Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Cal Jamison a jeho syn Chris se po smrti manželky stahují do New Yorku. Tam má psycholog Jamison pomoct při vyšetřovaní vraždy dvou mladých lidí, které pravděpodobně zabili při záhadném rituálu neznámého kultu. Jamison si myslí, že jde o voodoo a ignoruje všechny výstrahy své hospodyně, aby se o případ přestal zajímat. To způsobí, že musí bojovat o záchranu svého a Chrisova života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

obitus 

všechny recenze uživatele

Tempem vyprávění, stopáží i lookem jakoby Believers spadali do poloviny sedmdesátých let, kdy podobné (v drtivé většině kvalitní) filmy vznikali jako na běžícím pásu a diváci je hltali s nadšením. Jenže tenhle kousek je o patnáct let mladší a na konci osmdesátek asi příliš úspěchu nesklidil. Což je škoda, protože jak příběhem tak zpracováním jde o slušný nadprůměr, jehož tempo plyne povětšinou klidně, ale správně, i když pozvolna, graduje až k pěkné pointě. V rámci úzkého kruhu filmů, ve kterých se operuje s voodoo a jeho obměnami řadím Believers rozhodně k tomu lepšímu. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Voodoo rituály mě nijak zvlášť nefascinují - náboženské obřady s obětinami, zvířata, krev, ohně, černošské tanečky... Tohle téma je pro mě díky jisté tajemnosti a temnotě jen o málo zajímavější než křesťanství, judaismus nebo libovolná jiná víra. Prostě tomu po duchovní stránce nevěřím: tečka. Zápletka kolem voodoo mě tedy příliš neoslovila, nevyvolala napětí a strach už vůbec ne. Když se k tomu připočtou hlavní hrdinové, co na mě kdovíjak nezapůsobili, zůstane mi film, který neměl šanci mě zaujmout. Na Martinu Sheenovi mi zkrátka něco vadí, určitá slizkost či co, jeho filmový synek byl všední, ovšem slabý dabing nepomohl ani jednomu z nich. Navíc jsou po rodinné tragédii ohromně klidní a vyrovnaní, psychická hloubka a s ní přesvědčivost jsou na mizerné úrovni, emoce skoro nulové. Snad se dá tahle plochost, nevypracovanot charakterů připsat době vzniku - tehdy to mohl slušný, ba i nadprůměrný horror, dnes už však stěží průměr. 47% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zdejší obsah je poněkud zmatený. Dva přibližně devítiletí chlapci jsou brutálně obětováni při tajemném obřadu, který je součástí voodoo. Oběť musí provést otec, aby mohl získat nejen životní energii. Celý rituál ale vyžaduje tři oběti, a tak se doktor Jamison a jeho syn dostávají do smrtelného nebezpečí. Film dost připomíná satanské snímky, kde jakési společenství či sekta koná krvavé oběti Ďáblu, spiknutím to pak trochu evokuje Rosemarino děťátko. Škoda, že snímek není kratší, protože první polovina má jen menší napětí, vše se ale postupně změní, a když doktor konečně uvěří, jak se věci mají, je téměř pozdě. Za samotný konec přidávám čtvrtou*. Herecké výkony velmi dobré, solidní kamera i hudba. Mrtvými se nešetří... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Bolo mi hneď jasné, že keď tam hrá Martin Sheen, tak vlastne ani o žiaden extra horor nepôjde. Po toľkých amerických prezidentoch a všelijakých politikoch mi v tomto smere jednoducho nesedí. Ale napodiv, aj keď voodoo téma nie je pre mňa nijak zvlášť zaujímavá, scenár vedel zaujať aspoň do takej miery, aby pritom človek nezaspal. Skrátka film neurazí ale ani nijak neoslní. Slabučký priemer. 50/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film koketující s Voodooo tématikou(což já rád) kde záhadná sekta zabíjí mladé chlapce. Zatím jen dva ale co nevidět má dojít k úmrtí třetího chlapce. Zápletka se zdá být zcela jednoduchá. Ale vše není tak jak by se na první pohled mohlo zdát. V celku jde o povedenej snímek kterej sice v mých očích na 4hvězdy nedosáhne ale silnější 3hvězdy si určitě zaslouží. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný mysteriózní thriller, který je lehce říznutý voodoo zápletkou. Podobné odpočinkové filmy mám rád, protože děj je docela jednoduchý, přímočarý a přece jenom je i lehce zabalený do mlžného oparu, který nám postupně poodhaluje všechna jeho tajemství. Herecké výkony jsou na slušné úrovni, stejně jako kamera či hudební doprovod. Možná se někomu může zdát film lehce nudný a on v určitých pasážích skutečně je, ale všechno nám tvůrci vynahradí v závěrečné půlhodince, která je nabitá akcí, napětím a solidním finishem. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jak si na tohle vůbec můžete zvyknout ??" - "Nezvyknete !! A tak už teď víte, proč poldové tak chlastaj.." ;) Na výtečného Johna Schlesingera, který by hrozně chtěl překročit rámec žánru, překvapivě slabá, zejména dík tomu slabému finále, bizarnímu Frostovu scénáři, plnému falešných stop, jejichž přínos se mi zde zdá přinejmenším diskutabilní, i právě v té jeho žánrové (ne)rozkročenosti, nicméně v důsledku vůbec ne špatná voodoo subžánrovka s tradičně parádním Jimmym Smitsem.. Nejvíce mě ovšem trestuhodně The Believers pobavili v souvislosti s distributorským synoptickým textem na webu Fdb, který říká, že psychiatrova, toho si zahrál Martin Sheen, žena zemřela po autonehodě.. Já totiž ještě nikdy nikoho kávovar řídit neviděl !! ;) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Detektiv vyšetřující sérii brutálních vražd musí bojovat o život svého syna s nebezpečnou sektou přinášející lidské oběti. Námět - Nicholas Conde. Scénář - Mark Frost ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trošku víc, protože je pod scénářem podepsaný Mark Frost, který v tandemu s Davidem Lynchem vytvořili fenomenální seriál Městečko Twin Peaks. Atmosféra místy nebyla špatná a okultno, vycházející z ne tolik zde známéno náboženství Santería, nabízí nepřeberné možností, jak téma uchopit. Výsledek je jaksi nemastný neslaný, což je zatraceně škoda. Téma úzce spjaté s Voodoo by mohlo nabídnout vcelku děsivý zážitek, i přesto, že se zde zvířecími a lidskými oběti (zvláště děti) moc nešetří. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pohodovka ( teda ak ste priaznivcami žánru ), ktorá ponúka ten obstojný, viac ako slušný hollywoodsky precedens tej doby. Nie veľmi násilné ( čiže si na to prídu aj tehotné dámy ) a ani nie veľmi provokujúce ( čiže si na to prídu aj kresťansky založené tehotné dámy ). Proste žánrovka, ktorá poteší. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Další z nekonečné řady skvělých hororů osmdesátých let, který je neprávem zapomínaný a neuznávaný, aspon tady. Já to znám zase pod názvem Věřící, je někdy až neuvěřitelné, jak byla distribuce té doby neujednocená. Kult věřících fanatiků z nějakého afrického kmene se dostane do USA, kde si jako vyvoleného pro svého boha vyhlédnou malé dítě, jehož otec je psycholog (Martin Sheen, mimochodem Charlie je na něj neuvěřitelně podobný), který pomáhá při vyšetřování okultních vražd a rituálů a vůbec nemá tušení, že věřící vedí o každém kroku, který udělá on, i všichni blízcí. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Film svou dobu vzniku nezapře. Scénář není nikterak složitý - postavy jsou šablonovitě nerozvinuty, takže jakýkoli silnější vztah k nim až zase tak nehrozí. Maximálně k hlavní postavě s tváří Martina Sheena, protože na tuto osobu, potažmo na vztah s jeho synem, bere Schlesinger docela zřetel. Hudba občas dokáže navodit pocit sledování "voodoo" filmu, ale jinak se nesnaží o hlavní přízeň divákových smyslů. Lehce nadprůrměný film, který si spíš než o horor, říká o mysteriózní thriller. Dějových zvratů je tu poskrovnu, takže se film docela vleče. Naštěstí má solidní atmosféru a dobrou závěrečnou pointou. Nejedná se však o žádný zapamatováníhodný snímek, ale na jedno podívání bohatě postačí. Lepších 60%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další voodoo horor, který má dobrý nápad i zpracování, jen zbytečně dlouhou stopáž, což vás nutí neustále mačkat tlačítko zrychlení a nebo time. Jedno zkouknutí a zapomenout. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príjemne atmosferický triler s mysterióznom ladením, ktorý si berie na paškál africké čiernomagické praktiky. Malick Bowens so svojím ksichtom v roli hlavného záporáka je excelentný. Príbeh si dokáže po celý čas udržať patričné napätie, vtiahne do deja a to na trileroch oceňujem. Do doho schopná akcia, hlavne v závere a film tak utečie ako voda, aj keď nemusí mať celkom áčkové parametre. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Filmu chvíli trvá, než vás trochu vtáhne a rozehraje kýženou partii, ale potom už to poměrně odsýpá. Atmosféra graduje, co ale zamrzí je scénář, který se svými postavami nepracuje příliš obratně, vzájemné vztahy jsou chladné a ploché, logika chování má protichůdné tendence a obtížnou uvěřitelnost. Od spojení režisérské osobnosti Johna Schlesingera a tématu nestandardních náboženských rituálů jsem v každém případě čekal daleko víc. 60% ()

