Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milencům Patty a Drakeovi se podařilo splnit jejich velký sen. Společně si koupí na úvěr polorozpadlý viktoriánský dům v poklidné čtvrti Pacific Heights. Aby mohli lépe splatit dluh bance, začnou větší část opraveného domu pronajímat. Jedním z nových obyvatelů domu se tak stává vždy elegantně oblečený a důvěryhodně vyhlížející Carter Hayes. Patty s Drakem ale brzy zjistí, že nezaplatil slíbenou část nájmu předem. A než se oba vzpamatují z prvního šoku, změní se Carter v rafinovaného sadistu, který jim v jejich vlastním domě udělá ze života pravé peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $29,381,956Tržby Celosvetovo $44,926,706║ Slušný thriller, ktorému ale chýba trošku lepšie vykreslenie charakteru postáv, hlavne tej psychopatickej v podaní Michaela Keatona(schovaného poväčšinou za dverami bytu), prípadne aj vážnosť podania príbehu tá je občas niekde na hrane s takým odľahčením, hlavne pri vzájomných bitkách z nájomníkom, prípadne pri vypočúvaní s políciou... takto to zapadá do množstva podobných žánrových filmov ale nudiť sa pri tom na druhú stranu nebudeme, fajn to ubehlo. /60%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Len rok po premiére megahitu Batman, kde Michael Keaton stvárnil hanblivého (!) a zakríknutého (!!) Brucea Waynea (čo už asi viac s rozpore s komiksovou predlohou ani byť nemohlo), jeho novonadobudnutej slávy zneužili a obsadili ho prekvapivo do zápornej úlohy šialeného stalkera, terorizujúceho pár. V tej dobe boli podobne ladené príbehy v móde (Úplne bezvetrie, Plavba, Ruka na kolíske, Stopár, Spolubývajúca). Psychopat zo San Francisca je zručný, pevnou rukou nakrútený psychotriler, avšak s krajne stereotypným scenárom. Našťastie vďaka fajn kastingu slušne odsýpa a poteší atmosféra (mám rád výpravu tohto parádneho amerického mesta). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto a totálně nulovej thriller, skoro žádný napínavý scény, děj tak nějak utíká a nedokáže moc zaujmout a herecký výkony celkem nevýrázný. Je sice pravda, že tenhle film má hvězdný obsazení v podání Keatona a Griffithový, ale tomuhle filmu už to fakt nepomůže ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že jakmile se Bruce Wayne ocitne za cedulí Gotham City, stává se z něj pěkný hajzl, ale abych pravdu řekl, chvílemi mi nebylo vůbec jasné, komu z dvojice Keaton, Modine více šplouchá na věž, postavenou na mořském útesu za účelem lodní navigace.. Ve všech aspektech průměrný thriller s nepříliš přesvědčivou režií Schlesingera, který nakonec sebral třetí hvězdu za to, že nechal hlavního padoucha skonat klišé navzdory. To znamená, že se nepostupuje dle zavedeného vzorce: Zásah elektrickým proudem - bídák se zvedne. Šest ran kladivem do hlavy - znova je na nohou. Přejetí parním válcem - naposledy se ve vražedné tužbě vzpíná a pak, v poslední možné vteřině, přichází definitivní smrtící výstřel třetí postavy, kterou tam v tu chvíli NIKDO, ale opravdu NIKDO nečekal.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nic moc podívaná. Klasický televizní thriller, kterému hraje do karet jeden jediný fakt - Michael Keaton. Tak ďábelského jsem jej neviděl už pěkně dlouho, je to vlastně jen on, kdo táhne film k dvouhvězdičkovému hodnocení. Samotná zápletka je již nesčetněkrát obehraná, postava jenž hraje Matthew Modine je k uzoufání nereálná a její chování také postrádá jakékoliv logické uvažování, pán scénárista se příliš nevytáhl. Závěr je nudný a jen mě ujistil v mém hodnocení. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu je přímo učebnicově vidět, jak se celkem zajímavá zápletka dá úplně pohřbít. Scénárista měl mnoho možností vytvořit hustou atmosféru, nečekaný závěr; režisér si zase mohl s divákem všemožně pohrávat...A výsledek ? Průměrný thriller, který ničím nepřekvapí a je nechutně průhledný. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Obohratá téma o scvoknutom týpkovi, ktorý strpčuje život ľuďom naokolo a nič sa mu nevymyká z rúk. Súhlasím s tým, že je to priehľadné a rutinné, ale herci sú skvelí a ku Keatonovi som si vybudovala antipatiu tak, ako si to on sám zrejme želal. 70%. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Pomerně typická ukázka Schlesingerovy tvorby 90. let: dutý psychothriller, který se marně schovává za svou tzv. výpověď na aktuálně-společenské téma (tentokrát nedostatečných práv majitelů domů). ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Vzdy som mal rad podobne psychothrillery, kde psychopat ohrozuje ludi a tento bol jeden z mojich prvych, ktory som videl. Michael Keaton je slizky a odporny, ale chvilami som az pochyboval, ci su naozaj vsetky prava v prospech psychopata, tak ako to bolo zobrazene v tomto filme. Avsak ako som si uz v tychto filmoch zvykol, psychaci maju maju minimalne 8 zivotov a skoro vzdy sa im vsetko dari :-) ... 12.04.2010 _______ Melanie Griffith - (Patty Palmer) +++ Matthew Modine - (Drake Goodman) +++ Michael Keaton - (Carter Hayes) +++ Mako - (Toshio Watanabe) +++ Nobu McCarthy - (Mira Watanabe) +++ Laurie Metcalf - (Stephanie MacDonald) +++ Hudba: Hans Zimmer +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Docela sympatický důkaz toho, že Michael Keaton kromě šaškování nebo naopak drsných netopýřích výletů ve filmech Tima Burtona dokáže i příjemně mrazivé role. S lehkostí vystřihl postavu psychopatického nájemníka, který se z viktoriánského domu vystěhovat rozhodně nehodlá. Koupil a opravil jej mladý pár, který nyní hledá nájemníky. Potíž je v tom, že zaoceánské zákony jsou lehce mimo, takže i když dotyčný svůj byt demoluje a okolní zamořuje šváby, jsou na něj krátcí. Výsledek podléhá osvědčeným zákonitostem žánru, mockrát nepřekvapí, své kvality ovšem má. Překvapením je nakonec to, že přímočarý snímek vznikl pod režijní taktovkou Johna „Půlnoční kovboj“ Schlesingera. I když ten v 90. letech už jen paběrkoval po svých předešlých úspěších.. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Jediné, co je na této perle strašení v osmdesátých strašidelného, je uvědomění si, jak strašně na sobě Melánie zapracovala, aby ze sebe udělala to, co je dnes. Zřejmě si vedle Bandasky připadala příliš krásná ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Chápu, že Melanie a Michaelem potřebovali nějakého bambulu, co jim bude podávat balon. Ale Matthew Modine nebyl zrovna nejlepší volbou. Možná za to mohl i scénář, ale já místy nevěděl, kdo je vlastně ten pravý psychopat. Působili tak úplně všichni, nejrozumněji se nakonec zachovala ta bílá míca, která se pokusila utéct. Čekal jsem alespoň nějaké závěrečné překvapení, ale kdepak. Hřebíky se samy doplnily a podobných placáků jsme také viděli hafo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Michael Keaton to je hvězda tohoto jinak velmi průměrného thrilleru. Dvojice Melanie Griffith a Matthew Modine nestojí za nic, ale Keatonův psychopat by si zasloužil lepší film. Jeho výkon je velmi přesvědčivý a nepostrádá oscarové ambice, ale víc už na tomhle filmu pochválit nelze. Režie Johna Schlesingera je čistě průměrná a právě od něj bych čekal mnohem víc. Bylo to schematické, odhadnutelné, ale Keaton to zachránil. Mé hodnocení: 50% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Žánrový standard, který má slušnou zápletku, několik mrazivých momentů a skvělého děsivého Keatona, bohužel od tvůrce takových filmů jako Maratónec, Den kobylek nebo Půlnoční kovboj jsem opravdu čekal mnohem víc, čekal jsem nadstandard ve vykreslení charakterů, výstavbě příběhu i gradaci napětí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Trochu utahaný, na Schlesingera dost mírný, ale pořád slušný a atmosferický thriller o nájemníkovi, kterého byste v domě opravdu nechtěli. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jednodušší formou zpracování jde spíše o rozsah televizního filmu. Čistě dramaticky dávám jednu hvězdu za skvělou muziku a další za noblesního šmejda Michaelu Keatonovi. Víc ani ťuk. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Nebolo to až tak plytké, duté a nulové ako píšu kolegovia nižšie...áno, nebolo to nijak objavné, ale bolo to dobre zahrané...v pohode thriller, ktorý si kľudne po rokoch znova pozriem...3,5 * ()

5150 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi zápletka, svižné tempo a přestože pointa není překvapivá, jedná se o poměrně solidní thriller. Herecké obsazení s řadou známých tváří bylo fajn. ()

Reklama

Reklama