Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Caiman ztratil paměť a s kamarádkou Nikaido chce zrušit ještěří kletbu, kterou na něj uvalil čaroděj. Mít takový cíl v Díře chce pořádnou odvahu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (24)

CyriC 

všechny recenze uživatele

Skvělá, nafetovaná a neuvěřitelně imaginativní záležitost. Výborně to funguje, sice si spoustu musíte domyslet, ale fuck západní trendy. Caiman je prakticky průvodcem v celém světě. Jeho postava jde za svým cílem, ale pro nás jako diváky je mnohem zajímavější sledovat to, co se děje kolem jinak vlastně docela normálního týpka s hlavou krokodýla. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Dorohedoro sa ako celok a ako anime hodnotí naozaj ťažko a to hlavne z dôvodu, že na začiatku pôsobí absolútne chaoticky a na daných hlavných hrdinoch Vám vôbec nezáleží, ste hodený do deja len tak niekde v strede príbehu a vy musíte vlastne čakať, kým sa pred vami ukáže naozaj dosť prepracovaný svet, ktorý má svoje zákony. Postupne, ale naozaj postupne sa dostávate ďalej a začínate nie len chápať dané postavy, ale začínate ich mať vskutku aj radi a na koniec budete stáť pred novým problémom a to 12 dielov bolo proste málo a chcem viac a to značí, že anime čo ste práve pozreli ak ste ho "nedropli" (znamená to pozrieť len pár prvých dielov) bolo naozaj kvalitné. Anime, ktoré pracuje v príbehu tak, že postupne začínate mať radi aj záporné postavy, alebo dokonca ich považujete za postavy ďalšie a nie za tie zlé dokáže naozaj zabaviť. V tomto príbehu Dorohedoro pochopíte totiž, že možno nikto nie je úplne zlý, len proste svet rozhodil ľudí na dve miesta hodil kockami a teraz už treba žiť najlepšie ako vieme. Preto aj príbehy jednotlivých "side" vedľajších hrdinov sú naozaj výborne napísané. Vytknúť sa dá teda len to, že na začiatku Vám toto anime bude pripadať, ako keby pozeráte niečo čo ste už videli a neviete vlastne čo sa deje. Potom po pár dieloch sa budete tešiť a nakoniec budete smutný, že sa to skončilo. Anime Dorohedoro je tak trocha aj dosť krvavé anime, takže si neberie tou krvou absolútne žiadnu servítku pred ústa, tak ak náhodou nemáte radi krv tomuto sa trošku vyhnite. Naopak ak máte radi humor tak tu je humor absolútne nenútenou formou pripravený takým spôsobom, že aj hlavná postava, ale aj veľa iných postáv sú schopné inteligentného nie prvoplánového humoru. ()

Reklama

q66 

všechny recenze uživatele

Není úplně jednoduché popsat, co přesně je Dorohedoro, je to totiž tak trochu všechno. Černá komedie? Ano. Krvák? Zombie horor? Normální horor? Proč ne... mafiánské drama? Taky... seriál o vaření? Dark fantasy? Surrealistický acid trip? DOOM? Je to tu všechno, zabalené do perfektní punk+LSD estetiky. Stylu má Dorohedoro spoustu, do té míry, že i kdyby všechno ostatní selhalo, mohlo by to fungovat jen na tom stylu samotném. Takže první otázka po shlédnutí první epizody je, vyvine se to v něco většího, s nějakým cílem, aby se do toho divák mohl zainvestovat? Naštěstí další epizody ukazují, že Dorohedoro není pouze o stylu, ale je tu i notná dávka story a worldbuildingu, a funguje to výborně. Šel jsem do toho s nulovým očekáváním, protože adaptace nahypovaného zdrojového materiálu většinou nebývají moje věc, ale tohle určitě můžu. Vypadá to parádně, soundtrack je minimálně stejně dobrý jak vizuál (zdaleka nejlepší opening sezóny, a k tomu teď už šest endingů, všechny taky patří k tomu nejlepšímu z celé sezóny), žánrově eklektický mix a všechny části zvládnuty na jedničku, je to chaotické, krvavé, úchylné, psychedelické, vtipné a občas i legitimně seriózní; vytknul bych občas ne úplně nejlepší 3DCG, ale to je jen malá daň za konzistentní vizuální stránku, která se ani ke konci sezóny nerozpadá. 8+/10, těším se na druhou řadu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Osobně mám pocit, že se v seriálu „Dorohedoro“ pod tím vším zvláštním, co tu sledujeme, ztratil příběh, i když na konci se mu zase pořádně daří vyplout na povrch a vy jste až překvapení z toho, jak je to nakonec hluboké. Z mého osobního pohledu si ale nemůžu pomoct, tohle není seriál, který by mě vyloženě dovedl nadchnout. Snad jen tou neskutečnou fantazií, kterou mají jen Japonci. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Takto nerozvinutý storytelling som už dlho nevidel. Stačilo pozrieť prvých 5 minút a potom posledných 10 prvej série a divák prakticky o nič neprišiel. To čo nám bolo odhalené na začiatku, sa postavy ako "veľké odholanie" dozvedia na konci. Aký to má zmysel? Celé okolo toho bola len nerozvinutá vata. Keby mala nejakú hĺbku, aspoň by za niečo stála. Celý príbeh je veľmi povrchne spracovaný. Neftlix a anime ešte stále nejde dokopy, nanešťastie. ()

Galerie (72)

Reklama

Reklama