Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Masoví a sérioví vrazi byli vždy jednou z největších hrozeb společnosti. Co kdyby se však daly z místa činu extrahovat jisté částice, které by pak sloužily k vytvoření virtuální projekce vrahova vnitřního světa? To by pak mohl nějaký schopný detektiv, ideálně takový, který má s myšlenkami takovýchto psychopatů bohaté zkušenosti, proniknout do studnice vrahova podvědomí a zde hledat stopy, které by pak vedly k jeho dopadení v reálném světě! Otázkou však je, jak se pravidelné návštěvy ve světech vytvořených těmi nejzvrácenějšími mozky mohou projevit na psychice samotného detektiva, obzvlášť když jde o někoho, jehož mysl je poznamenaná strašlivými a tragickými osobními událostmi... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (5)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Q66 má pravdu, někdy k opravdu dobrému a povedenému dílu stačí zajímavý nápad a velmi dobře zvládnutá atmosféra, díky které které vám nebude muset vše dávat dokonalý smysl a není ani třeba vše perfektně a podrobně vysvětlit, abyste se celou dobu slušně bavili. Chápu i diskuzní příspěvek S3DimenTa, který celou tuhle sérii přirovnává k mixu Minority Report a Haniballa, s tím, že já bych k tomu v pozdějších dílech přidal ještě Inception (well, there is a well inside a well...). Zkrátka je to hodně nápadité, tajemné a s divákem se tu občas hraje jako kočka s myší. Takže zaujalo, bavilo, dokonce jsem se často těšil na další díly. Negativa? Za mě možná trošku slabší konec, kdy jsem očekával něco víc intenzivnějšího, možná ještě zajímavějšího, ale i tak bylo zakončení adekvátní. A pak už zbývá jen jediná otázka - Jsem také geniální detektiv, když jsem totožnost Johnnyho Walkera uhádl během prvních pár dílů, nebo zrovna tohle bylo tak strašně průhledné? 7,5/10 ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

This is Kaeru. And, by remembering her name, I understand more about myself. My name is Sakaido. Full name unknown but it doesn't matter. What matters is that I'm the brilliant detective and I must solve the mystery of Kaeru's death. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je prekvapením Id:Invaded anime, ktoré by som zaradil niekde k detektívnym a psychologickým anime. Psychológia postáv je naozaj veľmi dôležitá, lebo vo svojej podstate chodíme do "studní" vrahov čo spáchali nejaký zločin. Tieto ich studne predstavujú nový svet podľa, ktorého sa dá pochopiť možno aj motív daného vraha prečo vraždí, ale hlavne rôznym vyšetrovaním pomôcť polícii odhaliť vraha. V anime nenájdete nejakého dedikovaného hlavného hrdinu aj keď na prvý pohľad sa zdá, že to je Akihito, ale situácia sa s pribúdajúcimi dielmi mení na multi hlavných hrdinov, ale aj tak si nájdete svojho favorita. Anime nemá absolútne žiadne hluché miesta, za 13 dielov sa nestihnete nudiť a všetko čo sa stane v anime pekne nadväzuje na seba, aj keď sa to nezdá hneď od začiatku, ku koncu pochopíte. Pre mňa jedno z prekvapení čo sa týka detektívnych a psychologických anime a ja mám rozhodne rád niečo, kde sa tvorcovia a tak isto diváci môžu zamyslieť nad psychológiou postáv. Vo svojej podstate tu pri tomto anime, ani nič iného, ako zamýšľať sa robiť nebudete. ()

q66 

všechny recenze uživatele

Detektivní procedurál, který se vyhýbá klasickým problémům detektivních procedurálů abstrakcí do videoherní logiky. Což se ukázalo být jako trefa, protože je díky tomu daleko méně důležité se zabývat detaily - a není nic horšího, než něco co se snaží dávat perfektní smysl, ale pak v tom kompletně selhává (jako třeba Psycho-Pass). Gen Urobuchi by něco takového naprosto určitě nenapsal (z důvodu toho moc velkého zaměření na vnitřní logiku), ale v tomto případě je to spíš pozitivum než cokoliv jiného - kromě toho vždycky precizní Ei Aoki tomu všemu dodává ten správný šmrnc. Luxusně to i vypadá, a rozhodně nejde o levnou produkci; určitě jedna z nejlepších a nejzábavnějších záležitostí i tak silné zimní sezóny. 5EP 8/10 ***** Dodatek po EP13: V podstatě není co dodat, konec určitě solidní, produkční kolaps nenastal, možná pouze odhalení hlavního záporáka trochu slabší (kdo jiný?), ale v kontextu to funguje a zas tak moc na tom nezáleží (kromě toho obecně byla skoro každá další epizoda lepší než ta předchozí). Vysoce nadprůměrná zábava, 8+/10. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že témy sme čiastkovo mohli vidieť už v rôznych Hollywoodskych filmoch, anime bolo veľmi zaujímavé a originálne. Plus bolo dosť drsné a malo pár dobre rozpracovaných šedých postáv. Napriek tomu seriál nedosiahol tých kvalít na ktoré mal našliapnuté. To najpodstatnejšie negatívum boli slabo dotiahnuté postavy, ich motivácie a vnútorné pocity, ktoré by pridali hodnotu udalostiam čo sa diali. Prišiel totiž koniec, ktorý sa možno dal predpokladať a možno nie, avšak vo výsledku to bolo uspokojivé rozuzlenie, dávalo zmysel a všetko sedelo. Lenže laxný prístup postáv k vlastným činom, rozhodnutiam a vo vyjadrovaní ubralo toľko potenciálnej hĺbky a emócií, že vo mne z anime, po dopozeraní, veľa neostalo. Áno, boli tam dve postavy s ktorými sa išlo hlbšie, ktoré to možno aj celé zachraňovali, ale dalo sa ísť oveľa ďalej a chýbalo to tam. Týmto nebol ovplyvnený iba koniec, ale aj jednotlivé prípady, ktoré boli, ako som spomínal, veľmi zaujímavé, ale chýbala im zmyselnejšia výplň. Ďalšia vec ktorá mi vadila bol málo kvalitný vizuál. Neviem, či to bol problém financií alebo iný, ale na to aké brutálne boli odorávajúce sa udalosti, to bolo veľmi sterilné. Preto si myslím, že tam bol technický a nie kreatívny problém, lebo seriál sa viditeľne snažil zvýrazniť surovú atmosféru, pomocou prostredia a krvi, ale bolo to nekonzistentné. Scénam chýbal „šum“ vo forme osvetlenia, špiny, rekvizít. Chýbali efekty aj krv, raz to bolo a raz nie. Napríklad, niekomu prestrelia hlavu, ukážu vnútro mozgu, ale neukážu krv ani čiastočky letiace okolím. Čiže jednoznačná snaha o surovosť, ale nefunguje až tak ako by mala. Vrchol celého seriálu boli jednoznačne epizódy deväť a desať, kde príbeh aj hlavná postava dostali veľa priestoru objasniť sa a otvoriť sa divákovi. Celkovo som sa zabavil a neľutujem, že som anime pozrel, ale mohlo to byť niekde úplne inde. ()

Reklama

Reklama