Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Flora Postová (Kate Beckinsale) přijala pozvání své sestřenice Judith (Eileen Atkins) k pobytu na venkovském statku rodiny Starkadderů, aby tuto svéráznou rodinu postupem času změnila k lepšímu. Služku zasvětí do tajů antikoncepce nebo např. místnímu kazateli v "kostele Třesoucích se bratří" poradí, aby jel rozšiřovat svá učení do světa v dodávce od Forda. (sTeeVe)

(více)

Recenze (10)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha je okouzlující, kousavá a ke konci trochu přestřelená. Filmová adaptace je velmi věrná, umírněná a bohužel zdaleka ne tak okouzlující. Popisy myšlenkových procesů Flory a ostatních jsou zobrazeny s neuvěřitelně čtivou nadsázkou (která nejednou připomene Saturnina), a tak je není tak snadné si zamilovat film, když vám jazyk předlohy zprostředkuje jen málokdy. Naštěstí je Kate Beckinsale ideální Flora Poste, a zbytek obsazení se lehce postará o to, aby vám ta hodina a půl utekla jako voda. Pokud chcete ale srozumitelnější zábavu, nelze než souhlasit s uživatelem Big Bear a doporučit Lekci neslušného chování. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Velkoměstská dívka bez životních zkušeností, ale s bujným sebevědomím dokáže povznést zaostalý venkov, civilizovat jej, zbavit jej ponurosti, trýznivé minulosti, pověrčivosti a přízemnosti. To je ale naivní blbost, viďte? Jenže uvědoměle, uvědoměle. Farma chabé útěchy je k reflexi nenápadně vybízející, odlehčenou hyperbolou všelikých stereotypních představ o přízemnám životě venkovských balíků a seberealizaci, jíž starost o hroudu brání. Vědomě přestřelená tresť všech možných happyendů. Veselá hra s filmem a předsudky. Poprvé **, podruhé silné ***. ()

Reklama

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Veskrze milá naivní komedie, která pobaví a pohladí - ale salvy smíchu nečekejte. Film se odehrává ve třicátých letech a velmi pozoruhodné je, že svou narativní strukturou, použitím hudby a tak trochu i scénářem připomíná četné komedie té doby. Smutné trochu je, že vynikající herci jako Eileen Atkinsová či Ian McKellen se ve filmu prakticky omezují na pitvoření (stejně tak jindy dokonalý komik Stephen Fry), a tak filmu takřka bezpracně vévodí okouzlující Kate Beckinsaleová v hlavní roli. Joanna Lumleyová v roli Flořiny londýnské přítelkyně Mary na poměrně malé ploše rovněž udělá velký dojem. Výsledek je milý, tak trochu ve stylu francouzské Amélie z Montmartru - a zdaleka ne tak ohraný. ()

allegria 

všechny recenze uživatele

"A vidělo to i ono tebe, zlato?"... Snad nejlepší moment téhle frašky, k níž jsem ze začátku neměla důvěru, ale čím dál víc jsem se skvěle bavila. Dlouho jsem se u nějakého filmu nesmála nahlas. Kdosi to tu přirovnal tak trochu k "Amélii z Montmartru", mně to spíš připomnělo styl filmu "Lekce neslušného chování", i když tady v mnohem drsnějším prostředí a s černějším humorem. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

"I saw something nasty in the woodshed" mi hlavou teď stále zní, co ta baba vlastně viděla, se však asi nikdo již nedoví... Z lingvistického hlediska tuze interesantní snímek. Chvilku to trvalo, než jsem mu přišel na chuť, ale nakonec jsem v něm jisté zalíbení našel, a odpouštím i možná trošičku přehnaný závěr. 70%. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama