Reklama

Reklama

James May: Náš člověk v... - Japonsku (2020) (série)


Jedeme! (S01E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Go!
Velká Británie, 2020, 49 min

Režie:

Tom Whitter

Hrají:

James May (průvodce)

Obsahy(1)

James začíná svoji velkolepou cestu napříč Japonskem na zamrzlém ostrově Hokkaidó, kde se vrhne na fyzicky náročnou jízdu se psím spřežením, koulování a potrápí se při objednávání nudlí z japonského automatu. I přesto si ještě najde čas na lov chobotnic a učení se umění výroby japonských samurajských mečů. (Prime Video)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrý dokument , hezky směšně natočen. Zábavněji než tradiční cestopisy. Zároveň informativní. Přimělo by mě to navštívit Japonsko, ale většina míst vypadá opravdu jako po vymření jen s důchodci. Mladí se stěhují do měst a moc neplodí děti. ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní díl na mě působil značně rozpačitě. James May zde nepůsobí jako takový ten hloubavý vzdělanec, co vám řekne i to, co nechcete slyšet, ale spíše jako takový ten "anglický blbec", co se vydal poznávat Japonsko a u toho se ztrapňuje. Formát pořadu mi také nejde po chuti. Jde o sestříhané momenty různých činností, které mají být netradiční pohled na Japonsko. Ve výsledku vzniká kompilace asi 5 minutových videí, kde i když vás něco zaujme, tak se se hned přejde na něco jiného a nic bližšího se už nedozvíte. Výběr činností mi moc zajímavý nepřišel. Vážně někdo kouká na dokument o Japonsku, aby viděl jak James May jede na psím spřežení? Nebo jak vyjede na moře na rybářské lodi, aby za chvilku řekl, že je jasné, že vyjeli moc pozdě a stejně nic nechytí, tak se zase vrací zpátky? Dozvíte se, že je 50 lidí, co dokáží vyrobit samurajský meč, ale z výroby se dozvíte jen to, že se rytmicky mlátí do kovu a to je tak vše. Prohlídnete si pokoj Jamese Maye v hotelu, protože štáb nedokázal vymyslet lepší program (doslova), navštívíte mini pivovar, který působí, jak když se jedná o zaplacenou reklamu a nakonec ze zajímavých momentů zbyde koulovačka a návštěva malé hospůdky. Trochu málo na úvod. Snad se to zlepší dalším dílem. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to zkrátka všechno. Každý koho z jakéhokoli důvodů zajímá japonská kultura, tomu je třeba tento počin doporučit. Velmi příjemné seznámení s Japonskem velmi hravou formou se skvělým průvodcem. Záměrem zřejmě je, aby zde James May hrál staroměstského retarda z Anglie, ovšem úplně to zde neplatí. Nedokáže svoji vzdělanost patřičně kamuflovat, ale absolutně mi to nevadí. Jamese Maye mám hrozně rád a tento dokument překypuje informacemi, že mu lze s klidem odpustit i občasné chvilky, kdy James začne s obrovským zaujetím vysvětlovat nějaký nepodstatný detail, který nikoho absolutně nezajímá. Nejzajímavější část byla pro mě výroba mečů. Velmi solidní pilot. [80 %] ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama