Reklama

Reklama

James May: Náš člověk v... - Japonsku

(série)
  • Velká Británie Japan
Trailer
Velká Británie, 2020, 4 h 59 min (Minutáž: 47–52 min)

Režie:

Tom Whitter

Hrají:

James May (průvodce)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

James May vyráží na nezapomenutelné dobrodružství napříč Japonskem. Od zamrzlého severu až po příjemně teplý jih. Seznámí se s místními, pochutná si na nudlích a pokusí se Zemi vycházejícího slunce skutečně porozumět. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekaný přírůstek do rodiny Amazon tvorby a rozvětvení vesmíru kolem Gran Tour, kdy May má zase něco vlastního. Jako největší otloukánek však jeho vedlejší show bývají ty nejzajímavější. Tato není výjimkou. Jednoduché nahlédnutí do japonské kultury trochu jiným směrem, hlavně okořeněný nějakým tím humore, který sedí a občas potěší. Nicméně neohromí. Nepůjde asi o nějaké přelomový kousek, který by přinesl nějakou osvětu, ale pro nadšence Maye nebo Japonska ideální volba to vidět trochu jinak. Pro mě jako polo laika zase pro změnu příjemné zpestření pohledu jak na něj, ta na Japonsko. Není moc co vytknout. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Toto není typický dokument, který kde uvidíte věci tak jak jsou. Ani to nejde nijak do hloubky a už vůbec se nedozvíte nic, co byste už o Japonsku nevěděli. James May prostě dostal zaplacený výlet po Japonsku s vlastním štábem a štědrým budgetem a prostě jezdí a poznává. Ale občas je to celkem sranda. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řečeno slovy klasika (Obelixe): Ti Japonci jsou ale blázni. Skutečně, nejednou jsem se divil, co všechno lze v Japonsku najít (například festival penisů). Ovšem i přes všechny zvláštnosti jde o překrásnou zemi. Jen Japonci jako národ asi budou dosti otravní. Ale možná ne. Těžko říct. James May ve svém novém cestopisu si své japonské dobrodružství dost užívá, zároveň se ale nestačí divit, co všechno vidí a ke konci možná byl z Japonců i dost otráven, ale to můžu jen hádat. Nedivil bych se mu. Ovšem právě May je tady hlavním tahounem, který jako průvodce a účastník všechno komentuje s humorem sobě vlastním, navíc měl k ruce skvělé filmaře a ještě lepší střihače, takže jako celek působí tenhle seriál prostě skvěle. Ve výsledku není tomuhle pořadu prakticky co vytknout, jde o skvělé nakoukání do japonské kultury, zvyků i historie a to, že se rozhodně nejedná o typický cestopis plný informací, je velké plus. Jsem spokojený. 95%. ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Byl to od Amazonu (nejistý) experiment? Vezmeme hvězdu končící éry automobilové show (kolegové budou mít taky šanci a na orangutanovo farmaření jsem celkem zvědav - ještě větší skok než k bedekru) a uvidíme jestli to sama utáhne a vydá to na sérii? Podle mě to vyšlo celkem dobře. Cestopisu trochu chybí nějaká celková vize, ale James May je sympatický Brit a nemá v hlavě nasráno. A tak vznikla uvolněná, pozitivní, svižná ale také nesoustředěná a ve střižně "zachraňovaná" (?) cesta Japonskem. ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Veľmi zábavný a príjemný nenáročný dokument, ktorý pozitívne a romanticky zobrazuje celé to úžasné Japonsko. Bohužiaľ práve preto, aby sa držal tento veselý nenáročný tón, sa kĺže iba po povrchu toho, čo Japonsko reálne je a akí sú Japonci naozaj. Takže ak sa chcete pobaviť, tak toto je pre vás. Ak sa chcete reálne niečo dozvedieť o Japonsku, ich kultúre a ľuďoch, na to sú iné dokumenty, alebo dokonca seriály (napr. fantastický Šogún). Pretože vzhľadom na to, čo viem o Japonsku a jeho ľuďoch som sa musel iba pousmiať na všetkých tých vysmiatych a priateľských ľudkoch, čo James stretával... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama