Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po přestěhování do nového domu začne mladá dívka projevovat podivné a rušivé chování, dokud jednoho dne nezmizí za skříní. Zatímco zdevastovaný otec nemá ponětí o zmizení své dcery, objeví se exorcista, který mu pomůže. (Flekoun58)

Recenze (38)

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE JE NÁŠ NOVÝ DOMOV...“ /// Taková ta věta, která přináší jasno do hororový problematiky. Tenhle dům má skříň… Táta a holčička, nový bydlení v osamělým baráku a malá má novýho kámoše. Vymýtání, ve kterým se setkáváme se šťastnou mrtvou (blackmetalovou) mládeží. Příběh o tom, proč nejsou v Koreji zapotřebí dětský domovy… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jakej je rozdíl mezi americkou a korejskou skříní. 2.) Zmizel mi parchant a mám si prej nastudovat tenhle film. 4.) Thx za titule „teiko“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní duchařina z Jížní Koree. Film má celkem zajímavý námět o tajemné skříňi, kde se skrývá cosi nadpřirozeného. Otec s dcerou se přestěhují do nového domu a brzy dcera záhadně zmizí. Otec s pomocí exorcisty udělá cokoliv, aby svou dceru dostal zpět. Vizuál je solidní, kamera je fajn, lekačky jsou povedené ( Jedna je naprosto infarktového rázu, myslel jsem, že se mi zastavilo srdce a málem jsem zhodil TV) a scéna s mrtvými dětmi bez oči je vyloženě hororovou lahůdkou. Zaujme i atmosférické finále. Je škoda, že se film nese ve velmi pomalém tempu a toho strašení byť je efektní zde až tak moc není. Fanoušek duchařin a divák bážící se po lekačkách zklamaný nebude. Plusy: Povedené lekačky. Solidní vizuál. Zajímavý námět. Mrtvé děti jsou samo o sobě poměrně nepříjemné. Mínusy: Pomalé tempo. Když se zrovna nestraší, je to trochu nuda. 6/10. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

