Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběhy duchů je antologie hororových příběhů, které se zaměřují na duchařské hororové povídky. Autoři nás provedou čtyřmi povídkami, ze kterých nás bude mrazit v zádech. Podíváme se do opuštěné vesnice, na kterou útočí podivná monstra, zjistíme, že mrtví nikdy opravdu nikam neodcházejí a mnohem víc. Pokud máte i tak odvahu vstoupit, tak směle do toho. (topr harley)

(více)

Recenze (16)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

4 poviedky. Prvá (2/5) o mladej pestúnke, ktorá sa musí starať o ochrnutú starenu v jej desivom príbytku, vyzerá spočiatku nádejne, ale žiaľ, skončila skôr, ako stihla vystrašiť či aspoň nejakým spôsobom zaujať. Druhá (3/5) síce spočiatku trochu nudí, ale tá šialená transformačná koncovka jej napravila reputáciu. Hnusný fagan žiarli na nenarodené dieťa a jeho priania sa podivným spôsobom plnia. Popisuje sa to ťažko, dej ani veľmi nedrží pokope, no napriek všetkému zaujme viac ako predošlá. Tretia (4/5) je najlepšia: Opustená osada, kde prežili len dve malé deti, a s hlavným hrdinom musia čeliť zmutovaným kanibalom. Jediný príbeh, ktorý nie je duchársky, síce s debilným rozuzlením, ale celkovo bavil. V poslednej (3/5) mladá žena až po svadbe zistí, že s jej novou rodinou nie je niečo v poriadku. Manžel totiž komunikuje so zosnulou babičkou. Priemer. Ani jeden segment nepoteší natoľko, že by pri ňom divák radosťou tlieskal, takže sa k tomu sotva ešte niekedy vrátim. Zlé to ale nebolo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

4 povídky různých délek a hodně rozkolísané kvality. Jsem rád, že jsem se mohl seznámit s indickými horory, které jsem si před zhlédnutím moc neuměl představit. Trošku mi zde chyběly taneční a pěvecké vložky, bez kterých si indický film nedovedu představit. Třetí povídka s pojídáním lidí byla vyloženě trapná. Poslední mě kdovíjak neuchvátila. Naopak první 2 povídky se za mě dost povedly. První zajímavou atmosférou a druhá hlavně vtipným nápadem. [50 %] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

1.) Pečovatelka se stará o starou babku, která tvrdí, že se někde v bytě skrývá její syn. Prostředí je sice solidní, ale v pokud nepočítám jedno zazvonění u dveří, za kterými nikdo není a samovolně se zavírající lednici, vesměs se tu nic neděje. No a když už to začne být alespoň trochu zajímavé, přijde konec. 20% 2.) Chlapeček s divným kukučem žárlí na chůvino nenarozené dítě a brzy přijde na to, že by mohl s potratem trochu pomoct. Děti bývají nejděsivějšími monstry a proto zamrzí, že kluk nedostal do ruky nápaditější nástroje. Vše tak musí napravovat psycho závěr, který se povedl a tahá druhou povídku alespoň na průměr. 50% 3.) Dvě děti a jeden dospělý uprostřed vesnice, které vládnou její zmutovaní obyvatelé. Nic převratného, ale nenudí to a masky jsou jakž takž snesitelné. Je škoda, že do toho tvůrci nešlápli trochu víc a trochu dřív. Samotný konec je sice pitomý, ale snaha o rádoby originální závěry je v rámci žánru trend, takže mě to ani nenaštvalo. 50% 4.) Holka si vezme za manžela chlapíka, který má neobvykle blízký vztah s babičkou. A tak je k tomu všemu mrtvá. Lehká duchařina, která nemá čím zaujmout, ačkoliv podobně jako první příběh má potenciál. Vydržet se u toho dalo především díky hezké Indce v hlavní roli. Jinak kde nic, tu nic. 30% Celkově 40% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Neoplatí sa hovoriť o každej poviedke zvlášť. Každá je slabá, nudná, nezáživná a dosť často i hlúpa. Príbehy sú lacne, bez nejakej originality a herci hrajú tak ako máju napísané scenáre, bez štipky ochoty niečo ukázať. Jediná aspoň trosku slušná poviedka bola, tá tretia, ktorá nebola duchárska, ale mala dosť rýchli spád i keď ani ta si neodpustila viacero hlúpejších scén. Skoro v každom poviedkovom filme je aspoň jedna priemerná poviedka, ale tu nebola ani jedna a keby ma aspoň trocha nebavila tá tretia, neviem neviem, či by som dal aspoň 1*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Příběhy duchů“ je za mě jeden z nejlepších indických horor, jaké jsem viděl. Ano ve srovnání s jinou produkcí to nemusí být ono, není to převratné ani objevné, ale je to místy hodně své, je vidět, že si jdou tvůrci vlastní, velmi specifickou cestou. A funguje to, je to ono. V takovém provedení bych indických hororů snesl mnohem více. Nevyrovnanost jednotlivých povídek nevadí. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

144 minut je opravdu dost. Sice se jedná o jednotlivé povídky, takže to jakž takž utíkalo, jelikož jsem si mohla říkat, že ta další povídka bude třeba zajímavější, strašidelnější a lepší... ale naopak. Nejlepší mi snad přišla ta první, tam aspoň ta stařena vypadala děsivě. Ale tu poslední povídku bych spláchla někam úplně pryč, jelikož to byla taková blbost, jak herecky, scenáristicky, atmosfericky, všelijak... že se to nedá ani popsat. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Príbeh 1. - no nič moc, nič čo by tu už nebolo... Príbeh 2. - ešteže tie nechutnosti boli až na konci... Príbeh 3. - akonáhle vyrazil prvý "zombie" som to preskočila, toto fakt nie je niečo na čo sa musím pozerať Príbeh 4. - jediný, ktorý trochu zaujal... ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Bol to boj dopozerať ale nakoniec som to zvládol. Prvý príbeh mal pekne strašidelné prostredie , peknú hlavnú hrdinku a celkom hrozivú starenku.Po hororovej stránke však nula bodov a 1*. Druhý príbeh nehorázne ale naozaj nehorázne dlhý priam vlečúci sa, kde jediné sa dá pochváliť tá maska na konci inak odpad. Tretí príbeh konečne niečo viac menej dobré, výborné masky a dobre rozohraný dej, nákaza z ľudí sú kanibali mňa to bavilo 3/4*. No a posledný kde mŕtva babka ktorá neodišla, námet dobrý prevedenie otrasné. Nič ale naozaj nič čo by pripomínalo horor, neviem koho malo vystrašiť rozprávanie sa s neviditeľnou osobu.Opäť aspoň krásna hrdinka. Za mňa 1*. Výrazne nedoporučujem nakoľko je to ešte aj dlhé a tie 2 a pol hodiny viete zabiť aj inak. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, že rozhodně nešlo o hororové povídky. Spíš o takové mrazivé, zajímavé příběhy. 1. povídka – o mladé nesympatické slečně, která se stará o starou paní, která vídá svého (asi) mrtvého syna. V tomto příběhu se toho moc neděje. Vidíte, jak si slečna řeší svá životní dramata a pečuje. Konec je celkem zajímavý a můžete si ho vyložit po svém. Já to vidím tak, že babku zabila nějaká vyšší moc a vzala na sebe její podobu, aby mohla dál škodit. (silnější 2*) 2. povídka – byla asi nejmrazivější. Hlavně ďábelský malý klučík, který brzy přišel na to, že škodit a dělat bolest je zábava. Ptačí maska mě úplně nenadchla a degradovala celkem dobře rozjetý příběh. Nápad a vyústění se mi ale dost líbilo. (3*) 3. povídka – byla úplně nejnudnější. Zombie téma mě nikdy moc nelákalo a rozhodně není strašidelné. Hodně jsem tu ale ztrácela pozornost, takže mi možná unikly zajímavé souvislosti. Strach vyvolán opět nebyl. (slabší 2*). 4. povídka – šlo spíše o zajímavý nápad a vyústění zápletky s dotěrnou babičkou, která musela opruzovat i po smrti. Poučení - radši nepomlouvej manželovu rodinu. (3*) Celkové shrnutí: Úplně jsem se nenudila, ale ani to nijak zvlášť nenadchlo. Slabší 3* ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak, abych pravdu řekl tak tedy nic moc. Nejstrašidelnější část celého díla byly úvodní titulky, které se opravdu povedly a to bohužel mluví samo za sebe. První povídka mě spíše nudila, s druhou to už bylo lepší, především závěr byl povedenej. No třetí povídka o vesnici ve které se obyvatelé změnili v požírající cosi je ze všech nejlepší a opravdu se povedla, především po vizuální stránce a i atmosféra ušla, i když to trošku kazí ten závěr. No a závěrečná je takový průměr. Celkem nic moc zážitek tedy, ale zkouknout se to dá a na zkrácení dlouhé chvíle to je dostačující. ()

Agonie 

všechny recenze uživatele

Ale já bych řekl, že se jedná o solidní povídky. První obsahuje tunu vycpávky, ale nakonec se tam dojde; druhá je hodně dobrá šílenost; třetí je slabší než druhá, ale taky obsahuje hromadu solidní šťávy; poslední je klišé odpad pro teenagery. Ale problém je, že když se rozhodnu dát 2,5 hodiny indickému filmu, tak očekávám aspoň trochu Indie. Tyhle povídky by v klidu mohly vzniknout v Americe a nebyl by jediný rozdíl, což je strašná škoda. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Netflix produkuje jednu kravinu za druhou. 1.príbeh - plno balastu, nezáživného príbehu ale pointa bola duchárska a potešila najviac, 2.príbeh - absolútna blbosť s nechutnými scénami, 3.príbeh - lev z Krajiny OZ a kanibali mali zo začiatku slušnú akciu, ale pointu som nepochopil, 3.príbeh - skoro nula bodov. Z celkového pohľadu ide iba o stratu času. ()

Reklama

Reklama