Reklama

Reklama

Půlnoční nebe

  • USA The Midnight Sky (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Osamělý vědec v Arktidě spěchá upozornit astronauty, kteří se vracejí z vesmírné mise, na záhadnou celosvětovou katastrofu. (Netflix)

Recenze (305)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám George Clooneye rád. Je to charismatik jak poleno. Jen tady si teda dal práci se zatraceně nudným dramatem, byť s originální tématikou. Zpracování je ale takové, že jsem měl co dělat, abych to dokoukal na rozdíl od kocoura-diváka, který na taboretce nestíhal sledovat ty pěkné záběry jak z vesmíru, tak z Arktidy. To jediné spolu s Georgem je ale jediné na filmu koukatelné. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Závěr má srdce, ale všechno před ním je bohužel dějově řídké a lehce naivní v očekávání, že diváky čímkoliv osloví. Z dvou napínavých scén jedna vykrádá Gravitaci a druhá je okoukaná. Jako skoro všechno ve filmu. Vyčnívá pouze zajímavé pojetí krve z beztížovém prostoru a interiérový dizajn lodě jako z luxusního bytu futuristického návrháře. Přesně mezi dvěmi a třemi hvězdami. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle je velký zklámání od George Clooneyho. Já jsem opravdu na to nechápavě čuměl a říkal si, proboha proč ? Gravitace byla techničtěji dokonalejší, dějově je lepší i Pat a Mat, jen závěr nakonec film doškrábl na dvě hvězdičky, ale je to teda hrůza dosledovat tuhle nudu, rychle od toho pryč. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Len taký trochu zbytočne kolosálny prešľap Netflixu. K čomu je dobrý takto sterilný sci-fi? Zívačka ale strašná. /25%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

