Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milencům Patty a Drakeovi se podařilo splnit jejich velký sen. Společně si koupí na úvěr polorozpadlý viktoriánský dům v poklidné čtvrti Pacific Heights. Aby mohli lépe splatit dluh bance, začnou větší část opraveného domu pronajímat. Jedním z nových obyvatelů domu se tak stává vždy elegantně oblečený a důvěryhodně vyhlížející Carter Hayes. Patty s Drakem ale brzy zjistí, že nezaplatil slíbenou část nájmu předem. A než se oba vzpamatují z prvního šoku, změní se Carter v rafinovaného sadistu, který jim v jejich vlastním domě udělá ze života pravé peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se oscarovémnu Johnu Schlesingrovi nějak vymklo z rukou. Vypadá to jak kdyby si během filmu zašel na kafe a režii přenechal svému asistentovi, který se teprve zaškoluje. To by ale bylo ode mě moc nehezký. Zas tak strašný to nebylo, pár světlých chvilek tam bylo. Domovníkova bezmoc a beznaděj byla v podání M. Modina celkem přesvědčivá, ale jeho role mi tedy moc sympatická nepřišla. To trýznění jsem mu docela i přál. A k Melanie Griffitth se už vůbec nehodil. U té mi připadá, že dohromady neměla moc co hrát. M. Keaton docela ujde, podivínsky rozhodně vypadá a svůj byt zplundroval celkem solidně. Hudba Hanse Zimmera se ovšem nezapře. Konec se s podivem vydařil, ale na vyšší hodnocení to určitě nestačí. Jisté ale je, že J.Schlesinger má na skladě lepší zboží... ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Docela průměrný thriller, jehož největší slabinou je, kromě režie a scénáře, jednoduchost, přímočarost a z nich praměnící průhlednost.. Přesto bych vyzdvihl výkony hlavních představitelů :) ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Víc akce a mín keců mělo by to ode mě za čtyři. Keaton je klasicky opět skvělí ovšem zdálo se mi, že dostal málo prostoru. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Není to až tak špatný psychothriller. Schlesinger umí stupňovat napětí, střídat totální depresi s uklidněním, po kterém následuje ještě horší deprese. Melanie Griffith se mi ale ve filmu nelíbila, hysterka jí sedí, strategický bojovník vůbec. Zbývající obsazení je OK. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser John Schlesinger /Maratonec/ natocil dobrew odsypajuci film o tom ako psychopat v podani Michaela Keatona ohrozuje rodinu, meni sa na rafinovaneho sadistu. Rezisersky je to len rutina, Keaton nevie hrat,m ale Melanie Griffith bola dobra a vsimol som si aj Beverly D´Angelo /Blazniva Dovolena 1983, Vanocni Prazdniny 1989/. 56 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Striedavo ponuré, hravé a strhujúce. Film vdýchne nový život tomu, čo sa stávalo umierajúcim žánrom. Keaton podáva mrazivý výkon, a ide z neho strach. 7/10 ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Ak budete ignorovať absolútne nelogický fakt na ktorom je postavený celý film - že nájomca nie je schopný ani pomocou polície či súdu z vlastného domu vyhodiť nájomníka ktorý nezaplatil ani cent za bývanie od kedy sa tam nasťahoval - tak v takom prípade sa jedná o celkom slušne spravený thriller s dávkou patričnej mysterióznosti. Ak však začnete nad filmom premýšlať (to vám naozaj neodporúčam) v hlave vám začnú chodiť otázniky prečo polícia chráni takéhoto človeka. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Keaton je mužem mnoha tváří. Přirozenost, s jakou dokáže hrát vážné role a přitom umět současně diváka komediálně rozesmát je k neuvěření. Nenásilné vtáhnutí do děje a automaticky nabuzené sympatie k hlavní dvojce,snažící se "přežít" je mistrovským uměním..škoda M.Modinea, který k obyčejně sympatické Griffith opravdu nesedne!! ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Český název je velice zavádějící. Spíš bych to nazval Nevhodný nájemník, ale to by moc lidí nepřitáhlo. Celkem nezajímavé. ()

silent cut 

všechny recenze uživatele

PODPRŮMĚR 5. pád, OSLOVUJEME / ODPOVÍDÁME : "hele Johne, co děláš?" "jako teď?" "No jako poslední dobou..." "No prodávám ten byt ve friscu...el ej je lepčí a mam tady debilní sousedy." "No ty vole... tys řek sousedi..." "No." "A vo tom je ten náš novej scénář, poslouchej : Mladej pár pronajímá barák a natrefí na zloducha, kterej s nima bojuje krz zákony... no a taky je to trochu magor žejo... Hrdinové sou milý, nikdo jim nevěří, no a nakonec zloducha zlikvidujou, barák zapálej a odjedou..." "No nevim, ten barák bych nezapaloval... zas tak marnej neni..." ()

mozkomor 

všechny recenze uživatele

Klišovitý a zcela zapomenutelným thriller, jehož tvůrcům slovo napětí zřejmě nic neříká. Jediné, co stojí za zmínku, je Michael Keaton, ke kterému se Trávníčkův dabing výjimečně hodil. ()

ranp 

všechny recenze uživatele

Než mít takovéhoto člověka, který mi bude pomáhat utáhnout hypotéku, tak to radši budu bydlet ve stanu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Mladí manželé a noví majitelé domu si nastěhují do podnájmu sympatického chlápka, ze kterého se vyklube magor. Čili tzv. rodinný thriler a zápletka, kterou jsem v různých obměnách viděl snad 10x. Nic tu člověka nepřekvapí, nic moc se tu neděje, Keaton není ani moc psychopatický a finále stojí taky za houby. Těžký průměr až podprůměr. A nevěřím, že by si v USA mohl nájemník tohle všecno dovolit a zákon by byl na jeho straně. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Průměrný film jenž si zapamatujete kvůli Keatonovu výkonu (velmi dobrý a jeden z jeho nejlepších) a Modineu výkonu (něco tak debilního,hroznýho,příšernýho jsem málokdy viděl ve filmu) ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale film bych řadila k tomu lepšímu z daného žánru. Určitě kvůli Keatonovi, který je opravdu odporný a slizký, kvůli kulisám a snímání, které je zajímavé a na výši, takže se na to dá koukat i po letech, temné atmosféře a vůbec, celkově to dává výborný celek, který jsem schopna roky udržet v paměti, což je pro mě důležité kritérium. A pak i to téma, copak příšerný soused není něco, co známe? A právní kličky - teror. Povedený film. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Film se promítal v českých kinech pod oficiálním distribučním názvem Psychopat ze San Franciska (což je v souladu s pravidly českého pravopisu o psané podobě koncovek při skloňování cizích jmen). ()

Reklama

Reklama