Reklama

Reklama

Čekání na Aňu

  • Česko Čekání na Anyu (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Opravdu bych měl uchovat cizí tajemství a ohrozit přitom vlastní život? Tuto otázku si klade Jo, mladý pastevec z Pyrenejí, když mu Benjamin prozradí něco ze své minulosti. Při pronásledování Židů byl Benjamin nucen uprchnout do Paříže a ztratil kontakt se svou dcerou. Nyní převádí židovské děti přes hranice do Španělska. Po příjezdu německých vojáků do vesnice se Jo s jedním z nich spřátelí, ale neuvědomí si, jak riskantní toto přátelství může být. Podaří se mu i tváří v tvář hrozbě učinit správné rozhodnutí? Hvězdně obsazený snímek nabízí pozoruhodný příběh odvahy a lidskosti. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (18)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Asi 7500 Židov bolo zachránených vďaka pomoci francúzskych obyvateľov počas vichystickej vlády alebo ak chcete počas nemeckej okupácie. Super, máme tu ďalší z filmov rovnakej kategórie, ako by to bola nevyčerpateľná studnica a stala sa v dejinách iba jedna krivda. Ale vizuálne sa mi film veľmi páčil, krásne príroda. A aj dobrí herci. Extra prínos tu nie je, ale film nemá čím uraziť. ()

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Nádherný, dojemný film vrchovatě protkaný humanismem.  Úžasné záběry horské krajiny Pyrenejí prostírajících se mezi Atlantikem a Středozemním mořem.  Příjemní herci a nádherná hudba k tomu.  Filmový šperk vybočující mimo dnešní standardní produkci (bohužel orientovanou převážně na mentálně nedokonale vybaveného diváka). ()

Reklama

Mlle 

všechny recenze uživatele

Okouzlující film s klasickým syžetem z překrásného prostředí pyrenejských údolí, kde se zastavil čas. Ale válka ani nacisté se jim nevyhnuli. Film o lidské povaze, která nemá národnost ani uniformu, ale národnosti, uniformy a další lidské výmysly jí dávají masku nepřátel. Hvězdičku strhávám za ukončení příběhu, v němž tuctová sladkobolnost už překročila svou mez. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Britský film s námětem ukrývání židovských dětí na francouzské vesničce u hranic se Španělskem, kam je pak převádějí pod nosem hlídkujících Němců. Jean Reno jako zemědělec, jehož vnuk pomáhá s touto akcí a proti nim v roli esesáka po tisící Thomas Krettschman, Trochu to připomíná starší Paní z Izieu (2007) tématem i tím stylem druhé světové války zabalená v soft balení, nic syrového, drastického, spíše naivního, dojemného a dojímajícího se. Milá oddechovka ( pokud se to o filmu s tématem holocaustu dá vůbec říct ) s nádhernými horskými exteriéry. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Fandil som Nemcom. Prečo? Pre neschopnosť fúzatého žida, ktorý nebol schopný za dva roky previesť bandu detí. Radšej drepeli na mieste, trpeli a nechali sa obsluhovať civilistami. Kto najviac trpel? Civilisti. Ďalší z kategórie židovské vyplakávanie, vojna očami detí a ilustráky na peknú prírodu. Nič, čo by sme nevideli. 1 z 5 ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama