Reklama

Reklama

Gangs of London

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2020–2023), 24 h 31 min (Minutáž: 49–87 min)

Hrají:

Joe Cole, Ṣọpẹ́ Dìrísù, Michelle Fairley, Colm Meaney, Lucian Msamati, Paapa Essiedu, Brian Vernel, Pippa Bennett-Warner, Mark Lewis Jones, Jing Lusi (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Město Londýn je zmítáno bouřlivými boji mezinárodních gangů, které mu vládnou, a náhlým vzduchoprázdnem, které vznikne, když je zavražděna hlava nejmocnější londýnské zločinecké rodiny. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (130)

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Celá první série bavila a ač tím nejsem natolik okouzlen, protože mě příliš nebavil protagonista, tak to má nadstandarní úroveň. Skvělá choreografie akčních scén a relativně funkční a dobře rozfázovanej příběh - kterej jsem však po dvou letech od shlédnutí úplně zapomněl, což taky o něčem vypovídá. Druhá série bavila podle očekávání o něco méně. Opět tam jsou skvěle zpracované akční scény, ale problém je v tom, že jsem nějak nenašel důvod pro to, proč by mě mělo zajímat, co se s jakoukoliv postavou stane. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Cinemax se vrací do formy ... a nemohl si vybrat lepší režiséry jak Gense a Evanse. Evans naděluje áčkovou brutální akci, kde si vyloženě hraje s každým záběrem a Gens jde v jeho stopách, minimálně co se brutality týče. Jen je převeliká škoda, že vyčerpali skoro celý rozpočet na prvních pět dílů a zbylé 4 už se jelo nejspíš na úvěr. Upřímně doufám, že druhá řada bude mít o dost větší budget, jelikož tohle je fakt pecka, která si zaslouží každý cent ! ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde o projekt Garetha Evanse to začalo relativně pozvolně a začal jsem předpokládat, že půjde spíše o thriller, než akční řežbu, ale postupem času bylo jasné, že se Evansova specializace nezapře, což bylo nekompromisně potvrzeno pátou epizodou, která strčí do kapsy kdejaký akční hollywoodský blockbuster. Gangs of London jsou téměř dokonalou kombinací mafiánského dramatu a dechberoucí akční jízdy. Nicméně po šesté epizodě to podle mého šlo se zábavností dost z kopce, nevím, jestli byly tvůrcům omezeny zdroje, ale z potenciálně dechberoucích akčních scény jsme viděli jen začátek a konec a finále bylo překvapivě neepické. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gareth Evans servíruje v 9 hodinách gangsterský Opus Magnum a je to událost roku možná i století. Evans se režijně evolvoval snad o 2 úrovně a natočil nám silný osudový příběh s hutnými charaktery, poutavým příběhem, úžasnou akcí, kde násilí dostává absolutně jiný a nový rozměr. Boss britské mafianké rodiny je zastřelen a syn pozastavuje všechen obchod a vydává se do války za pachatelem a pomáhat mu bude Sope Dirisu, což je policista v utajení i hlavní hrdina. Evans opravdu natočil nejlepší gangsterku od Scarface, kde každá postava vypadá jako opravdový Gangster nikoli herec a sešla se zde velká skupina rodin. Britští gangsteři, Britští cikáni, Irové s flintama, Nigerijci s mačetama, vycvičení Turci, Dánská speciální jednotka a další. Osudovost z toho stříká na všechny světové strany a Evans baví i zajímavými zvraty a podrazy. Raidovská Akce je opět absolutní skvost. Soubojů je sice méně, než by se čekalo, ale když na ně došlo, tak patří k tomu nejlepšímu v žánru a vynikající jsou i přestřelky, které svou reálností vyrážejí dech. Řekl bych, že každá jedna akční scéna už teď nese kultovní nádech. Krom klasické akce zde dojde i na mučení ( trhání nehtů a zubů včetně) a hodně nepříjemných způsobů jak zabít člověka ( zabetonování zaživa či poprava střelnou zbraní používaná na jatkách k zabíjení kráv byla síla). Vrcholem je pro mne 5 díl, což je 35 minutový Home Invasion a je to takový masakr, že jsem si nadšením málem urval hlavu. Nádherných infarktově strávených 9 hodin, kde jsem se potil, řval, fandil a nemálokrát koukal s otevřenou bránicí. K seriálu mám výtku pouze jedinou a to, že od 5. dílu Evans předává režisérské křeslo Xavieru Gensovi a ten se soustředí spíše na příběh a vývoj postav. Doufám, že se seriál dočká 2.série. Příběh*****, Akce*****, Humor>Ne, Násilí*****, Zábavnost*****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra*****, Napětí*****. 10/10: ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pulpový echt (jakože ale opravdu echt) násilný gangsterský epos jak má být aneb "moderní Gangy z Birminghamu prohnané akční choreografií Zátahu se špetkou ritchiovek". A Evans této premise dostává nejen se ctí, ale i hektolitry prolité krve a nějakého toho gore během časté, různorodé a vymazlené akce. Má to vše, co byste od pravověrné gangsterské žánrovky čekali. Silné charaktery, skvělé obsazení, filmovost, osudovost a vrážení si kudel do zad. V tomto případě v přeneseném slova smyslu i tom doslovném. Obstálo by to samo o sobě čistě jako gangsterská sága o střetu několika rodin/společenských tříd, o pomstě, o cti, o rodině a především prachách a moci. Jenže je zde nadstavba, která to povyšuje nad obyčejnou poctivou gangsterku. A sice choreografie a provedení syrových akčních scén. Evans se nezapře a raidovské pověsti nezůstává dlužen ani tu poslední zlámanou kůstku v těle. Být to prachsprostá přehlídka bezmyšlenkovitých násilných akčních orgií pospojovaných výrazně horší mírnix týrnix náhražkou děje, tak by to stejně aspirovalo na plnou palbu. Ano, tak je tento aspekt dobrý a (nejen) v rámci seriálové akce přelomový. Kdo něco podobného kdy zkusil v seriálové podobě? V několika scénách Daredevil a párkrát Banshee? Jenže tady lahůdková kaskadérská akce není hlavním lákadlem. Jsou tu nepochybně pasáže (a díky páté epizodě celé díly), které zkultovní a budou se po stránce provedení, intenzity a choreografie rozebírat až do svatého Dyndy. Přes veškeré kvality je však akční složka "pouhou" třešničkou na dortu kvalitního gangsterského korpusu. Ne, to vlastně není pravda. Gangy Londýna se nedají zredukovat na gangsterskou ságou s prvky akce či akční seriál s prvky gangsterky. Oba aspekty jdou natolik nerozdělitelně ruku v ruce, že tvoří svébytný celek, který si nelze nezamilovat. Pokud na něj budete mít dostatečně odolný žaludek. | S1: 5/5 | ()

Galerie (349)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě několikrát zazní píseň „Only You“ od The Platters. (Duoscop)
  • Seriál je založen na méně známé stejnojmenné videohře, která vyšla na PSP. (radecacek)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

O čem by byl třetí Raid?

O čem by byl třetí Raid?

24.04.2020

Velšského režiséra Garetha Evanse budou diváci nejlépe znát díky jeho výraznému zápisu do akčního žánru v podobě snímku Zátah: Vykoupení (The Raid). Nejenže režisér posunul hranice choreografie… (více)

Reklama

Reklama