Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzikál o osudech české filmové hvězdy, jehož autoři na scénu přivedli i další historické postavy včetně Jana Wericha, režiséra Vávry nebo GoebbelseHitlerem. Inscenace Divadla J. K. Tyla v Plzni... Původní český muzikál vznikl pro muzikálový soubor DJKT a je dílem autorů Aleše Březiny – hudba, Karla Steigerwalda – libreto a Jiřího Ornesta – texty písní spolu s autorem libreta. Jeho cílem není zhudebněný dějepis, ale zcela jiný pohled na známou látku, vztah herečky Lídy Baarové a říšského ministra Josepha Goebbelse. Nový muzikál je tak spíše varietní groteskou, jíž diváky provází dva hudební klauni. Autoři nás svým specifickým pohledem plným ironie, sarkasmu a provokativnosti nechávají v rychlém revuálním sledu nahlédnout do filmových ateliérů, nočního baru, nacistických kuloárů či poválečné soudní síně. Navštívíme i Jana Wericha ve Velharticích. A co na to Adolf Hitler? Lída Baarová byla milovaná, zavrhovaná, obdivovaná, provokativní, kontroverzní…. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

plechulka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem TV záznam a nelitovala, rozhodně dost jiné než třeba Renčův film. Hlavní představitelka a povětšinou všichni podali dobré výkony - nicméně stejně mně z celého muzikálu hlavě zůstala píseň (či arii) Goebbelse s refrénem "šukala, jó ta šukala" a verši typu "vzala si ho do pusy, to Magda nikdy nezkusí" .... trochu mi to připomnělo muzikál "Hácha" z Comebacku.... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tenhle muzikálový nesmysl (údajně groteska či opera buffa) jsem viděla už živě v Divadle J. K. Tyla v Plzni. A už tehdy jsem nevěřila vlastním očím. Plzeň má na to (nadějné umělce, peníze, několik výborných scén), aby se stala velmi oblíbenou divadelní Mekkou české kulturní scény, ale jednoduše nelze psát takové zhovadilosti. Nelze psát v žádném žánru blbiny inspirované skutečnými lidmi a doprovázet je veršovánky jak ze základky. Ornest a spol. se jednoduše zbláznili. Opravdu chcete dobrovolně platit za "šukala, šukala, vzala si ho do pusy" a sledovat, jak vedle vás sedí zájezd důchodců z celého regionu? Art splnil svou úlohu a zaznamenal největší omyl domácího divadelnictví poslední dekády. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama