Reklama

Reklama

Gangs of London

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2020–2023), 24 h 31 min (Minutáž: 49–87 min)

Hrají:

Joe Cole, Ṣọpẹ́ Dìrísù, Michelle Fairley, Colm Meaney, Lucian Msamati, Paapa Essiedu, Brian Vernel, Pippa Bennett-Warner, Mark Lewis Jones, Jing Lusi (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Město Londýn je zmítáno bouřlivými boji mezinárodních gangů, které mu vládnou, a náhlým vzduchoprázdnem, které vznikne, když je zavražděna hlava nejmocnější londýnské zločinecké rodiny. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (130)

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Tak to se mi asi nikdy nepoštěstilo, že bych měl 3 seriály po sobě a všechny za plný počet. Každopádně to spolu nesouvisí. Co tohle bylo za masakr to nemá obdoby. To je prostě áčkovej akční skvost. Tak brutálně nechutný (dokonalý) scény jsem naposledy viděl ve Warrioru. Řemeslně dokonale zvládnuté. Ale co musím vyzdvihnout, že se toho nebojí a mlátí tam běloch negra, negr negra a negr bělocha. To se v dnešní nechutný ultrakorektní době velmi cení! No to jsem trošku odbočil, tak zpátky k seriálu. Perfektní počin, jak herecky, tak příběhově i co se zvratů týče. Když jsem po 2 dílech zjistil, že to točil rejža Serbuan Maut, tak sem si řekl no jistě, já věděl že mi to něco připomíná. Ale tohle bylo o level výš. Herci skvělí, scénář perfektní, soundtrack sem si užil. Dost zajímavých zvratů, který nejsou úplně čitelný. No je to hlubší než by si člověk pomyslel, kdo asi tak tahá za nitky dnešního světa, lepší nevědět:) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

1. séria: Do veľkej miery súhlasím s Ouwenom a pritom som tak strašne dúfal, že mi to sadne. Dejovo to je prehnane šialená gangsterka úplne odtrhnutá od uveriteľnej reality. Keby som to mal k niečomu prirovnať, tak ma napadá seriál Into the Badlands. Ale ten sa odohráva v ďalekej postapo budúcnosti. A ani tam neboli všetky tie farebné gangy tak úchylne brutálne jak tu. V Gangs of London sa gangy líšia namiesto farieb oblečenia, farbou pleti. A to je tak zhruba ich jediný rozlišovací znak. Všetci to sú buď nesympatickí úchylní debili (hlavne ústredná gangsterská família) alebo nevýrazní šupáci (agent v utajení). Nejaká hlbšia psychológia nefunguje ani u jedného. Trochu ma zaujal len príbeh cigánskeho otca, ktorý sa snažil chrániť svojho idiotského syna a jemu som trochu držal palce. Úplne neprirodzene pôsobí, že prakticky všetci tu vedia kung-fu. V ázijských filmoch si na to našinec už tak nejak zvykol a je ochotný to akceptovať, ale že sú takí kung-fu frajeri v Londýne mi proste nesedelo. No a konečne k akcii. Technicky je podľa mňa prevedená absolútne špičkovo. Horšie je to miestami s taktikou v prestrelkách v ktorých sa len na efekt masovo strieľa a krv strieka v hektolitroch na všetky strany, ale chýbalo mi v nich napätie. Gareth Evans mi pripadá ako malý chlapec, ktorý si rozostaví vojakov a potom vymýšľa totálne šialenosti a pritom kašle na logiku. Hlavne aby to bolo čo najviac na efekt. V slávnom akčnom piatom diely ma preto oveľa viac ako finálna megaprestrelka, bavila scéna na záchode, v ktorej sa dalo napätie krájať. To som si zas po dlhšej dobe povedal, že Gareth Evans dokáže viac, ako len natočiť akciu. Bitky sú zase pre zmenu extrémne brutálne až to hraničí s torture pornom. Miestami je to tak prehnané, že to pôsobí skôr trápne. Od druhej polovice séria ma úplne prestalo zaujímať to jak kto dopadne. Koniec som už odzýval a ďalšie série rozhodne vynechám. Výsledkom je krvavý seriál, ktorý nemá dostatok akčných scén, aby to nenudilo a postavy a všetky tie ich pikle sú príliš plytké na to, aby to bolo dostatočne napínavé. 4/10. ()

Reklama

husokachna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série v mnoha ohledech náhul jako kráva (terminus technicus), v mnoha ohledech zase nedotažená nelogická blbost. Pojal jsem to jako násilný akční béčko a tak jsem v první polovině první série chrochtal blahem. Když už si člověk říká, že je to hloupý až moc, Evans a spol. přitlápnou plyn a servírují kulervoucí scény, za který by se nestyděl Zátah, kdy jsem nervama nedýchal. V druhé půlce se pak začne rozplétat to, co se zapletlo a už to není úplně ono, pořád to má ale dostatek šťávy, aby to dotáhlo do zdárného konce. Uvidím, jestli si dám sérii druhou, pokud SPOILER.........mi nevrátí Seana, tak končím. První série - lepší tři vystřílený cikánský maringošky. EDIT: Druhá série je neskutečnej výblitek a odpornej macerát té první - viz samostatný komentář. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

vůbec nechápu jak je možné,že jsem tohle chtěl úplně vynechat.Nakonec mě každopádně (naštěstí pro mě) přesvědčila osoba Garetha Evanse a to co jsem dostal předčilo moje očekávání jako už dlouho nic.Gangs Of London jsou moderní gangsterka se vším všudy a osobně jsem nenašel nic co by tu chybělo.Má to spád,napětí,zamotané vztahy,kdy každý je více či méně svině,skvělou akci,hutnou atmosféru a skoro všechno je tu naprosto extrémně brutální.Všechno tu do sebe krásně zapadá a nenašel sem epizodu,která by mě nebavila,nebo v ní bylo vícero hluchých míst.I tam kde se jakože nic moc neděje přijde alespoň v závěru něco nad čím padne brada (odstřelovač,...).A aby toho nebylo úplně málo,nad vším ční Evansova pátá epizoda,která je famózní od začátku do konce a po zásluze se zařadí mezi nejlepší epizody libovolných seriálů ever...90% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Velmi nepřekvapivě pokud za režií jednotlivých dílů stojí Edwards, tak to kope jak blázen, akční scény jsou vrcholem roku, destrukce objektů i těla je vytočená úplně doprava a kamera vymejšlí zajímavý fígle. Díky tomu i ten supervážně podanej komiksovej děj s nevýrazným protagonisou docela šlape a celkem zaháčkuje, jakkoli víte, že takhle se věci v žádném vesmíru fakt nedějí. Do pátýho dílu včetně prostá radost, poté si na sesli sednou nezajímaví režiséři Gens a Hardy, téměř úplně tomu spadne řetěz a zbylé čtyři díly nepřijde ani žádná akční scéna, tedy atrakce, pro kterou jsem si myslel, že tenhle seriál vznikl především. Jinak nemám problém s Edwardsovou potřebou tvořit monumentální mafiánské ságy, jejichž svět si představuje jak Hurvínek válku (viz také druhý Raid), ale je v tom za tou hromadou násilí nějaká bezelstná radost a dětské nadšení. Ať mu do toho  ale nehatá kdokoli jinej. ()

Galerie (349)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě několikrát zazní píseň „Only You“ od The Platters. (Duoscop)
  • Režisér Gareth Evans měl původně točit pouze film. Pro seriál se rozhodli hlavně z důvodu toho, aby mohli lépe vykreslit postavy a celý mafiánský svět. (radecacek)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

O čem by byl třetí Raid?

O čem by byl třetí Raid?

24.04.2020

Velšského režiséra Garetha Evanse budou diváci nejlépe znát díky jeho výraznému zápisu do akčního žánru v podobě snímku Zátah: Vykoupení (The Raid). Nejenže režisér posunul hranice choreografie… (více)

Reklama

Reklama