Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karen McCannová si čekání v dopravní zácpě zkrátila telefonickým rozhovorem se svou dcerou, když vtom do domu vrazil záhadný útočník a dceru zabil! Absolutní hrůze však zdaleka není konec - policie sice vraha dopadla, ale díky procedurální chybě musela pustit na svobodu. A s tím se Karen nehodlá smířit! (oficiální text distributora)

Recenze (70)

nash. 

všechny recenze uživatele

Strhující úvod, depresivní scéna soudního procesu, ale pak skvěle rozehranému příběhu jako by došel dech. Tempo poleví, scénář si až příliš často vypomáhá prázdnými klišé a režie jakoby začala bloudit, takže to všechno nakonec v pohybu drží hlavně silný motiv matčiny pomsty a herecké výkony Sally Fieldové a Kiefera Sutherlanda. Nicméně jako fanda subžánru revenge story jsem nebyl zklamán. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, ale místy nedobrý scénář. Nebýt toho tak zde máme drama jako podle předpisu. Vynikající a přirozená Sally Field nasadila hereckou laťku hodně vysoko už ze začátku. Její bezmoc a zoufalství, které prožívala když po telefonu slyšela jak někdo vraždí její dceru, byla dechberoucí. Pak její výkon kolísá, ale ke konci opět graduje. Nejvíce mě překvapila její slova k vyšetřujícímu policistovi: " ...Víte co - seru na Vás!..." To bylo v dosud umírněném scénáři trošku překvapivé a nečekané. Ed Harris zde nedostal příliš prostor, ale i tak se mu herecký talent nezapře. A Kiefer Sutherland v roli odporného násilníka a vraha neměl chybu. Stačilo by to jen celé trošku dotáhnout do konce a mohlo se to příblížit k dokonalosti. Hodnocení 59% se mi zdá ale hodně neodpovídající... ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdičky. Vcelku napínavý triller s výborným Sutherlandem...hrál to tak přesvědčivě (a vypadal tak odpudivně), že kdyby mi zazvonil u dvěří, proskočila bych zavřeným oknem s ochranou folií...je trochu škoda, že film táhne hlavně Kiefer. Hlavní postava skoro vůbec nebrečí a na chvíli jsem ani nevěděla, jeslti to dítě bylo teda její nebo ne. Ed Harris se, ačkoli ho mám ráda, sem taky moc nehodil... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když už mít na rukou krev, tak kvůli tomu, že jste do nich vzali spravedlnost.. Sally Field, která dá jasně najevo, že bez pomsty neodejde, zlatý Ed Harris aspirující na cenu Manžel roku a znásilňovač Sutherland, kterému k dokonalému image scházela jen krabička cigaret rýsující se pod rukávem trika. Katalogová vengeance devadesátka, která zklame porcí klišé a potěší omezením počtu zmrtvýchvstání ústředního grázla. Trošku mi scházela poslední scéna, v které by se paní McCannová vydala do nějaké nebezpečné čtvrti a Kerseyho vigilantním gestem ukázala potřebným, kdo může mít přání smrti.. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Vcelku reálně nakroucenej thriller o bezmoci lidí, který se nemůžou domoct spravedlnosti a tak se rozhodnout vzít spravedlnost do svých rukou. Většina stopáže se věnuje právě tomuhle tématu a nedělá zbytečně z Karen hrdinku, která si v cestě za pomstou počíná jako kdejakej ostřílenej akční borec. Zapojení lidí z podpůrný skupiny do pomoci vykonání Kareniny pomsty bylo trochu krkolomný a spíš bych tuhle dějovou linku z příběhu uplně vynechal (stejně jako tajnou agentku). Místo toho se mohla stopáž věnovat konfrontacím Karen s vyšetřovatelem a tréninku jejich schopností. Těšil jsem se mj. na Eda Harrise, ale ten hrál pochopitelně druhý housle (díky tomu, že jsem nečet popisek, jsem si však myslel, že pomstu zosnovuje on). Kiefer Sutherland pak zaujal v roli nadrženýho psychopata. Třetí hvězda za herecký obsazení a dobře vystavěný finále. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V knize je Karenovo příjmení Neuman, namísto McCann. (Nedhelborn)

Reklama

Reklama