V první řadě chci všem vysvětlit, že jde o Closet (šatnu) a ne klozet (hajzl) a to z důvodu, aby nedošlo k fekálnímu omylu odkud tady straší. Bubák v tomto filmu nečeká až mu naserete na hlavu, ale sídlí v šatně, kam chodil rád bubákovat třeba i Míša Majersů. Zcela upřímně se vám všem svěřím, že při jedné z prvních bubu scén sem se z úleku málem zesrala, rozlila si pití, vysypala brambůrky a k smrti vyděsila psa. Přítel už je zvyklej, takže ten jen dal pauzu a počkal až mi tep klesne pod 180, načež film opět pustil. Já se mezitím obrnila a zbytek filmu sem přežila relativně ve zdraví jen s jedním infarktem. Korejci bubákujou docela na pána, každopádně s příchodem "exorcisty" dostaneme místama i odlehčený části filmu páč ten týpek to měl tak nádherně u prdele, že sem si chvíli trapně myslela, že vymítání je vlastně brnkačka, co bych zvládla i já, než sem se zas lekla a došlo mi, že zbabělá sračka mého kalibru může vymítat maximálně pod vlivem opiátů své vlastní halucinace. Co mě hodně překvapilo byl hepyjend (teda happy to bylo jak pro koho) každopádně u korejců sem zvyklá že se to zesere úplně všem a tady se to zesralo jen 3/4 zúčastněných. Není to horor roku, ale za kuknutí určitě stojí tak přestaňte číst tenhle zvratek , slyšící na "jméno" komentář, sedněte si na prdel a pusťte si The Closet. Pokud máte naproti sobě šatnu, dáte k hovnocení možná o hvězdu víc jako já. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Priemerná, Juho Kórejská ducharina, pripomínajúca tuctové, ázijské variácie na atmosférické "nefunkčno". Ťažko sa hodnotí niečo, čo miestami pôsobí tak nevýrazne, no zároveň tak snaživo. Najväčším problémom je tak pre tieto snímky schopnosť udržať pozornosť diváka. Bohužiaľ, tu mi pomerne húfne unikala, a to je špatná vizitka .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Maminka, tatínek a dceruška jedou v autě. Tatínek nekouká na cestu, a tak se vymlátí. Tatínek zůstává s dceruškou sám. Dceruška je ošklivá jako opice a také tak vřeští. Dcerušku sežere skříň. Skříně žerou neposlušné děti. Zpět. Žerou trpící děti. Tatínek chce dceru zpátky. Je však nutné vyrvat ji ze spárů skříňového démona. Klasická laciná bubákovina z Asie, co ani nejde tamější cestou, ale hledá inspiraci v lepších kouscích z Ameriky. Strašidelné to není, hraje se na trapné lekačky. A aby divák věděl, kdy se má leknout, tak se do něčeho pořádně třískne. Ano, duchařské horory už několik let zmírají na úbytě a tenhle to jen potvrzuje. Ani se nedivím, že exorcista během čekání na duchy usnul, jelikož já měl co dělat, abych ho nenásledoval. Korunu všemu nasadila téměř závěrečná scéna, kde by jeden z kapesníku vymačkal celý džber. Korejci by se měli držet zombíků, anžto bubáci jim nejdou... ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Pánové Ha Jung-woo a Kim Nam-gil mě nalákali na výlet do žánru, který nevyhledávám. Nebylo to úplně špatné, ale bylo to... korejské. Pointa filmu je k zamyšlení a vlastně smutná. Bohužel ale pravdivá. S tím, o co tam jde, se setkáváme až moc často. Nicméně z celého filmu mě nejvíc pobavil dialog vztahující se k filmu Along with the Gods. Kdo viděl pochopí. Ale jednou se to dalo a času stráveného překladem nelituju. 😌 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film je takový úvod do měkčího hororu. Není zde žádná krev. Hodnota filmu je v tom, že je dobře zahraný a má dost zajímavých prvků. Scénář je typ zlomená rodina a nadpřirozený teror ve spojení s mrtvými dětmi. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další "dětský" horror, tentokrát z Koreje. To sice znamená, že atmosféra je o něco temnější než obvykle, že dětští bubáci jsou víc strašidelní, že hlavní holčička s dospělým obličejem je málo roztomilá a o to víc přesvědčivá (skvělý výkon), ale pořád je to jen dětský horror, nic víc. Ponurou atmosféru nejdřív zařízne příchod žoviálního užvaněného "exorcisty", aby její zbytek dovymrvil sluníčkový happyend, ve kterém se z velitelky vražedných dětských démonů opět stane politováníhodná uplakaná dívenka stýskající si po mamince, tedy happyend jdoucí přímo střemhlav proti korejské tradici krvavých a neradostných filmových konců. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nový dům, táta, dcera, užvaněný lovec duchů, holčičkový démon ve skříni a poučení o tom, že dětem musíme věnovat péči a lásku. Zoufale neoriginální, naivní a zábavné. Budu se opakovat, když napíšu, že děti patří k nejstrašidelnějším monstrům, ale prostě je to tak. No a asijské děti často nepotřebují ani maskovat, aby dokázaly postrašit. Ty z místní skříně masky měly a byly výborné, takže potud dobré. Líbila se mi temná atmosféra, které chybělo snad jen trochu víc napětí, ale to se dalo celkem v pohodě přejít i díky několika povedeným lekačkám. A konečně bavili i herci a to tak že všichni. Konec byl tak trochu úsměvný, ale do daného konceptu zapadal. Spokojenost. 80% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeong-woo Ha je skvelý ťahúň celého filmu. Jeho minimalistické herectvo sa do filmu skvelo hodí. Kwang-bin Kimov debut je pomerne konzistentný a v rámci svojej mytológie aj funkčný. Minimálne môžeme s pokojným svedomím povedať, že príbeh mal hlavu aj pätu. To, že to malo niekoľko chuťových scén - pasca démona alebo putovanie svetom za skriňou, robí z tohto diela zábavnú jednohubku. Postavy sú dobre zadefinované a majú prirodzený vývin. V zásade hodnotím nie kvalitu filmu, lebo tá ako vravím funguje. Hodnotím potenciál za tým, ktorý zostáva nevyužitý. Ten film totiž mohol byť zaujímavou vsuvkou do žánru. A hoci neprejde päť minút, aby s touto možnosťou tvorca nekoketoval, to, že ju nakoniec za celé trvanie príbehu nenaplní má skrátka pachuť premárnenej šance. A to zamrzí. Vtip na Jeong- woo Haovu účasť v populárnej sérií Along with the Gods pobaví. Každopádne milé prekvapenie, ktoré je tak na pol cesty za tým byť niečím viac, ako len filmom na jedno pozretie. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Ta jedna posraná lekačka, co tam byla mi málem zastavila srdce. Amerika by se mohla učit, leč jejich hororů jsem se ani jednou nelekl. Celkově příjemně natočená oddechovka s parádním vizuálem a kamerou. Takhle znetvořené děti jsem snad v žádném snímku neviděl a na někoho to může působit až moc odporně. Nechybí ani emocionální téma, které celkem funguje, ale celej scénář se mohl přece jenom rozvíjet lépe. Pomalejší tempo mi ani nevadilo, protože budovalo temně hnusnou atmosféru, která je tam cítit víc než je zdrávo. Silnější tři hvězdy si zaslouží. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Po tragickej smrti manželky sa Sang-Won so svojou dcérou Yi-Naou presťahujú do nového domu. Krátko nato sa dievča stratí a svoju pomoc pri pátraní ponúkne otcovi Kyeong Hoon , muž ktorý sa záhadným zmiznutiam detí venuje už niekoľko rokov... Kórejské filmy po posledných Oscaroch budú zrejme v móde čoraz viac, čo v tomto prípade nie je na škodu. V podstate sme svedkami klasickej hororovej zápletky spojenej so sťahovaním, úmrtím v rodine a dieťaťom, ktoré si v novom dome nájde "kamaráta". Oceniť možno najmä solídny úvod a veľmi dobre zvládnutú časť pri prechode do podsvetia, film však mohol byť o niečo kratší a ani svojim dejom a najmä záverom neprekvapil a naplnil tak očakávania filmu na hranici 60 percent. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Hahahaaaaaa! Ázijské detičky sú strašidelné, či sa usmievajú alebo nie. To vlastne všetky deti, preto ich mám rada jedine z bezpečnej vzdialenosti. Ku koncu zdĺhavé, ale jeden z klasických hororov, ktorý nepriniesol nič nové, ani neurazil, ani som pri ňom nezaspala. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Pomerne nevýrazná ázijská ducharina. Podarená lakačka v úvode navnadí, no nič lepšie už za hodinu a pol The Closet neponúkne. Dejovo sa vykráda asi 5 filmov naraz, takže žiadnu originalitu nečakajte. Herci a technická stránka celkom fajn, masky detí "z druhej strany" dokonca veľmi fajn. Najväčším problémom je absencia napätia a atmosféry (čo je v horore celkom závažný nedostatok). Slabší priemer a 40%. ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Zprvu se to tvářilo jako fajn horor. Několikrát jsem se i lekla. Jenže pak to začalo být jakýsi ufňukaný a dojemný, jako by měl člověk plakat nad chuděrou malou, kterou má její tatík na háku aby se v něm vzápětí hnulo svědomí a běžel zachránit svou malou holčičku na umrlčí prolizky. Trapný. Mrtvý děcka sice nevypadali úplně blbě, ale jako horor mi to nepřijde. Myslím, že to korejci umí líp než toto. Tady se evidentně někdo nesnažil. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Za mňa obrovské prekvapenie. Hlavný príbeh je klasická ducharina, presťahovanie do nového domu, následne nejaké strašenie, niekto zmizne no a potom hľadanie odpovedí. V tomto ohľade film neponúkal veľa nového avšak čo sa týka prevedenia nebudete tu mať klasické vymietanie, kríže atď ale niečo na kórejský spôsob( myslené dobre) a mňa to riadne bavilo. Ústredná dvojka je sympatická, natočené je to krásne a masky tak isto nie sú na zahodenie( ľakačky vyšli). Na konci je to aj celkom dojímavé a dopomáha tomu výborný soundtrack. Rozhodne doporučujem, nebudete sa triasť hrôzou ale baviť sa budete, teda aspoň ja som sa. ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

No kórea mi robí radosť v poslednej dobe,znovu dobre natocene,výborné masky,samozrejme otrepany pribeh,ale co uz sa dá vymyslit nové na ducharine.Dobrý horor,za poslednú dobu som videl pár dobrých hororov ci mini serialov a ani jeden nebol za USA,amerika si moze fúkať práškový cuker do rici poslednej dobe. ()

Reklama

Reklama