Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejmocnější londýnský zločinec je nalezen mrtvý a nikdo neví, kdo vraždu vykonal. (SkyShowtime)

Recenze (21)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rodinka starého kápa Finna Wallace velké sympatie neposbírá. O tom žádná. A pak hlavě rodiny vyvrtá někdo do jeho hlavy dvě díry. To neměl dělat, protože rozjel kolotoč intrik, brutálního násilí, špatných rozhodnutí, vrážení si kudel do zad a poměřování si eg. Král je mrtev a co bude dál? Byznys přebírá vznětlivý syn Sean, obchod jde ale dočasně stranou, důležité je totiž ukázat na toho, kdo stiskl spoušť. Tvůrci rozehrávají (stopáží úctyhodnou, pro někoho ale šílenou) klasickou mocenskou šachovou partii, ve které jsou nesympatičtí bossové i jejich poskoci. Množství postav mi zatím krapet splývalo. Ale uvidíme. Řežba v pubu i okolo něj brutální i nápaditá, stejně jako zúčtování se sekáčkem na maso. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otvarak, trvajuci hodinu a pol a dodavajuci tak hutnu atmosferu, perfektnu kameru a akcne sceny s choreografiou, co sa mnohokrat nevidi pri filmoch s nasobnym rozpoctom. Pri "potycke" v krcme som si hned spomenul na "drsnarny" z The Raid. Rozhodne nadpriemer s mnozstvom kvalitnych postav a linii v britskom podsveti. Slusne herecke obsadenie. Odporucam. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní výkop. Úvodní záběr s převráceným Londýnem mi připomněl podobný záběr/scénu z Lepšího zítřku 3, který má Evans určitě nastudovaný a potěšil. Po dvou startovních vraždách začne tempo udávat probíhající pohřeb, na jehož pozadí se exponují postavy a vztahy a pohřeb (a předčasně i celý pilot) vrcholí luxusní raidovskou bitkou v hospodě, ke které Evans před koncem přihodí ještě jednu skromnější se sekáčkem, ale taky parádní. Postavy sympatické, stejně jako celková surovost a je tu náběh na kvalitní gangsterskou ságu drsnou jako zapnutá bruska v xichtě. Ritchieho Gentlemani mě moc nebrali, ale tady si zjevně spravím chuť. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi pekne ďakujem podstatne mladšiemu užévateľovi tejto databázy Dominikovi za skvelý tip, prvá epizóda ma dostala. Ale že úplne. By the order offucking Peaky Blinders mi body za vyjadrenie vlastného názoru na spoločnosť a filmy ubúdajú a to je dobré znamenie.Z okruhu mojich "priateľov" miznú, krok za krokom, ľudia ktorých vytočí to že názor na jeden konkrétny film či epizódu máme rozdielny...Takéhoto človeka sotva možno nazvať "priateľom", pretože rôzni ľudia, rôzne názory ale takýto je dnešný svet...polarizovaný, deti neprejavujú úctu svojim rodičom, za peniaze mnoho ľudí zaprie svoju matku, ale mňa teší jedna vec. Čím viac takýchto ľudí ubudne z môjho friend listu o to radšej tu budem chodiť. A samotný seriál je ťažké okomentovať, skrátka Briti to vedia a táto epizóda ma vtiahla do deja viac ako čokoľvek predtým... ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No ta ja chuj. To som si hovoril skoro celý diel. vedel som o tomto seroši a nejak som ho obchádzal,a teraz reku dám mu šancu a kurva fix to masaker neskutočný. Herecky všetci okrem starej starkovej(už v GOT ma strašne srala) fajn,. Story lien zaujímavá, gangsterky nie sú môj šálok kávy ale má to čosi z depalmu, možno i z kmotra. Ale predovšetkým to má Evansa a hoci prvý diel šetrí akciou, tak ak nejaká príde je dobrá a krvavá. najmä záverečná v tom feťáckom baráku alebo čo to bolo. Takže sa teším jak decko na ďalšie party. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama