Reklama

Reklama

Gangs of London

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie, (2020–2023), 24 h 31 min (Minutáž: 49–87 min)

Hrají:

Joe Cole, Ṣọpẹ́ Dìrísù, Michelle Fairley, Colm Meaney, Lucian Msamati, Paapa Essiedu, Brian Vernel, Pippa Bennett-Warner, Mark Lewis Jones, Jing Lusi (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Město Londýn je zmítáno bouřlivými boji mezinárodních gangů, které mu vládnou, a náhlým vzduchoprázdnem, které vznikne, když je zavražděna hlava nejmocnější londýnské zločinecké rodiny. (SkyShowtime)

Recenze (130)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gareth Evans servíruje v 9 hodinách gangsterský Opus Magnum a je to událost roku možná i století. Evans se režijně evolvoval snad o 2 úrovně a natočil nám silný osudový příběh s hutnými charaktery, poutavým příběhem, úžasnou akcí, kde násilí dostává absolutně jiný a nový rozměr. Boss britské mafianké rodiny je zastřelen a syn pozastavuje všechen obchod a vydává se do války za pachatelem a pomáhat mu bude Sope Dirisu, což je policista v utajení i hlavní hrdina. Evans opravdu natočil nejlepší gangsterku od Scarface, kde každá postava vypadá jako opravdový Gangster nikoli herec a sešla se zde velká skupina rodin. Britští gangsteři, Britští cikáni, Irové s flintama, Nigerijci s mačetama, vycvičení Turci, Dánská speciální jednotka a další. Osudovost z toho stříká na všechny světové strany a Evans baví i zajímavými zvraty a podrazy. Raidovská Akce je opět absolutní skvost. Soubojů je sice méně, než by se čekalo, ale když na ně došlo, tak patří k tomu nejlepšímu v žánru a vynikající jsou i přestřelky, které svou reálností vyrážejí dech. Řekl bych, že každá jedna akční scéna už teď nese kultovní nádech. Krom klasické akce zde dojde i na mučení ( trhání nehtů a zubů včetně) a hodně nepříjemných způsobů jak zabít člověka ( zabetonování zaživa či poprava střelnou zbraní používaná na jatkách k zabíjení kráv byla síla). Vrcholem je pro mne 5 díl, což je 35 minutový Home Invasion a je to takový masakr, že jsem si nadšením málem urval hlavu. Nádherných infarktově strávených 9 hodin, kde jsem se potil, řval, fandil a nemálokrát koukal s otevřenou bránicí. K seriálu mám výtku pouze jedinou a to, že od 5. dílu Evans předává režisérské křeslo Xavieru Gensovi a ten se soustředí spíše na příběh a vývoj postav. Doufám, že se seriál dočká 2.série. Příběh*****, Akce*****, Humor>Ne, Násilí*****, Zábavnost*****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra*****, Napětí*****. 10/10: ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Raději neváhejte a ihned se na to podívejte! Tohle také dlouho nevydrží odolávat kultu svatého Flojda. Svinstvo jedno rasistické! V prvním díle dají v hospodě bílé huby mouřenínovi pěkně na držku a v sedmém dokonce hnusný slonovinový xenofob střelí černouška do nohy!!! A to radši ani nemluvím o tom, že někde uprostřed guerilla privilegovaných rasistů brutálně zbaví korektní, multikulti a dokonale asimilovaný svět celé jedné osady moRu. Ježyš, pardon, chtěl jsem říct Romů, měl jsem tu Wykydpédii zrcadlově. Každopádně Zátahový Ívns je prostě démon. Začíná to jako kulantní a záživní gangbangerská kriminálka, co velmi solidně odsejpá, pak však přijde čtvrtý a pátý díl, po nichž jednomu v němém úžasu spadne sanice a samovolně vyteče z pravého koutku slina. Takovou neuvěřitelně popičovní akční koksárnu v seroši jen tak zase neuvidíme, a i kdyby ostatní díly byly Refn, jednoznačně plná palba pro celou sadu. Nebyly, a tak tomu lze bez mrknutí kakaového oka odpustit i ten trochu rozpačitě otevřený konečník, doufajíc, že si Geret nedělá z huby trhací kalendář a opravdu bude i další řada. Klidně i až po titulky narvaná černochy, aby zase neměl nějaký vysmažený aktivista či přizdisráčský majitel televize sebemenší důvod to vyčernolistovat. I když … Černá listina se v kontextu nedávného obracení se světa v prdel záhy určitě stane rasistickým výrazem, tudíž bychom asi měli začít pomalu používat korektní, rasově nediskriminační termit Bílá listina. