Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý gangster Marty Murdock (Edmond O'Brien) chce, aby se jeho budoucí manželka, Jerri Jordan (Jayne Mansfield), stala pěveckou hvězdou. Za tím účelem najme agenta, Toma Millera (Tom Ewell), utápějícího se v alkoholu a dluzích. Problém je v tom, že Jerri, jejíž jedinou snahou je stát se manželkou a dokonalou hospodyňkou, nemá o kariéru zpěvačky vůbec zájem. A když Tom zjistí, že mu Jerri není lhostejná, oba mají zaděláno na pořádný problém. (ilclassico)

(více)

Recenze (9)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Jayne Mansfield, s nádhernou platinovou blondýnkou, kterou bych si asi i mohl zamilovat trochu víc než Marylin. Je energická, je zábavná, je přihlouplá a přesto v sobě má něco trochu víc. Ale to celý film, který je prostě bláznivou komedií, ještě ne úplně ve stylu crazy, ale rozhodně k tomu má díky postavám blízko. Technicolorové barvy jsou pak jen příjemným zpestřením téhle jízdy, která je nahypovaná hlavně skvělým rokenrolem. ()

Tamdydam

všechny recenze uživatele

Tento film nemá význam hodnotit. Objektivně vzato je to obyčejná vyčpělá zoufale nevtipná slátanina. Ale pokud vás zajímá historie a specielně historie rockové hudby, bude pro vás tento film fascinujícím výletem do rockového pravěku. Když jsem na prahu puberty začal hltat rock´n´roll, měl jsem k dispozici jen jednu kazetu s Elvisem. Internet byl v plenkách, cd s touto hudbou jsem zaboha nemohl nikde sehnat. Až po několika letech jsem získal jednu kazetu s dalšími rock´n´ rollovými zpěváky. Časem jsem zjistil i jejich podobu, s příchodem doby youtubové jsem dohledal i některá nekvalitní černobílá videa,... No a nakonec je tu tento film plný rock´n´rollových hvězd. Širokoúhlý, v barvě a výborné obrazové i zvukové kvalitě. Film, který hltali v kině už členové Beatles v dobách, kdy se jejich kapela teprve lepila dohromady. The Girl Can't Help It je zajímavá sonda, která vás tak trochu přenese v čase ()

Reklama

Babous 

všechny recenze uživatele

Klasická padesátková komedie plná rocknrollových čísel o sexy blondýně, pro kterou nastávající manžel chtěl kariéru v showbyznysu, ačkoliv ona ze všeho nejvíc toužila po tom být hospodyňka u plotny. Nostalgický film se spoustou super hudby, ale místy je naivní až hloupý. Kromě Jayne Mansfield oko potěší i různé hudební legendy tehdejší doby jako Fats Domino, The Platters nebo Eddie Cochran. Mimochodem, buďme rádi, že film je pouze v nádherném Technicoloru, protože kdyby byl 3D, poprsí hlavní hrdinky by divákům v několika scénách nejspíš vypíchlo oči (scéna se svetrem - omg!). ()

Atron 

všechny recenze uživatele

Jak už tady psali i jiní.. děj je v podstatě strašná slátanina a Jayne svou špičatou podprsenkou jenom trhá filmový pás. Podstatná je ale hudba, většinou rock&roll se skutečnými hvězdami. To mě zaujalo, že už v roce 1956 to Hollywood zaznamenal v max. kvalitě, asi docela záhy zaznamenali nový hudební trend. Jen škoda, že ta hudební čísla jsou občas přerušována tím demetním dějem. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Jayne Mansfield bola síce v roku 1956 na počiatku kariéry, ale ani neskôr to nebola žiadna veľká herečka. Producenti ju milovali pre jej zjav a určite preto dostala rolu aj v tomto filme. Príbeh je plytký, dokonca hlúpy, jediným oživením sú rôzne vystúpenia rock´n´rollových spevákov a kapiel. Bez tohto kvalitného hudobného vkladu by film nemal žiadnu cenu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Snímek měl být původně hollywoodským odrazovým můstkem pro Jayne Mansfield. Vedlejší zápletka měla být satira teenagerů a rock 'n' rollu. Bez úmyslu se však film stal jednou z nejsilnějších filmových oslav rockové hudby, na kterou ve své antologii vzpomínali i členové legendární kapely Beatles. (sator)
  • Scénář k filmu vznikl na základě románu „Do Re Me“ od Garsona Kanina. (sator)

Reklama

Reklama