucí atmosférickou, mysteriozní až éterickou podobu tohoto snímku, jděte do toho. Navíc jsem měla ze zbohatlického, sterilně působícího prostředí téměř husinu po těle. Kdybych tam měla bydlet, tak by mně museli hodně namastit kapsu. Alec Utgoff byl perfektní volbou pro tuto roli. I on působil téměř snově, ale fyzičku měl dobrou:) ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Bohužel to nikdy neudrží tón ani myšlenku, a tak to neustále musí uhýbat k líné legraci z tragikomických karikatur předměstských zbohatlíků, co jsou prázdní, ale baží po smyslu a "duchovnu". To v sobě ale ještě má nějaký příslib, druhá polovina už je ale jen nesnesitelné pásmo rádoby atmosférických výjevů, které působí jako bezradné nadhazování pitchingových ohraničených nápadů. Maloměstskou rutinu s drcením větví a halloweenskými průvody tak střídají příšerně repetitivní snové vize, na které naváže baletní číslo. Proč, proboha, když v tom není žádná poetika ani takt? Ukončit to pak titulkem, který to zničehonic zarámuje do klimatického apelu, jsem chtěl považovat za důsledné zparodování předchozích tvůrčích postupů, asi to tak ale míněno nebylo. Vlastně je to ten nejhorší typ filmu, protože se v něm tvůrčí nemohoucnost tak strasně snaží skrýt, až se změní v nabubřelost. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Dokážu si představit, že se u toho filmu může někdo nebetyčně nudit. Mne naopak právě takové snímky baví. Poklidné atmosféra se znepokojivým kontextem. Kdo je záhadný Žeňa? A jak se to všechno skončí? ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Film přináší tolik potřebnou naději a víru. Existují bytosti které vnáší do našich životů světlo a sílu bojovat. Je to dar který penězi nezaplatíš. Věřím! ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Zenia je ukrainský prisťahovalec s nadprirodzenými schopnosťami, ktorý sa živý masýrovaním pracháčov v jednej milionárskej štvrti. Všetci ho poznajú, všetci sa mu zdôverujú a všetci ho majú radi. Výborná mysticko ezoterická záležitosť so zaujímavými postavičkami. Duo Szumowska - Englert dnes zabodovali u mňa na plné gule! Miestami to bolo tajomné, ako chlapík od Jarmuscha, ktorý žral odkazy napísané na papieriku a zapíjal ich malým pressom. P.S. Potešila ma účasť Weroniky Rosati, ktorú som len toť, pred pár dňami, pozeral v seriály Pitbull, kde hrala takú Barbinu menom Dzemma, a ktorú som dovtedy nepoznal. 100% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Já jen doufám, že ta jejich předpověď počasí nekecá. Jelikož venkovní podmínky nejsou úplně podle mých představ. Nicméně to bylo zajímavé. Akorát nevím, co si o tom mám myslet. A taky nevím, jaký to mělo význam. Jsem z toho trochu zmatená a v rozpacích a netuším, zda se mi to líbilo nebo ne. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, o tajemném masérovi, který změní celou řadu životů. Trochu táhlé a možná až zbytečně se pokouší o art, než aby byl čirou zábavou pro masy, což by možná filmu slušelo více. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Sladce divoka pohadkova umelecka vychodoevropska bajka o sociopolitickych podminkach ukrajinskeho emigranta. Odpovida se na otazky soucasne polske spolecnosti tridnich rozdilu. Vypraveci oblouk je trochu neuspokojivy, ale je to magicke a metaforicke. Ale Utgoff je sladky od zacatku do konce. Ale nenasel jsem nic hlubokeho, co by utkvelo v srdci. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Jako asi nejspíš většina diváků, ani já jsem tento film příliš nepochopila, ale ráda jsem se nechala unášet podmanivou hudbou a příjemně zasněnou atmosférou na vlnách éterična. V souvislosti s tím musím hodně vychválit úžasnou kameru Michała Englerta. Akorát je velká škoda, že se všechna tahle krása trochu tloukla se sterilním světem zbohatlíků za závorou. (65%) ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Hodně podivnej příběh s hlavní postavou, která sice vyzařuje klid a dobrou vůli, ale já se v těch všech metaforách ztratil. Na zklidnění je to dobrej film, ovšem tvůrčí záměr mě minul. ()

hEmy_ odpad!

všechny recenze uživatele

"Jsou filmy vůbec prospěšné? Není to jen drahý koníček? Dříve se možná dělaly důležité filmy, ale dnes, dnes se většina světa topí v braku. Je to složité…" – Hayao Miyazaki ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Když Žeňa řekl, že se narodil v obci Pripjať začal jsem trochu tušit, oč půjde. Každopádně je to film jen pro úzký kruh diváků. Sympatický Jevgenij fandící Šachťaru Doněck má neuvěřitelné schopnosti, které vyvrcholí až v konečném kouzelnickém čísle. Jak je získal? Ozářením z Černobylu nebo je v tom něco jiného? Odpovědi se nedočkáme, přesto je to film nesmírně působivý, ikdyž bez nosného příběhu. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Poľské artové peklo plné nudy, deravého scenára a prakticky nulovej emócie. Nie veľmi často sa mi stáva, aby som mal problém dopozerať nejaký film, ale tu už to bolo na vážkach a dosť často som pozeral na hodinky. Takmer dve hodiny ťažkého pátosu obaleného do pomalých vlečúcich sa záberov bez nejakej skladby. Tento snímok ozaj neodporúčam, zrejme len ťažkým fanúšikom nudného artu. 20 % ()

BarGoldstein odpad!

všechny recenze uživatele

Roztočená chlupatá varlata nějakého opa z varšavské zoo by byla dozajista zábavnější formou trávení listopadového večera. ()

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Magický film v pomalém tempu, vyvolávající pocit uvolnění, relaxace. Stejný, jako pokud se někdo příjemně, lehce dotýká vaší pokožky..... Pod jeho povrchem se však skrývají dvě vážná poselství: (1) osamělost a smutek člověka, který musel opustit svou zemi - ať už z jakýchkoliv důvodů; (2) osamělost a vyprahlost všech nás, žijících v relativním blahobytu, obklopeni "vymoženostmi" moderní, přetechnizované civilizace. Film je zážitkem pro všechny, kteří mají schopnost hluboké empatie a přemítání o souvislostech dnešního světa. Dovoluji si připojit úryvek z jedné UK recenze k filmu, který je, myslím,  velmi výstižný: "This is one for film lovers who (like me) enjoy a story that takes its time in the telling, and it will leave you pinching yourself at the end to check that you've not been dreaming." ()

Reklama

Reklama