Reklama

Reklama

Don't Tell a Soul

Trailer

Obsahy(1)

Mladistvé bratry Matta (Fionn Whitehead) a Joeyho (Jack Dylan Grazer), kteří se vloupali a kradli v cizím domě, přímo po loupeži s penězi v ruce načape policista Hamby (Rainn Wilson). Když se za nimi okamžitě rozběhne, tak po chvíli spadne v lese do jakési zapomenuté studny. Matt a Joey mu logicky nechtějí pomoci, protože nechtějí, aby se kdokoli dozvěděl o jejich pokusu o loupež bankovek, které měli v úmyslu dát jejich nemocné matce. Mezi bratry během několika dalších hodin budou panovat neshody a hádky, jestli policistu zachrání, anebo ho tam nechat umřít. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Slibnej námět je po pár minutách zničen tupým nelogickým chováním všech zúčastněných a bohužel se to až do konce už nezlepší. Přehrává zde skoro každej a zejména komiksově zlej brácha tomu podráží nohy dokonale. Závěrečná třetina už naprosto nesmyslná hloupost. Při sledování jsem si vzpomněl na Super Dark Times což byl film co z podobnýho námětu vytěžil mnohem víc. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo větší potenciál, než jakej je nakonec výsledek. Pěkně natočený a zahraný indie thriller o dvou mladých bratrech, které potom, co vykradli dům jakési staré babky, nachytá hlídač. V následující honičce ovšem nešťastný hlídač spadne do studny a výrostci řeší, co s ním. V tom mladším hlodá svědomí a rád by mu pomohl, ten starší ovšem naléhá, aby se na něj vyprdli. Karty docela dobře rozdané a to pnutí mezi bratry je v první půlce vyloženě hmatatelné. Pak ovšem přijde několik zvratů. Některé z nich mi přišly velmi dobré, situaci dále zkomplikovaly a příběh tak mohl vyústit v ledacos. Jenže jiné mi přišly naopak co do konání a motivací postav dost mimo realitu. Zkrátka nevěřil jsem, že by se ty postavy takhle zachovaly. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Don't Tell a Soul" je výsledne nakoniec veľmi uspokojivý thriller. Čo začalo ako jednoduchý film, kde máme dvoch bratov, ktorých počas krádeže naháňa strážnik, ktorý skončí vo vyschnutej studni sa na konci celkom slušne otočilo. Je tu niekoľko zaujímavých zvratov, ktoré ma prekvapili a zahrali to celkom dobre. Je pravda, že možno na konci film trošku veci prekombinoval, no nemal som problém veriť, že Joey v sebe mal tú temnejšiu stránku. Najmä z toho všetkého čo si od svojho brata musel vytrpieť. Celkovo poviem, že obaja bratia sú veľmi dobrí a je skvelé vidieť, že Joey nechce, aby strážnik v studni musel trpieť. Najradšej by mu pomohol no súčasne sa nechce dostať do problémov. No ako sa neskôr ukáže, Hamby možno má nejaké tajomstvá tiež. A dialógy, ktoré bude s mladým Joeym viesť sú podľa mňa dobre napísané. Postavy hrajú so svojimi kartami a robia maximum pre to, aby film fungoval. Záverečný zvrat so smrťou ich otca ma ale dostal úplne najviac. Celú dobu sme to mali priamo pred očami a vôbec som si to neuvedomil. Podľa mňa dobre zvládnutý film, ktorý stojí za tých pár minút, ktoré mu venujete. Hodnotenie: B+ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Coenovka so skazenými chamtivými postavami a šťastným koncom. Východzia situácia je zaujímavá, ale postavy sú otrasné. Jednak nesympatické a zároveň sa správajú neprirodzene až nezmyselne. Tá dráma, ktorá má vychádzať z chovania postáv tu vôbec nefunguje. Po pár minútach som si prial, aby všetci zdochli a film sa čo najskôr skončil. 4/10. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo podobně jako nedávno viděnej film "The Sleeping Beast" z letošního roku. Jen místo party dětí tady máme dva bratry. Zhruba po 45 minutě přichází zvrat a rázem je z toho úplně jinej film než výše zmiňovanej "The Sleeping Beast". Od této chvíle jsem absolutně netušil jakým směrem se bude film ubírat dál. Další děj je totiž nevyzpytatelnej. No, nakonec se to pěkně zamotalo. Když nebudu řešit některý rozhodnutí postav a některý nelogičnosti tak ty 4 slabší hvězdy dám. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Louisville (Kentucky, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama