Tvůrci:
Mike FlanaganRežie:
Mike FlanaganHudba:
The Newton BrothersHrají:
Hamish Linklater, Kate Siegel, Zach Gilford, Kristin Lehman, Annabeth Gish, Samantha Sloyan, Rahul Kohli, Crystal Balint, Alex Essoe, Robert Longstreet (více)VOD (1)
Epizody(7)
Kniha I: Genesis (E01)
Kniha II: Žalmy (E02)
Kniha III: Přísloví (E03)
Kniha IV: Pláč (E04)
Kniha V: Evangelium (E05)
Kniha VI: Skutky apoštolů (E06)
Kniha VII: Zjevení (E07)
Po příjezdu tajemného kněze na jeden ostrov se jeho obyvatelé stanou svědky zázračných událostí a děsivých znamení. (Netflix)
Videa (2)
Seriál plnej vznosnejch dialogů. Takovejch, který většina z nás v praxi nikdy neuslyší. Některý jsou krásný, hodnotný, plný logiky a pochopení. Jiný vás unudí k smrti - v pěti epizodách jsem umřel třeba sedmkrát. Každá jedna událost, která posouvá děj kupředu, vám ale vlije do žil novou krev, aby vás pak na konci Půlnoční mše zcela odrovnala! Kdo nevyhoří hned na začátku, do toho se přes všechny nedostatky zakousne a nepustí. Já to říkám pořád, že náboženství je sračka! Z Flanagana se díky úspěchům na Netflixu stal odvážnej tvůrce, kterej věří divákům, věřte ve Flanagana. ()
Někdy si už připadám jako boomer, ale tahle další Flanaganova laskomina rozhodně není pro dnešní zrychlenou TikTok generaci, protože prakticky po celou dobu vyžaduje od diváka nemalou dávku pozornosti. Odměnou budiž sice velmi pomalé a rozvolněné vyprávění, které je ovšem v posledních dvou epizodách naprosto strhující. Mike Flanagan se až úzkostlivě soustředí na precizní práci s herci, což v konečném důsledku vede k tomu, že jsou téměř všechny herecké výkony procítěné až na dřeň. Občas jsou některé herecké party lehce na hranici teatrálnosti, jenže do celkového konceptu tak nějak zapadají v podstatě bez chybičky. „Poslední cesta“ na mši osvětlená pouze svíčkami je vrcholnou scénou v pravém slova smyslu (i když zákonitě musíte vědět, co bude následovat). [90%] ()
famózní...budu se opakovat,ale Flanagan (jenž má od určitého momentu můj nekritický obdiv) se opět ukázal jako tvůrce který moc dobře ví co chce točit a natočí to i za cenu,že to většinová divácká obec nepobere.Po rodinném dramatu (s duchy) a love story (opět s duchy) tak tentokrát přichází s pojednáním primárně o víře,jen duchové byly vystřídáni upíry a ta kombinace skvěle funguje.To co se bude dít je tenokrát sice od určitého bodu trochu víc zřejmé a odhadnutelné (maskování herců),ale ničemu to nevadí.Upřímně by mě zajímalo,co se honí v hlavě člověku,který vidí v Midnight Mass náboženskou agitku,protože té nemůže být vzdálěnější.Ba naopak nám tu Flanagan krásně ukazuje,jak si fanatická víra dokáže - celkem jednoduše - ohnout pravdila a naroubovat je prakticky na cokoliv tak aby vyhovovala jí samé.Samozřejmě chápu,že zklamaný bude ten kdo čekal hororovou řež,protože tady je rozjezd hodně pomalý,obecně se tu extrémně moc mluví a hlavně to vůbec není horor,ale ten komu sedly ať už obě předchozí Flanaganovy série,tak třeba Doctor Sleep,měl by dát Půlnoční mši šanci.Mě osobně sedla neskutečně a určitě si jí dám časem znova stejně jako Hill House a Bly Manor...90% ()
Klasický případ toho, kdy je nutné zatnout zuby a vydržet prvních pár dílů, protože ty další jsou skvělé. Na počátku je to pomalé, sází to jen na malé náznaky toho, co přijde a to může někoho odradit. A vlastně, když to přijde, není to zase tak epické, ale přesto je to svým způsobem uspokojivé. Určitě by ale neuškodilo zbavit se pár zdánlivě filozofických, ale ne zrovna zábavných rozhovorů. Vlastně, pokud by to mělo méně dílů, asi by se zase nic tak hrozné nestalo. ()
Nic pro postmoderního diváka zmlsaného rychlokvaškovým vyprávěním či defecitem soustředění uživetele TikToku. Midnight Mass je náročný kousek, který má promyšlenou expozici a vypointované dialogy. Rozhodně nesedne každému a je to jenom dobře. Osobně jsem si tenhle podhodnocený kousek náramně užil. Určítá míra divadelnosti tomu dodává v intimních okamžicích větší váhu. Navíc si Flanagan splnil sen a natočil/napsal milostný dopis Kingovi/Stokerovi. Po vlažném Bly Manor jsem příliš nečekal a dostal jsem poctivou prdelačku. ()
- Hlas soudkyně patří herečce Carle Gugino, která již spolupracovala s Mikem Flanaganem na seriálu The Haunting (od r. 2018) a filmu Gerald's Game (2017). (NiWi)
- Vyplavené kočky na pláži byly ve skutečnosti vycpaná zvířata. Racci kroužící nad nimi byli doděláni digitálně. (NiWi)
- Mike Flanagan pracoval na filme od roku 2010, a tento veľmi osobný projekt mal od vtedy mnoho podôb - knižná novela, filmový scenár, či dva seriálové pokusy. Ten druhý seriálový pokus bol nakoniec úspešne zrealizovaný pre Netflix. (drake31)