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Před závorku bych jako řídící argument vytknul, že nemám rád gangsterky, protože mi na nich povětšinou vadí obrovské množství navzájem splývajících a nesymaptických postav (gangsterů a jejich poskoků) a překombinovaný děj, v němž nestíhám držet niť s tím, kdo na koho zrovna šije boudu a kdo koho ojebává. To platí beze zbytku i tady. V první půlce epizod mě to ale ještě bavilo hodně, zvlášť sladká tečka v podobě nějaké šílené akční / brutální scény byla vždy velmi příjemná. Pátá, relativně samostatně stojící epizoda, je úplně nabušené home invasion a jasný vrchol seriálu. Evans se nezapře. Bohužel pro poslední čtyři díly převzal režijní otěže Xavier Gens a imho je to režijně o třídu níž než v případě Evanse a Hardyho, a je to znát. A v důsledku mě Gangs of London právě tehdy přestaly bavit a zajímat. Fanouškům gangsterek to ale jde doporučit bez váhání. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pulpový echt (jakože ale opravdu echt) násilný gangsterský epos jak má být aneb "moderní Gangy z Birminghamu prohnané akční choreografií Zátahu se špetkou ritchiovek". A Evans této premise dostává nejen se ctí, ale i hektolitry prolité krve a nějakého toho gore během časté, různorodé a vymazlené akce. Má to vše, co byste od pravověrné gangsterské žánrovky čekali. Silné charaktery, skvělé obsazení, filmovost, osudovost a vrážení si kudel do zad. V tomto případě v přeneseném slova smyslu i tom doslovném. Obstálo by to samo o sobě čistě jako gangsterská sága o střetu několika rodin/společenských tříd, o pomstě, o cti, o rodině a především prachách a moci. Jenže je zde nadstavba, která to povyšuje nad obyčejnou poctivou gangsterku. A sice choreografie a provedení syrových akčních scén. Evans se nezapře a raidovské pověsti nezůstává dlužen ani tu poslední zlámanou kůstku v těle. Být to prachsprostá přehlídka bezmyšlenkovitých násilných akčních orgií pospojovaných výrazně horší mírnix týrnix náhražkou děje, tak by to stejně aspirovalo na plnou palbu. Ano, tak je tento aspekt dobrý a (nejen) v rámci seriálové akce přelomový. Kdo něco podobného kdy zkusil v seriálové podobě? V několika scénách Daredevil a párkrát Banshee? Jenže tady lahůdková kaskadérská akce není hlavním lákadlem. Jsou tu nepochybně pasáže (a díky páté epizodě celé díly), které zkultovní a budou se po stránce provedení, intenzity a choreografie rozebírat až do svatého Dyndy. Přes veškeré kvality je však akční složka "pouhou" třešničkou na dortu kvalitního gangsterského korpusu. Ne, to vlastně není pravda. Gangy Londýna se nedají zredukovat na gangsterskou ságou s prvky akce či akční seriál s prvky gangsterky. Oba aspekty jdou natolik nerozdělitelně ruku v ruce, že tvoří svébytný celek, který si nelze nezamilovat. Pokud na něj budete mít dostatečně odolný žaludek. | S1: 5/5 | ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„TOHLE NENÍ OBYČEJNÁ VÁLKA GANGŮ...“ ///  První série výrazně lepší než druhá. Proto jdu s hodnocením o hvězdu níž. Více u jednotlivých sérií... ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WOW! Ultranásilná gangsterská sága ze současného Londýna s masakrálními akčními scénami, vedle které Ritchieho Gentlemani působí jako Kouzelná školka. Jedna věc je lahodně temný, zamotaný a napínavý příběh s dobrými postavami a herci, ale co to dělá revolučním jsou (nejen na televizi) neskutečně intenzivní, promakané, brutální a krvavé akce - pod seriálem je totiž podepsaný Gareth Evans, rejža obou Raidů. Hned v pilotu se týpek probije hospodou plnou nepřátel vyzbrojený šipkou, co sebere z automatu, a obléhačka baráku v polovině seriálu je čiré inferno. Pěšáci umírají po desítkách, krev stříká jako v upíří sprše, jeden headshot střídá druhý... Měl jsem k tomu natočit reakční video - půlku času bych se tvářil znechuceně a druhou půlku hýkal nadšením. Škoda, že to v půlce poněkud zvolní, a po luxusním předposledním díle který mě učebnicově našponoval na finále, byl ten závěrečný dost rozpačitý. Ale i tak je to jak žánrová, tak televizní událost. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Čirý tlak, ktorý sa na diváka rúti cez obrazovku, a shmotňuje sa v chemické pocity v tele aj duši, činia v prvých piatich epizódach z Gangs of London jedinečný, nečakaný zážitok. Zbytok epizód je slušný dodatok, ale po whisky ani víno nechutná. Len keď pozreš, pochopíš. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Cinemax se vrací do formy ... a nemohl si vybrat lepší režiséry jak Gense a Evanse. Evans naděluje áčkovou brutální akci, kde si vyloženě hraje s každým záběrem a Gens jde v jeho stopách, minimálně co se brutality týče. Jen je převeliká škoda, že vyčerpali skoro celý rozpočet na prvních pět dílů a zbylé 4 už se jelo nejspíš na úvěr. Upřímně doufám, že druhá řada bude mít o dost větší budget, jelikož tohle je fakt pecka, která si zaslouží každý cent ! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel zklamání. První půlka mě nebavila vůbec..ve druhé se to zlepšilo, nicméně jsem se nemohl naladit na tempo a celkem mě to zaráželo. Od Garetha Evanse chci vidět úplně všechno, takže očekávání byla vyšponována celkem vysoko a hlavně v bitkách tělo na tělo jsem jeho rukopis poznával (pátý díl v jeho režii nejen u mě za 5*, nicméně jako jediný). Vůbec mi nesedl příběh a velká většina postav, naštěstí to druhá polovina, ke které jsem se odhodlal až po více než půl roce, zachraňovala, co jí jen síly stačily. Do druhé sezóny jdu, to už jsem rozhodnutý, ale tentokrát budu našlapovat opatrněji a všem, kteří to pasují na seriál loňského roku jen tiše závidím. A bez toho hnusnýho realistickýho mučení bych se obešel... PS : Only you je nádherná písnička, kterou mi dokázal jeden díl zošklivit. 65% ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PRVNÍ SÉRIE: Rodinka starého mafiánského kápa Finna Wallace velké sympatie neposbírá. O tom žádná. A pak Finn koupí kulku do hlavy. To neměli dělat, protože rozjeli kolotoč intrik, brutálního násilí, špatných rozhodnutí, vrážení si kudel do zad a poměřování si eg. Král je mrtev a co bude dál? Byznys přebírá vznětlivý syn Sean, obchod jde ale dočasně stranou, důležité je totiž ukázat na toho, kdo stiskl spoušť. A kdo to celé objednal. Tvůrci rozehrávají klasickou mocenskou šachovou partii, ve které jsou nesympatičtí bossové i jejich poskoci. Dlouho je to právě o hledání cesty k postavám, kterých je moc, tou ústřední je polda v utajení, který se dostává pod kůži několika stěžejním hráčům. Žádný až tak silný, ba dokonce osudový příběh jsem ale nevnímal. Na žádné velké klanění se před scénářem to rozhodně není. Jak zaznívá všude kolem, naopak vybočuje nekompromisní akce, která je přehledná, nápaditá a svou reálností místy vyráží dech. Velšský filmař Gareth Evans, který stojí za uznávanou akční sérií (čti absolutní řežbou) The Raid, plní tyhle kolonky na jedničku. Všechna čest choreografii, i tady jdou herci/kaskadéři co se fyzického výkonu na dřeň. Mám rád, když mají tvůrci kuráž, ale na druhou stranu to neznamená, že potřebuji ke spokojenosti, aby krev čvachtala z každého druhého záběru. V tomhle světě je prostě naprosto běžné, že někdo někoho ohrožuje bouchačkou nebo někomu pomalu strhává nehty. Žádná policie, žádní svědci, žádné kamery, žádné obavy z důsledků. Britové, Nigerijci, Irové, Dánové, Turci… jedni mají automatické zbraně, jiní mačety, všichni neklidnou povahu. Ty celkové tři hvězdy mi nakonec sedí víc, a to i proto, že v druhé polovině série to stále silněji nedrží pohromadě, mnohé dějové linie se svého uspokojivého konce nedočkaly. Sympaticky propletené to v závěru nakonec není, finále víceméně nijaké. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Peace was never an option" aneb zajímavá modernizovaná odpověď na Peaky Blinders servírovaná na seriálovém podnose od Garetha Evanse, současného nekorunovaného bosse akčního žánru. Totožně jako v duologii RAID, i zde najdete špičkovou dynamickou akci – leč ten zbylej matroš mezi tímto je de facto kaše z prášku. Problémem je, že Gareth Evans umí mistrovsky pojmout akční sekvence, jenže nedokáže implementovat alespoň jednoduchý strukturální drama a vztahový peripetie mezi jednotlivými charaktery, což z celýho seriálu dělá celkem nudnou záležitost. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Hrozná blbost, ale má to světlé momenty - samozřejmě hlavně akci, když už se objeví, ale v první polovině je trochu zajímavý i příběh, když jde ještě jen o to detektivní hledání vraha mafiánského bosse na pozadí rozjíždějící se války pár gangů. To se pak ale rozplizne do nesmyslného bordelu kde i do té doby zajímavé charaktery jsou najednou dost random a hranice mezi gangy zmizí, až nakonec začne být úplně jedno o co tam vlastně jde a proč se co děje. Není zábava to sledovat, od šestého dílu už jsem jen nechápal proč to pořád tak protahují - a přitom ani samotné finále není pořádně uzavřené. Co je ale horší, té akce tu moc není. Gareth Evans jako showrunner sliboval velké věci, ale on režíroval jen první a pátý díl, které jsou tedy našlapané velmi, a v těch ostatních skoro žádné akční scény nejsou - a ty co ano se odbijí jen pár záběry a ukrutnou brutalitou místy přecházející až do torture porn. Je to nuda. Imho stojí za to vidět jen první a pátý díl (ten stojí příběhově úplně samostatně), a zbytek je ztráta času. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná nejdrsnější a nejbrutálnější gangsterka televizní historie. Gareth Evans nezůstal své pověsti akčního génia nic dlužen a naservíroval nám strhující a naprosto nekompromisní mix mafiánského dramatu, policejního thrilleru a radikálního akčního nářezu. Vrcholem jsou, nepřekvapivě, epizody režírované přímo Evansem (pátý díl je pomalu dokonalost sama). Kdyby se to ke konci dějově trochu nerozsypalo, v podstatě by to nemělo chybu. Uvidíme, s čím přijde druhá série. S01: 90 % ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Prostě wow! Tohle jsem nečekal. Rukopis Garetha Evanse tam jde dost vidět. Po Raidech je z něj hvězda, a tak si zkusil natočit i seriál z prostředí londýnského podsvětí. Je to dost dobře udělané. Akce tam moc není, ale když je, tak pořádná. Po smrti hlavního bosse vzniká menší chaos. Syn chce zaujmout jeho místo a byznys se začíná hroutit. Všichni se snaží najít jeho vraha. Je nám představeno několik hlavních postav a je tam i pár známých herců. Taky se tam skvěle pracuje s kamerou. Kupodivu to není jen o akci, ale má to i dost propracovaný příběh. Sledujeme boj o moc mezi jednotlivými mocenskými skupinami a zároveň se pomalu dostáváme pod pokličku tomu, kdo vlastně tahá za nitky. Akce je neskutečně promakaná a jsou tam věci, co jsem zatím neviděl. Uvidíme, co bude dál. "Podívej se z okna." ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení, něco takového jsem už dlouho neviděl. Naprosto fantastické, výborná drsná syrová ryzí akce, zápletek, jako když nasereš a vše se proplétá a jde do tuhého díl od dílu. Opravdu výborné a pro mě jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděl. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gareth Evans, který má na svědomí vynikající akční jízdu The Raid se spojil se specialistou na drsné krváky Xavierem Gensem a natočili devítidílný seriál z prostředí britských gangů, který započne smrtí hlavy britského gangu a odstartuje krvavou válku všech ostatních. Oba tvůrci do seriálu vložili to co umí nejlépe a tak nechybí prvotřídní akce, (bitky jak z Raidu, exkluzivní přestřelky) tak ani neřízená brutalita (nejednou jsme svědky mučení). Bohužel i přes nesporné kvality se nejedná o bezchybné dílo. Kvalita dílů je kolísavá a akční díly jsou bohužel střídány těmi neakčními, které však díky nepříliš působivému scénáři a ne úplně přesvědčivými hereckými výkony, nejsou tolik zajímavé. Přesto se jedná o povedený kousek, který není zbytečně natahovaný a prakticky každá akční scéna je nezapomenutelná, ať už se jedná o bitku v baru, likvidaci cikánského kempu, nebo útok na dům. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Toto ma nejako obišlo. Aj na môj vkus je to príliš surové, krvavé, kruté, ale na úkor zaujímavejšieho a hlavne uveriteľnejšieho príbehu. Pomaly to je natočené tak, že v tom Londýne nežije nikto len mafia a bežne sa tam strieľa z automatických zbraní. Jedine, čo tu vyšlo špičkovo, je intrigánstvo a potešili aj niektorí herci z Game of Thrones. Ale účelová brutalita to u mňa necháva ne priemere. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Čím dále seriál pokračuje, tím méně zajímavé to je. Začátek výborný, ke konci už jsem se v tom ztrácel, nebavilo mě to a přišlo mi to zbytečně moc upovídané. Souboje a akce výborná, přírodně surová a krvavá, ale i s tou se tady nesmyslně šetřilo. Kvalitní seriál, ale za mě promrhaný potenciál. Souhlas s komentáři: Ouwen a Lacike ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Velmi nepřekvapivě pokud za režií jednotlivých dílů stojí Edwards, tak to kope jak blázen, akční scény jsou vrcholem roku, destrukce objektů i těla je vytočená úplně doprava a kamera vymejšlí zajímavý fígle. Díky tomu i ten supervážně podanej komiksovej děj s nevýrazným protagonisou docela šlape a celkem zaháčkuje, jakkoli víte, že takhle se věci v žádném vesmíru fakt nedějí. Do pátýho dílu včetně prostá radost, poté si na sesli sednou nezajímaví režiséři Gens a Hardy, téměř úplně tomu spadne řetěz a zbylé čtyři díly nepřijde ani žádná akční scéna, tedy atrakce, pro kterou jsem si myslel, že tenhle seriál vznikl především. Jinak nemám problém s Edwardsovou potřebou tvořit monumentální mafiánské ságy, jejichž svět si představuje jak Hurvínek válku (viz také druhý Raid), ale je v tom za tou hromadou násilí nějaká bezelstná radost a dětské nadšení. Ať mu do toho  ale nehatá kdokoli jinej. ()

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

O čem by byl třetí Raid?

O čem by byl třetí Raid?

24.04.2020

Velšského režiséra Garetha Evanse budou diváci nejlépe znát díky jeho výraznému zápisu do akčního žánru v podobě snímku Zátah: Vykoupení (The Raid). Nejenže režisér posunul hranice choreografie… (více)

Reklama

Reklama