Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karen McCannová si čekání v dopravní zácpě zkrátila telefonickým rozhovorem se svou dcerou, když vtom do domu vrazil záhadný útočník a dceru zabil! Absolutní hrůze však zdaleka není konec - policie sice vraha dopadla, ale díky procedurální chybě musela pustit na svobodu. A s tím se Karen nehodlá smířit! (oficiální text distributora)

Recenze (70)

tron 

všechny recenze uživatele

Škoda, tento film mal už hercami a sľubným námetom o pomste šancu zaliezť pod nechty. Ale to by nesmel natočiť režisér Psychopata zo San Francisca. Na taký klišé scenár bol prikrátky už aj frajer Kiefer Sutherland, nieto ešte Ed Harris a Sally Field. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já mám Eda ráda, ale tady ho moc vidět nebylo, jen tam tak lehce prokmitával a stejně jsem si ten film jen osvěžila, protože jsem ho kdysi viděla. Nedá se nic dělat, už jsem asi moc zhýčkaná, ale z průměru tenhle snímek ani náhodou nevybočil. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Přání smrti pro 90. léta se nekonalo. Ten film je totiž až příliš uhlazený, žádná naléhavost a i přes nijak dlouhou stopáž se nepříjemně vleče. Scénář ani herecké výkony nejsou špatné, takže to padá na hlavu režiséra, který zůstal u toho, že to všechno tak nějak pěkně natočil, ale bez šťávy. I když možná za to můžou ta 90. léta. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když už mít na rukou krev, tak kvůli tomu, že jste do nich vzali spravedlnost.. Sally Field, která dá jasně najevo, že bez pomsty neodejde, zlatý Ed Harris aspirující na cenu Manžel roku a znásilňovač Sutherland, kterému k dokonalému image scházela jen krabička cigaret rýsující se pod rukávem trika. Katalogová vengeance devadesátka, která zklame porcí klišé a potěší omezením počtu zmrtvýchvstání ústředního grázla. Trošku mi scházela poslední scéna, v které by se paní McCannová vydala do nějaké nebezpečné čtvrti a Kerseyho vigilantním gestem ukázala potřebným, kdo může mít přání smrti.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jsou různé možnosti, jak si zkrátit čekání v dopravní zácpě. Třeba zavolat své sedmnáctileté dceři. Přesně to napadlo i Karen McCann. Kdo by to byl čekal, že se právě její nevinné dítě stane obětí násilníka, který nevybíravým způsobem vtrhne do domu a dívku znásilní a zabije, zatímco její matka šílí u mobilu (mimochodem, bravurně zvládnutá scéna). Zbytek je ale už zbytečně uhlazený a klouže jen tak po povrchu, aniž by se vrhnul hlouběji. Procedurální nedostatky během soudního líčení pak brutálního vraha osvobodí, což se bezmocné matce nemůže líbit.. Mně se zase nelíbilo, jak držitel režijního Oscara Schlesinger s látkou pracoval, když měl před kamerou vedle Kiefera Sutherlanda i dvojnásobnou oscarovou laureátku Sally Field. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Poznáte to... máte na práci kopec vecí, no aj tak skončíte pri televízore, sledujúc prvú vec, čo je po ruke. Po skončení sa nie a nie zbaviť pocitu totálne zabitého večera, a keď zistíte, že na druhom kanáli išlo 451° FAHRENHEITA, bolí to o to viac... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Drama o ženě, která chce spravedlnost - vražda její dcery zůstala zákonem nepotrestána. Téma je silné, zpracování bohužel slabé, navzdory slušnému hereckému obsazení film působí televizně laciným dojmem. Škoda nevyužitého potenciálu. 59% ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdičky. Vcelku napínavý triller s výborným Sutherlandem...hrál to tak přesvědčivě (a vypadal tak odpudivně), že kdyby mi zazvonil u dvěří, proskočila bych zavřeným oknem s ochranou folií...je trochu škoda, že film táhne hlavně Kiefer. Hlavní postava skoro vůbec nebrečí a na chvíli jsem ani nevěděla, jeslti to dítě bylo teda její nebo ne. Ed Harris se, ačkoli ho mám ráda, sem taky moc nehodil... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Karen a Mack McCannovi žijí se dvěma dcerami na předměstí San Franciska. Jednoho dne se jim kdosi vloupá do domu a brutálně znásilní a zavraždí jejich sedmnáctiletou dceru. Policie sice vypátrá a zatkne vraha, kvůli procedurální chybě při dokázování je však propuštěn. Když Karen zjistí, že vrah už si vyhlédl další obět a vetřel se do přízně její šestileté dcery, rozhodne se jednat. Jenže v tomhle thrilleru se skoro nic neděje. Hodně řečí na úkor nějaké akce. Až dojde po těch kecech k finálnímu střetu obou protagonistů, ten je tak krátký a zbrklý, až to naštve. Pochvalu však zaslouží ústřední znepřátelená dvojice. Uvěřitelná Sally Field jako matka trpitelka a ochranitelka a Kiefer Sutherland jako všehoschopný násilník. Jenže zesnulý John Schlesinger se už tolik nesnažil a dodal tuctový thriller v téměř televizním pojetí, kterému nejlépe padne synonymum nuda. A kdyby se chtělo mohl to být hodně napínavý thriller. Mé hodnocení: 40% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Jen procedurální chyba? V Americe to bývá... Nechej spát vraha, ať zalkne se svou duší... konat spravedlnost ti nepřísluší. A nebo oko za oko? Nadivoko... Kdo ví, snad se ti tím uleví. VŠAK! Svou druhou dceru ochránit, ať může žít, já vím... muselo to tak být." Palec nahoru zápasu se zlem, když systém společnosti selhává. Fandil jsem matce, celou dobu. Ne aby odpustila a nechala život poklidně křesťansky plynout naším krutým světem a nechat se pak "překvapit osudem" nebo čím to vlastně... jestli zahubí i její druhou dceru. Eliminace zla, to je povinnost rodičů. Bohužel jen jednoho konkrétního zla, celý svět se napravit nedá, vím. Tak jen doufám, že žiju v klidné zemi a nikdy nebudu já sám muset... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Oko za oko na prvý pohľad vyzerá ako priamočiary revenge triler, ale predsa len nám ponúka Schlesinger zamotanejší dej aj s nejakým tým prekvapením. Už dôvod, prečo je páchateľ prepustený na slobodu, je skvele vymyslený a namiesto sústredenia sa na prípravu a priebeh pomsty sa relativizuje jej zmysel, účel polície v spoločnosti a rieši sa aj dôvera v partnerských vzťahoch po tragédii. Navyše tu máme aj ďalšiu potenciálnu obeť a tam to skončilo tiež proti mojim očakávaniam. Film ale stojí predovšetkým na Sally Field a ja som jej všetko uveril. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film som už pred časom videl a ani jeho opakované zhliadnutie po rokoch nezmenilo nič na prvotnom dojme, že ide o premárnenú príležitosť. Keď má režisér k dispozícii zaujímavý námet a výborných hercov, tak musí jeho výsledný produkt hýbať citmi a angažovanosťou divákov úplne inak, než sa to deje v tomto nevýraznom filme. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Strhující úvod, depresivní scéna soudního procesu, ale pak skvěle rozehranému příběhu jako by došel dech. Tempo poleví, scénář si až příliš často vypomáhá prázdnými klišé a režie jakoby začala bloudit, takže to všechno nakonec v pohybu drží hlavně silný motiv matčiny pomsty a herecké výkony Sally Fieldové a Kiefera Sutherlanda. Nicméně jako fanda subžánru revenge story jsem nebyl zklamán. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Škoda, že námet nebol lepšie rozpracovaný a na režisérskej stoličke nesedel niekto iný... Fieldová a hlavne diabolsky dobrý Sutherland nemohli všetko zachraňovať. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Máme své životy a radši bychom byli někde jinde.. Jenže si potrpíme na spravedlnost, když nám ji neposkytuje systém.." ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký relatívne štandardný Hallmarkovský thriller pre ženy o matke, ktorej zabije jeden parchant dcéru, ale zákon je na neho bezradný a tak ho začne prenasledovať až kým aj jej nepôjde o krk a vo finále si to poriadne nerozdajú. Sally Field je dojímavá ako smútiaca matka. Ale film stojí na parchantovi v podaní Sutherlanda, ktorý síce hrá celkom klasického zmrda, ale tak dobre si to užíva, že je radosť ho sledovať a tešíte sa jak bude na konci trpieť. 6/10. ()

Reklama

Reklama