Ludivitto 

všechny recenze uživatele

Nejspíše úplně neznámý filmek o voodoo a dalších temných silách, který se však hodně vydařil. Možná je to tím, že jsem moc filmů o santarei, voodoo apod. neviděl...škoda závěru, který využívá typická klišé akčního filmu (což se do tohoto snad až hororu vůbec nehodilo). ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Moc filmů o voodoo a podobných rituálech není a když se najde nějaký slušnější, je to malý zázrak. Schlesinger sice natočil spíše mysteriozní thriler než horor, ale i přes pomalé tempo vyprávění mě to nenudilo. Příběh o psychologovi, kterého začínají obplétat nitky voodoo je sice pomalý, ale solidní a ve finále přinese pár zvratů, které nejsou úplně hloupé. Díky Martinu Sheenovi, který snad prvně hraje kladného hrdinu Vám bude záležet na titulní postavě no a ani ty ostatní nejsou špatné. Zkrátka celkem kvalitně natočený film, který má u mě tu smůlu, že na horor se v něm opravdu nic moc nedělo. ()

Erinye 

všechny recenze uživatele

Na silvestrovský večer - ideální film. Líbil se mi jak samotný příběh, tak i herecké obsazení. Z hlavní záporné postavy šel opravdu strach (co dokážou oči obrácené v sloup, tak, že vidíte jen bělmo..:-) Jako celek snímek navodil tu správnou tajemnou atmosféru, která mě vtáhla do děje a donutila mě film sledovat bez přestávky a s očekáváním, co dalšího se bude dít. Jen bych ho nezařadila mezi horory, i když v době, kdy byl natočen, možná, a pár nechutných momentů tam bylo, ale oproti tomu, co se točí teď, to byl hodně slabý odvar. Řadím mezi své oblíbené a dávám 4*. ()

Reklama

Reklama