George Clooney je herec, režisér, aktivista, manžel a otec...a všechno tohle se dohromady odrazilo i v Půlnočním nebi... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dole klobúk za beštiálnu bradu, George. Niektoré momenty super, dojemné, vtipné. Vizuálne to vyzerá podmanivo a draho, najmä scény z vesmíru (scény z vnútra lode a pozemskej základni č. 2 naopak lacné). Oceňujem sympatické postavy, aj keď občas sa príliš tlačí na to, akí sú i po rokoch zohratí a majú rodinné vzťahy; v tomto mi pripadala o čosi realistickejšia posádka zo Sunshine, ktorá tiež pozostávala z profesionálov, ale občas prevládli emócie, čo bolo uveriteľné. Koniec nijaký, bol tam jeden v podstate šokujúci twist, ale zároveň to bolo možno až príliš otvorené a jednak sme sa v jednej chvíli mali báť o osud dvoch postáv, ktoré boli vedľajšie, nijako extra nám dovtedy neprirástli k srdcu a dosť dobre som nerozumel, čo tým režisér sleduje resp. čo odo mňa vyžaduje. Okrem toho dlhé, čiastočne nudné. Plávanie som nepochopil; jednak sa predtým zadýchal aj keď hasiacim prístrojom hasil minipožiar a jednak to akože v daných podmienkach (a v mokrom oblečení) neumrzol?! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Kéž by... tu odpadl celý děj s nudnou vesmírnou posádkou, který to akorát mrší a posílá do ztracena, a zbyla jenom tesknivá polární survival sci-fi s Clooneym (ultra charisma) a Iris - mohlo to být silný. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Tak neprirodzene umelo pôsobiaci film, že keby som si neprečítal, že chvíľu točili aj na Islande, tak si myslím, že starý Clooney to celé spáchal v štúdiu. Bieda; ledva za dva. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vhodný film na dotvoření letošní Vánoční atmosféry. Koronavirus vyhladí lidstvo a nadějí je nově objevený měsíc na orbitě Jupitera. Rakovinou prolezlý Clooney se jen musí dostat k anténě a zavolat posádce, která se z měsíce vrací, aby je poslal zpátky. Putování zmrzlou pustinou je celkem dobře natočené. Pasáže z vesmíru jsou sice taky hezky natočené, ale hloupé je to až běda. Zpívání písničky při průletu nezmapovanou oblastí nebo poslání těhule do vesmíru uráží každého pravověrného fandu sci-fi. Pointa je sice pěkná, ale očekávatelná. Konec je rádoby plný naděje, ale když si člověk uvědomí jaká je budoucnost zbylých protagonistů, potažmo lidstva je mu do pláče. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Snaha o přemýšlivé scifi, kde se toho příliš nenamluví, lehce se filozofuje o času a životě a relativně intenzivně se přežívá na severním pólu, potažmo vně vesmírné rakety. Místy sympaticky ambientní a zamyšlené, vizuálně vesměs působivé, avšak scénáristicky průměrné a značně nezáživné scifi, kterým si Clooney skalp určitě neudělá. Ve stylu zadumaného Solaris, či Ad Astra. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu jsem čekal pouze variaci na velmi mrazivý film Arctic s Mikkelsenem, ale k tomu se ještě připojila Gravitace, se kterou má Clooney své zkušenosti. A jak mám George rád a vždycky říkám, že když režíruje, chci jej vidět i před kamerou, tak tentokrát si zahrál zpočátku nepříliš vděčnou roli nemocného muže bojujícího s osudem a výpovědí svých orgánů, nicméně tu čtvrtou hvězdu musím zkrátka udělit za to, že to celkem plynule uteklo a ten konec byl fakt silný. Pro někoho možná příliš patetický a do jisté míry předvídatelný, ale na mě to zafungovalo perfektně, i když už Felicity Jones tolik nežeru tak jako dříve. Nicméně ano, čekalo se více a zklamané hlasy chápu...70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ty mizerné ohlasy souvisí asi hodně s nemalým očekáváním, které diváci do novinky George Clooneyho vkládali. Klimatická katastrofa. Zase jsme to jednou zvorali. Je rok 2049. Mizející svět. Osamělý vědec na pokraji smrti. Nemluvná dívka. Vážně se tvářící ostatní postavy. Odbytá charakteristika členů vesmírné posádky. Cesta za záchranou na sněžném skútru. Zbytečné dialogové scény. Předlouhé mlčenlivé pohledy. Clooneyho tvůrčí tým za kamerou chce vyniknout parádními efekty a tíživou atmosférou. Clooney před kamerou chce vyniknout depresivním pojetím a splnit úkol: varovat ze severního pólu astronauty, kteří se vracejí na Zemi z jednoho z měsíců Jupiteru, že podmínky pro život jsou od jejich odletu jiné. Netflix znovu neměl někoho, kdo by mnohé vystříhal, u něčeho jiného si vydupal změnu, ale hlavně nechal vypilovat dost plytký scénář. Tohle skloubení velkého vesmírného dobrodružství s komorním dramatem oběma týmům před i za kamerou úplně nevyšlo. Pokud po technické stránce něco potěší, tak události ve vesmíru (ztráta členky posádky, která je nucená kvůli poškození lodi k „venkovní“ akci) a rovněž Clooneyho přesun na meteorologickou stanici (se silnějším signálem) s lámajícími se ledy. Jinak je to bída. Včetně emocí i napětí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ani post-apo, ani scifi, ani vlastne nič. Navyše, nevýraznejšie sa to už ani spracovať nedalo. Záverečná tretina, je už doslova "vražda". Toto fakt nemalo zmysel. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čím se vyznačují (zejména americké) vánoční filmy? Významnou roli v nich hraje chlap s hustým bílým plnovousem, který bydlí na severním pólu, různorodé postavy se často odněkud vracejí domů, sněží tam a hlavní myšlenkou nezřídka bývá, že rodina by měla být pohromadě. Takže Půlnoční nebe je prostě vánoční film :) Ale teď vážněji: Je to super film. A že není pro každého? Tím lépe. Ve strhující pozemské části je George Clooney absolutním králem, v té vesmírné lince se zase spíše než na napětí sází na zdánlivě bezstarostné okouzlení vesmírem, na sladkou nevědomost, kterou nám film zprostředkuje dokonale. Ano, na první pohled se ve vesmíru snad nestane nic důležitého a například dlouhá oprava lodi je takové scéna, jakých jsme už všichni viděli několik, jenomže představte si, že jste divák, který nezná třeba Gravitaci... Pak je ta scéna prostě kosmická symfonie s krásnými záběry a boží hudbou Alexandra Desplata. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl vyjmenovat všechny filmy, které Půlnoční nebe připomíná, a ze kterých Clooney tak očividně čerpal k marnému dosažení režijního perfekcionismu, asi by to byl jeden z mých nejdelších komentářů... Úmorné i napínavé, komorní i rozmáchlé, hodně osobité po tvůrčí stránce. Ale bohužel ne moc divácky stravitelné. Je OK, že se u toho dá fajn pobavit i hipstersky meditovat, a že konec dojme a vyprávění plní úlohu nadprůměrné sci-fi, ale vůbec jsem to neprožíval. Jen tím proplul. [Netflix] ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Clooney to nemyslel zle, námet nebol nejhorší. Nie nenudil som sa ako poniektorí, ale samozrejme ako väčšina som od áčkového projektu očakával o niečo viac. Pekné exteriéry, slušné scény z rakety a páčila sa mi scéna s potápajúcim skútrom, ktorá asi ako jediná scéna, divákovi rozbúši srdce. Hneď na to však Clooney logiku pochoval. Akonáhle vyšiel z ľadovej vody som čakal ako si poradí s podchladením...Žiadny oheň, mokré šaty, ukrutná zima, no takmer istá smrť, nie? Vôbec to neriešil, čo ma zarazilo. Komorne ladený film mi nikdy nevadil, tento vzhľadom na rozpočet i obsadenie môžeme smelo zaradiť medzi komorné. O našej Zemi, jej tragédii či osude sa veľa nedozvieme. Cloney uviazol niekde na pol ceste. Ako komorný film nemá tú silu a emóciu, aby sa divákovi zažral pod kožu a ako veľkofilm toho mnoho nedal. Ešte pochválim hudbu A. Desplata, hlavný motív je veľmi dobrý, aj preto som si užil záverečné titulky. 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hned od počátku zdlouhavě vyprávěný příběh, který se nakonec ukáže být velmi dobrým. To by ovšem musel mít na starosti režii někdo mnohem svižnější než George Clooney. Spousta dlouhých záběrů měla raději skončit ve střižně v koši, potom by film chytil úplně jiné grády. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Komorní sci-fi, zdráhám se naplno napsat artové, zřejmě, alespoň dle ohlasů a mého úsudku, cílí na diváckou menšinu. Připouštím, že mi chvilku trvalo splynout s příběhem a kratší stopáž by nebyla na škodu, ale směrem k závěru jsem byl lapen více a více a za závěrečnou pointu prostě musím k původním 3* ještě jednu přidat. Rok 2049 - Země je zničena - proč a čím není zcela jasné, ale pro film to není podstatné. Část lidstva se přesouvá na nově objevenou planetu, kterou je Jupiterův měsíc K-23. Ten se má stát novým domovem. Vědec, Augustine Lofthouse, zůstává na Zemi, kdesi v Arktidě na meteorologické stanici, a pokouší se navázat komunikaci s lodí, jež se vrací z K-23 na Zem. To se mu nakonec po řadě peripetií podaří, ale... Zvolna plynoucí příběh je vizuálně okořeněn jednak působivými obrazy nehostinného severu, jednak ještě působivějšími výjevy z vesmíru. A čert vem, jestli je tam podoba s Gravitací nebo jinými filmy. Také jde o nejnapínavější část v momentě, kdy je na lodi třeba zvenčí opravit komunikační systémy. Příběh plyne zvolna a pomalu, takže akčního diváka nejspíše utluče a možná ho ani nedokouká. Uspěchaná doba nepřeje klidnému tempu, které vyzývá k meditaci a přemýšlení. A samozřejmě pominu koupací scénu a mrazivé počasí, přes to jsem se přenesl. Rozumím ale obecnému přijetí snímku, jenž se s mainstreamem minul více, než je žádoucí. ()

Související novinky

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

George Clooney se vydá za baseballem

George Clooney se vydá za baseballem

17.10.2020

Herec a režisér George Clooney (Den zrady, Památkáři) se ještě letos objeví ve svém novém režijním počinu The Midnight Sky od Netflixu, mezitím už si však stačil vybrat svůj příští projekt. Tím bude… (více)

Reklama

Reklama